Albanien Albanien valde som vanligt ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den traditionella “Festivali i Këngës” och av 16 tävlande bidrag var det Herciana Matmuja som vann med låten “Zemërimi i një nate“. När det nu är dags för ESC så har artisten förenklat sitt namn medan låten fått både engelsk titel och text, se den officiella videon nedan.

Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2014:
Hersi – “One Night’s Anger”: officiell videolive-framträdandeoriginal-studioversion

Schlagerpinglan: Av gammal vana så blir jag alltid orolig när ett bidrag dyker upp i en engelsk version men i det här fallet så hade jag inte behövt att bli det. Nu har jag inte bara börjat förstå mig på låten utan jag har svängt helt och t.o.m. börjat att gilla den. 🙂

Den senaste tidens nya versioner av bidrag lär stuva om ordningen rejält på min topp-lista när det i morgon är dags för den första topp-37 och Albaniens kommer garanterat att vara ett av de som klättrar uppåt. 😀

Se även min samlingssida “Alla bidragen: ESC 2014” för ännu fler utvalda ESC-bidrag och tillhörande officiella videor.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Den officiella videon till “One Night’s Anger” (Hersi)”

 1. Johan

  En av mina favoriter! Tycker dock betydligt mycket mer om den albanska versionen då jag upplever att det mystiska, hemlighetsfulla och främmande med språket tar hela konceptet med låten till en högre nivå (förutsatt att man greppar vad låten handlar om vilket jag fick förklarat för mig i kommentarerna till en youtube-video iofs).

  Väldigt olik de västeuropeiska och nordiska (och armeniska) balladerna på det sättet att den inkluderar betydligt mer intressant harmonik och växlar hela tiden mellan dur- och moll vilket gör att den musikaliska biten för fram texten och budskapet på ett helt fantastiskt sätt. Jag hoppas personligen att hon ändrar tillbaka till albanska, riskerar några röster och hoppas på att den tar sig till final – för detta är en växare för många. Och förresten! Minns ni 2012? Albanien? Bevis på att känslor kan ta en låt bra mycket längre än vad man tror, oavsett språk.

 2. Nathalie

  Vilken besvikelse! Den engelska versionen är verkligen dålig! Förstår inte varför alla länder i år envist ska sjunga på engelska (särskilt när engelskan dessutom är så pinsamt dålig)
  En av anledningarna till att bidragen från Balkan brukar falla mig i smaken- är av den anledningen att det inte låter som något direkt från MTV.
  Men såväl Makedonien, Albanien och Slovenien (om man inte räknar med de första fem, tio sekunderna) tycks ha bestämt sig för att sjunga på engelska. Riktigt tråkigt tycker jag!

  Då är det väl enbart Montenegro & Portugal kvar om jag inte har glömt någon?, som fortfarande sjunger på modersmålet? Men det kanske kommer att ändra sig det med?

 3. Johan

  @Nathalie Tvivlar på att Montenegro och Portugal byter faktiskt, och det är vi tacksamma för! 🙂 (eller ja, Portugals bidrag kan nog inte bli sämre hur som helst…).

 4. Adri

  Jag tyckte att låten rätt dålig redan innan… nu blev det bara värre.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se