Sloveniens Eurovision-bidrag 2014

2014-03-17 (måndag)
Slovenien För en tid sedan, närmare bestämt den 8:e mars, valde Slovenien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “EMA 2014“.

Sju bidrag hade valts ut till denna självstående final där 100% tittarröster först utsåg två superfinalister innan det var dags att rösta fram den slutliga vinnaren. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Tinkara Kovač – “Spet (Round and round)”

Resultatet av finalen av Sloveniens “EMA 2014”:
Resultatet av Superfinalen: Teleröster
1. Spet (Round and round)“, Tinkara Kovač 7 932 röster
2. Let me be (myself)“, Muff 3 450 röster
Ute ur tävlingen efter 1:a omröstningen (ej resultatordning):
I won’t give up“, Omar Naber
Masquerade“, Nermin Puškar & Samuel Lucas
To ni blues“, Bilbi
It’s gonna be OK!“, NUDE
Tja“, Rudi Bučar feat. Elevators
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Eftersom jag personligen tycker väldigt bra om “Spet (Round and round)“, främst p.g.a. sin medryckande refräng och underbara flöjt-slingor samt den perfekta mixen mellan engelska och slovenska(?), så kan jag inget annat än att konstatera att Slovenien gjorde ett mycket bra val.

Det var osäkert in i det sista om landet skulle delta i ESC 2014 eller ej men när de väl bestämde sig så gjorde de det med besked. Jag kommer att hålla tummarna för att det ska räcka till en finalplats i Danmark. Lycka till, Slovenien. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2014 (inkl. bidragens låtskrivare) hittar ni här: “Slovenien i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se