Robin Stjernberg vann ju som ni kanske vet Melodifestivalen 2013 med låten “You” och kommer därför att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2013. Nu har även en akustisk version av låten presenterats, med enbart sång och flygel, och ni hittar länkar till båda versionerna här nedan:

Sveriges ESC-bidrag 2013:
You“, Robin Stjernberg (akustisk version)
You“, Robin Stjernberg (final-framträdande)

Schlagerpinglan: Jag var, som sagt, lite tveksam till “You” till en början men den blir bara bättre och bättre för varje gång jag hör den, oavsett version. Jag hoppas innerligt att Europas röstande inte är lika svårflörtade utan faller direkt och belönar Robin med en fin placering i maj. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Videon till den akustiska versionen av Robin Stjernbergs “You””

 1. Josef

  Varför inga kommentarer här?

  För denna video visar att Robin har en stor portion musikalitet. Skulle tävlingen gå ut på att får fram det mest innovativa soundet skulle bara Anouk och Robin stå för det nyskapande i år tycker jag. Sen finns det bättre låtar helt klart än Robins men jag tänker att han kommer vara högt upp om tonerna sitter som i den här akustiska versionen. 🙂

  Bättre låtar enligt mig som man kan sjunga med på: Dock inte långt efter så jag är förväntansfull faktiskt. Han bör komma topp 5 om tonerna sitter.

  Azerbadjan
  Danmark
  Österike
  Tyskland
  Holland (så klart)

  Annars är Robin jämnbördig i låten eller bättre än de flesta i startfältet, men framträdandet är det som kan sätta en rejäl prick över i:et 🙂

 2. Kerstin

  Verkligen en fin version av låten. Ska bli så spännande i maj att se om även övriga Europa tycker som du och jag Josef att vi faktiskt har skickat ett bra bidrag med en duktig vokalist.

 3. Micke

  Josef: Varför inga kommentarer här frågar du? Ok jag tror du vet vad jag tycker om detta bidrag vid det här laget men ok jag ska förklara lite mer hur jag känner då. Detta jag skriver nu är främst för dina öron 🙂

  Kan du tänka dig ett lejon och ett lamm som leker ihop? Knappast va 🙂 Det är så jag känner det lite med den här låten och den här artisten. I detta fallet med det svenska bidraget är det för mig lejonet som är värst. Jag tycker helt enkelt inte att typen av musik och typen av artist passar ihop. Lejonets fart och lammets mildhet går inte ihop.

  Nu kanske det låter som att jag tycker låten är dålig och jag hatar artisten. No way snarare tvärtom i så fall men inte ens det stämmer. Jag tycker mycket illa om låten det är ställt utom allt tvivel men jag tycker inte på något sätt illa om Robin. Jag tycker man ser på den här akustiska versionen att killen har något men för mig känns det som att han hamnat fel i och med detta bidrag. Killen sjunger helt ok det ger jag honom utan att blinka men han är definitivt inte dansant.

  Hade jag fått bestämma hade jag gett honom en helt annan typ av låt. En där han själv framträder och inte som nu dränks i dansare som rör sig runt honom och får honom att framträda som en tråkmåns och träbock. Det här sista jag sa nu är sånt jag hört från folk som inte gillar låten.

  Vi har alla olika smak tack och lov men jag tycker lite synd om Robin som sagt. Tror på killen men med en annan typ av musik som bättre matchar honom och den talang han är i besittning av.

  Betvivlar inte Robins musikalitet det minsta Josef 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se