vitryssland_liten BTRC, det vitryska TV-bolaget, har nu bekräftat att Vitryssland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2014 samt att de planerar att välja ut sitt bidrag genom en nationell final i början av januari med 10-15 bidrag. Deadline att anmäla sitt intresse till uttagningen är satt till den 24:e november.
(Källor: esctoday.com och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Alltid skoj att börja dagen med lite glada nyheter. 😀 Inte för att jag vill påstå att Vitrysslands uttagningar håller högre klass än många andra men de senaste två åren har där funnits en del intressanta pärlor och dessutom brukar de ju även bjuda på lite efterföljande dramatik. Sista ordet är sällan sagt bara för att en vinnare korats, vilket nedanstående sammanställning visar. 😉

Vitrysslands senaste utvalda ESC-bidrag + de bidrag som fick tävla i ESC:
År Först utvalda bidrag Tävlande bidrag
2010: Far Away“, Three Plus Two (internval) Butterflies
2011: Born In Bielorussia“, Anastasiya Vinnikova (internval) I Love Belarus
2012: All my life“, Alena Lanskaya (NF-vinnare) We are the heroes“, Litesound
2013: Rhythm Of Love“, Alyona Lanskaya (NF-vinnare) Solayoh

Schlagerpinglan: Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “ESC 2014: BTRC (Vitryssland) söker låtar”

  1. Davve

    Fattar inte varför vitryssland bekostar en nationell final när ändå aldrig låten som vinner få åka och även artisten i vissa fall. Meningslöst de kan lika gärna göra en internt val.

  2. Schlagerpinglan

    @Davve, Det blir i alla fall en (förhoppningsvis) underhållande show. 😀 Dessutom är det ju skoj för artisterna att visa upp sig för en större publik. Men visst, i rent Eurovision-uttagningssyfte så verkar finalen inte spela någon större roll, nej.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se