Sverige Schlagerpinglan: I dag släppte SVT röstningssiffrorna från Melodifestivalen 2020 (d.v.s. tittarnas hjärtröster och teleröster) vilket gjorde att jag här kunde sammanställa den slutliga topp-28-resultatlistan och en mest-på-skoj deltävlings-topplista.

Då återstår endast den obligatoriska titten på duellerna i Andra Chansen. Här nedan ser ni en uppställning över antalet röster vid Andra Chansen samt en liten sammanfattning av duellernas resultat:

Melodifestivalen 2020 – Resultatet av Andra Chansen (inkl. antalet röster):

Duell 1
Till Final: Vem e som oss“, Anis Don Demina 937 009 röster 7 p.
Utslagen: Surface“, Ellen Benediktson & Simon Peyron 566 544 röster 1 p.
Duell 2
Till Final: Talking in My Sleep“, Paul Rey 810 439 röster 5 p.
Utslagen: Ballerina“, Malou Prytz 833 780 röster 3 p.
Duell 3
Till Final: Boys With Emotions“, Felix Sandman 793 582 röster 4 p.
Utslagen: We Are One“, Frida Öhrn 550 632 röster 4 p.
Duell 4
Till Final: Vamos Amigos“, Mendez feat. Alvaro Estrella 805 286 röster 4 p.
Utslagen: Piga & dräng“, Drängarna 685 762 röster 4 p.
(Källa: svt.se – sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Det var en blandad kompott av resultat som årets Andra Chansen bjöd på. Allt från den övertygande segern för Anis Don Demina i Duell 1 till de två oavgjorda duellerna 3-4 (där antalet röster fick avgöra) till den något speciella Duell 2 där Paul Rey gick vidare tack vare brett stöd bland åldersgrupperna trots minst antal röster.

Att man använder sig utav åldergrupper i stället för att räkna antalet röster har ju att göra med att en åldersgrupp inte ska kunna “kidnappa” ett resultat utan att man försöker få hela folkets vilja att speglas i resultatet, vilket är en god tanke.

Detta innebär å andra sidan att alla röster inte är lika mycket värda, vilket man så klart kan ha åsikter om. Det finns för- och nackdelar med allt men då SVT varit öppna med hur man räknar redan från början så är det inte mycket att orda om (personligen tycker jag att det är den bästa rösträknings-varianten så här långt).

Jag (som hade Ellen & Simon, Paul Rey, Frida Öhrn och Mendez & Alvaro som favoriter i Andra Chansen) tycker dock att det är intressant att se om ett annat räknesätt hade kunnat ge ett “bättre” resultat, men det blev nog bra så här. 🙂

Mer om tittarnas röstsiffror vid Melodifestivalen 2020 hittar ni här: “Svenska folkets röster

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Hur jämna var Andra Chansen-duellerna?”

 1. Adri

  Jag är med dig om att ålderskategoriseringen är bästa systemet so far 🙂

  Men då tycker jag också att SVT ska sluta publicera antal röster, för det är ”egentligen” ointressant (ingen skugga över dig, eller andra forum, som publicerar det dock – naturligtvis 🙂 ).

  Det är ju endast poängen som spelar roll 🙂 Det intressanta är exempelvis att Paul fick 5 poäng, bredvid Malous 3 🙂 För det är vårt system.

  Jag vet inte om det är för att SVT vill vara ett seriöst public service-bolag som de kanske har krav på sig på total transparens, men för min del behövs bara poängen 🙂 Inte actual röstningssiffror, för då kommer folk (som ofta inte kan hantera att resultatet gick emot dem) att ropa och gorma om att systemet behöver ändras! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag förstår precis vad du menar. Det finns ju de som på allvar vrider och vänder på all information de får för att kunna överklaga* resultat de inte gillar och där är det bara att beklaga. Tyvärr så tror jag dock att de hade blivit mer högljudda om de tror att SVT döljer något och inte lämnar ut röstsiffrorna.

  Själv tycker jag bara att det är roligt att leka med siffror och scenarion. Det ändrar inget rent resultatmässigt… men ibland hittar man en del intressanta saker. 😀

  *Skrika så högt de kan i hopp om att få som de vill.

 3. Ragnar

  Bra att veta att det här med åldersgrupper. Då är det med andra ord helt meningslöst att rösta om inte åldergruppernas fördelning är den rätta. Men man kan ju alltid titta på nåt annat.

 4. Adri

  Är det inte mer lönt att rösta nu ”som äldre”? När det inte kommer försvinna i ett hav av massröstande tonåringar? 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se