Cypern: San Aggelos S’Agapisa

2011-04-20 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Cypern landets ESC-historik
Bidrag: “San Aggelos S’Agapisa” musikvideoTV-framträdande
textengelsk text
Artist: Christos Mylordos ChristosMylordos.com
Startnummer: nr 9 i semifinal 2
Uttagning: En mix av TV-tittare och jurymedlemmar utsåg landets ESC-representant bland de nio tävlande i kategorin “sångare/sångerskor” vid talangtävlingen “Performance”. Låten valdes ut internt efter artistvalet.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Cyperns ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Christos Mylordos av eurovision.tv, escdaily.com och esctodayTV, där han bl.a. sjunger en snutt av sin “San Aggelos S’Agapisa”. Se även hans tolkning av Robbie Williams “Love supreme” som han vann talangtävlingen med.

Odds-listor: Ej vidare till final & botten-fem av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Vackert och storstilat etniskt. Fungerar det röstmässigt för Christos så kan nog juryn belöna honom med lite poäng men jag har svårt att tro att TV-tittarna kommer att kasta sig på telefonerna för detta. Man ska aldrig säga aldrig men utan ett rejält hjärtgripande framträdande så lär det inte bli någon finalplats för Cypern i år.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag tycker om dramatiken och Medelhavstonerna i denna vackra ballad men föredrar den i små doser då treminutersversionen gör mig rastlös. Ingenting jag vill se i finalen.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Cypern: San Aggelos S’Agapisa”

  1. Rickard

    Den här låten kommer inte väcka några känslor hos publiken och tittarna. Det kommer inte räcka till final, trots att Cypern tävlar i den enklare semifinalen!

  2. Kerstin

    Nej det här är inget vidare. Entonigt och tråkigt. Ingen final.

  3. Daniela

    Det är just bland sådana här låtar som jag menar att lättsamma bidrag som t.ex. de från Armenien och Kroatien behövs som motvikt! 🙂 Jag har i dag suttit och lyssnat på den här låten om och om igen för att försöka få någon rättsida på den och eventuellt också hitta några guldkorn i den, och efter ett par lyssningar kom jag fram till att dessa guldkorn faktiskt kunde vara de instrumentala partierna, vars etniska tongånger enligt min åsikt räddar den här låten från att bli ett totalt bottennapp. Som helhet tycker jag dock att det här bidraget är alltför anonymt och monotont för att kunna lämna något desto större ESC-avtryck, och för de som bara hör låten en gång i semifinalen tror jag att den kommer att gå relativt oobemärkt förbi, så det borde ju åtminstone tala till Sveriges fördel! 🙂 Själv kan jag inte ens urskilja någon riktig refräng i den här låten, och därför får den också bara 1/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se