Luxemburg Den 1:a juli började TV-bolaget RTL att ta emot bidrag till “Luxembourg Song Contest“, den nationella uttagning som kommer att utse det tävlingsbidrag som Luxemburg ska skicka till Eurovision Song Contest 2025, se mer info nedan.

Se även: “Eurovision 2025: Luxemburg bekräftar Eurovision-deltagande

Luxemburgs uttagningsmetod inför Eurovision Song Contest 2025:
RTL
Luxembourg Song Contest (Grafik lånad från eurovision.lu)

Så här väljer Luxemburg ut sitt Eurovision-bidrag 2025:

TV-bolaget RTL har bekräftat att Luxemburg kommer att delta i Eurovision Song Contest 2025.
Den 1:a juli började TV-bolaget ta emot bidrag till Luxembourg Song Contest, den nationella uttagning som kommer att utse det luxemburgiska ESC 2025-bidraget.
Artister som har anknytning till Luxemburg eller den “lokala kulturscenen” kan anmäla sin låt via anmälningsformuläreteurovision.lu fram t.o.m. den 6:e oktober.
Artistkrav: Artisterna måste ha fyllt 16 år den 1:a januari 2025, ha anknytning till Luxemburg (genom att ha luxemburgiskt nationalitet, ha bott i Luxemburg tre sammanhängande år eller vara förankrad i den luxemburgiska kulturscenen), vara tillgänglig mellan november 2024 och maj 2025 samt kunna sjunga live på scen. Om artisterna tävlar som grupp måste minst en av gruppmedlemmarna uppfylla kraven.
Låtkrav: Låten måste vara en originallåt3 minuter som inte varit utgiven eller framförd offentligt före den 1:a september 2024. Varje artist/grupp kan skicka in upp till 5 låtarvalfritt språk.
Vid slutet av 2024 kommer en internationell jury att välja ut de bästa av de anmälda låtarna till den nationella uttagningen Luxembourg Song Contest.
I den direktsända finalen, som är tänkt att avgöras i januari 2025 kommer allmänheten att få chansen att vara med och rösta fram den artist / de artister som får representera Luxemburg i Eurovision Song Contest 2025.
(Källor:eurovision.tv och eurovision.rtl.lu)

Schlagerpinglan: Som sagt, jag tyckte att “LSC 2024” överträffade alla mina förväntningar och jag ser med stor spänning och förväntan fram emot att få se om “LSC 2025” kan bli lika underhållande. 😀

Mer om Luxemburgs förberedelser inför ESC 2025 hittar ni här: “Luxemburg i ESC 2025

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se