Slovenien Slovenien valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “EMA 2014” med 7 tävlande bidrag. Den avgörande telefonomröstningen vanns övertygande av Tinkara Kovač och låten “Spet (Round and round)“, vars video ni hittar länk till här nedan.

Sloveniens bidrag i Eurovision Song Contest 2014:
Tinkara Kovač – “Round and round”: officiell videolive-framträdande

Schlagerpinglan: Denna låt har befunnit sig på min topp-tre ganska länge och inget har förändrats på den fronten, vilket kommer att synas när jag senare redovisar min första topp-37 för säsongen. (Förutsatt att inte Rysslands “Shine” visar sig vara en riktig kanonlåt. Den är planerad att presenteras idag men än har jag inte hör något om den.)

Se även min samlingssida “Alla bidragen: ESC 2014” för ännu fler utvalda ESC-bidrag och tillhörande officiella videor.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Videon till “Round and round” (Tinkara Kovač)”

 1. Daniel

  Ja, nu väntar vi bara på 37:an….sen kan vi börja göra våra listor! 🙂

 2. Micke

  Ja nu väntar vi på ryssarna. I väntan på den tänkte jag bara lägga in det nordiska startfält jag hade önskat stått på scen när ESC drar igång: Tar det i bokstavsordning:

  DANMARK: Det land i Norden som nästan aldrig har bidrag som tilltalar mig. Undrar varför. Vinnarlåten förra året var ett av få undantag. Vinnarlåten i år är bara allmänt jobbig. Skönt med glädje men inte på det här sättet. Som vanligt hade jag svårt att hitta bra låtar bland de danska bidragen men ett bidrag höjde sig lite över de andra och det var “Your Lies“ med Rebekka Thornbech

  FINLAND: Jag är egentligen helt nöjd med vinnarlåten men hade de inte bestämt sig för att fullständigt förstöra låten “Sängyn reunalla“ med Mikko Pohjola så hade jag tyckt annorlunda. När han först dök upp fick vi se honom med gitarr i hand och med ett, som det såg ut, bra självförtroende på scen. Allt väl så långt och han blev min finska favvis. Sedan hände det som jag inte trodde skulle hända, någon använde njuren till att tänka med istället för hjärnan. Plötsligt slet de gitarren ur händerna på Mikko och slängde in honom på scen utan tryggheten han hade haft placerad tryggt i sina händer.

  Framför ögonen på oss tonade en osäker och allmänt stel sångare upp. Det stelaste jag sett sedan senaste gången jag såg Marie Serneholt på scen och då pratar vi stelt. Att ingen sedan kunde få bort det bedrövliga partiet i låten då sångaren och körsångerskan stirrar på varandra under sång begriper jag inte. Någon måste väl ha reagerat över hur det såg ut. När de nu vägrade rätta till detta fanns det ingen återvändo och låten åkte ned till andra plats för mig. Med andra ord Softengine är en värdig vinnare i Finland som jag ser det. Ett bra bidrag.

  ISLAND: Ja vad ska man säga om årets vinnare? För min del finns ett bra beskrivande ord – Bedrövligt. Visserligen var startfältet inte lika starkt som vanligt i Island men nog tusan fanns det bättre låtar. Det känns nästan som att Island inte ville vinna, att de blev så besvikna över hur dåligt de kom förra året med sitt absoluta kanonbidrag. Detta än mer understruket när de meddelade att de skulle sjunga på engelska. Jag lyssnade på den på engelska och låten föll ytterligare något pinnhål även om det nästan kändes omöjligt

  Fanns det då inga bra låtar i deras startfält? Jo, jag tyckte det fanns två låtar som höjde sig över de andra. En av dem var “Eftir eitt lag“ med Gréta Mjöll Samúelsdóttir. Bra låt i grunden men scenuppträdandet gav alltför mycket Junior ESC känsla eller möjligen ett party med bara småtjejer och där har jag av naturliga orsaker ingen plats. Min vinnare är istället “Lífið kviknar á ný“ med Sigríður Eyrún Friðriksdóttir, vilket den hade varit även om det rättat till scenframträdandet för Gretas låt.

  NORGE: Här var jag livrädd för bidraget som hade varit given jumbo för mig i ESC rankingen om den vunnit i Norge. Bidraget med MO var i mina ögon och öron så fruktansvärt……………………………. Säger inte mer så har jag ingenting sagt 🙂

  Jag är jätteglad att så många hittat till den fantastiska låten “Silent Storm” med Carl Espen. Nästan samma låt som den än bättre låt som ratades i finska uttagningen 2013. Har fortfarande svårt att svälja att “We should be through“ med Mikael Saari inte vann. Kanske var det för tidigt. Nu har publiken fått grepp på såna låtar och därför tar de till sig Carl Espen. Who knows. Rätt låt vann hur som helst i Norge

  SVERIGE: Eftersom jag bara hört vinnarlåten har jag inget att tillföra i detta förutom att jag är nöjd med vinnarlåten. Tror den har bra chans.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se