Malta Jessika, artisten som fick tittarnas 12-poängare i Maltas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, har presenterat den officiella videon till den aktuella låten “Hypnotica“, som ni kan se här nedan.


Officiell video: “Hypnotica“, Jessika

Schlagerpinglan: TV-bolaget PBS har ju redan meddelat att de tänker utse sitt nästa ESC-bidrag genom en nationell uttagning bestående av en semifinal den 21:a november med 20 tävlande bidrag samt en final den 22:a november med 14 finalister. I väntan på att de utvalda bidragen presenteras så kan vi ju se vilka bidrag som Jessika Muscat tävlat med genom åren:

Uppdaterat: Då Jessika återigen är aktuell i och med att hon representerar San Marino i ESC 2018 har jag uppdaterat nedanstående sammanställning med ytterligare två bidrag:

Länkar till några låtar Jessica Muscat tävlat med i Maltas ESC-uttagning:
2016: The Flame (7:e-plats i finalen)
2015: Fandango (8/9:e-plats i finalen)
2014: Hypnotica (delad 8:e-plats i finalen)
2013: Ultraviolet (8:e-plats i finalen)
2012: Dance Romance (ej vidare till final)
2011: Down, down, down (delad sistaplats i finalen)
2010: Fake (ej vidare till final)
2009: Hey You (ej vidare till final)
2009: Smoke-screen (ej vidare till final)
2008: Tangled (ej vidare till final)

Schlagerpinglan: Maltas ESC-uttagning påminner om Melodifestivalen i det avseende att det är väldigt många låtskrivare och artister som återanvänds år efter år. Däremot så tycker jag inte att “kvalitén” på bidragen håller samma klass, men om det är positivt eller negativt är jag numera inte riktigt säker på då Melodifestivalen börjar bli lite väl förutsägbar.

Hur som helst så är jag glad över att de båda länderna har sina egna sätt att välja ut sina bidrag på. Det vore ju tråkigt om alla uttagningar såg exakt likadana ut. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Malta i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se