ESC2021 Schlagerpinglan: Precis som förra året så arrangerar den officiella Eurovision-sidan en påskäggs-jakt med fina Eurovision-priser. Fram t.o.m. tisdagen den 6:e april kl. 23:59 CEST kan ni tävla i The Great Eurovision Egg Hunt 2021eurovision.tv, se tävlingsreglerna nedan.

Lycka till och Glad Påsk. 😀

Easter Egg Hunt
(Grafik: eurovision.tv)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


47 kommentarer till “Den stora Eurovision-äggjakten 2021!”

 1. Micke

  @pinglan ber om ursäkt nu om jag går utanför ramarna. Ta bort detta om du känner det är fel. Inga som helst problem. LOVAR.

  @Adri, för ett eller två år sedan pratade du och jag lite utanför om tre grupper. En av dem har varit med i ESC. Jag älskade deras vinnarlåt 1997 men sa till dig att den inte ens platsat topp 10 bland allt de gjort för mig. De är inte världens bästa grupp men ett extremt glädjepiller.

  De har framförallt tre låtar som jag gillar lite extra men just när vi snackade kom jag inte på vad min favvis hette. Försökte hitta den men gjorde inte så. Igår är vi repade lite började plötsligt polarn på att spela lite för sig själv och då jädrar klickade det till. Då kom jag på vilken det var och här är den nu 🙂

  Detta är ett extremt glädjepiller. Jag gillar hela låten men det är främst från 1.17 det tar fart.Tvivlar på att du gillar den men vad vet jag. Kanske du ger mig en riktig käftsmäll 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=5vz3R9bpxS0

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Inga problem, så här i påsktider är det lite slöare på bloggen så kan ni underhålla er själva (musikrelaterat) så gör det inte mig något. 🙂

 3. Micke

  @Pinglan, tack för det. Var så jädra sur när jag inte kom på låten när vi snackade om det för något år sen. När den nu dök upp i skallen kände jag bara att jag måste få den ur mig 🙂 Troligen inte hans smak men den måste ur 🙂

  Se till att ha en riktigt bra påsk nu Pinglan och även övriga här 🙂

 4. Adri

  Micke: Tiden går, för det var nästan fyra år sedan vi snackade om Katrina & The Waves. Jag kommer ihåg det för jag hade nyligen då sett en dokumentär om en av deras låtar. Den kändaste.

  Skulle inte säga att jag ogillar den. Men den var helt enkelt i samma hage som det mesta den gruppen gör. Nämligen att den gör inte så mycket fel, men det finns inte något som direkt gör att jag vill skippa den.

  Är man ute någonstans och en dj sätter på den i högtalarna kommer jag inte protestera 🙂 Men överlag får jag mest känslan av bröllop av typ alla deras låtar som jag hört.

  Förutom deras ESC-vinnare.

  Så ja. 3 av 5. Stabilt.

 5. Micke

  Adri…. Jag var ganska säker på att det var två år sen. Hmm. Kanske inte är så bra att bara sova 3-4 timmar i snitt per natt 🙂

  Alla årtionden har ett sånt där band som bara är glädjepiller. Det som jag mest fått inpräntat i mig om det är väl Status Quo på 70-talet. Jag fick av naturliga skäl aldrig uppleva dom men jag förstår grejen.

  Ska jag kolla så om 80-tal (som du ju älskar) så blir det Katrina and the Waves. Bra exempel är ju Walking on sunshine som du pratar om. Riktigt glädjepiller. Föredrar dock deras mer rockiga stil och det är en stor del av dem. Deras ESC-vinnare är bra men mer soft.

  Helt ok att du inte gillar denna Adri. Hade blivit mer överraskad om du hade gjort det 🙂

  Gruppen är viktig som glädjepiller för mig men ändå inte så högt rankade för mig. Att jag inte ens minns min favvis säger väl en del om det 🙂

 6. Micke

  Men bröllop Adri……… Då kan du inte ha hört många låtar med dem 🙂

 7. Adri

  Micke: För all del så finns möjligheten att vi kan ha snackat över bandet mer än en gång 🙂 Men gången jag kommer ihåg var under en period där jag var väldigt sjuk 2017 🙂

  Jag har inte hört såååå mycket av bandet – men mer än bara en handfull, och har iofs bara varit på tre bröllop så erfarenheten tryter lite men jag får sån himla ”bröllopsfest”-vibbar av många av deras låtar.

 8. Micke

  @Adri, vi har pratat om Katrina and the waves flera gånger men r just dea gången var vet jag nada om 🙂 Minns mycket väl den tiden där då du var sjuk Adri så kanske var det då. Sån skit är det svårt att glömma.

  Du har nog hört väldigt speciella låtar med dem isf om du får in bröllopskänsla i deras låtar Adri. Eller så är det kanske egna planer du har 🙂 Walking on sunshine har väl alla hört tror jag. För ovanlighetens skull gillar jag den. Väldigt ofta är de mest kända låtar som jag inte gillar. Precis som de går ifrån det vanliga stuket och försöker göra sig mer populära och glömmer sina rötter.

  Värsta exemplet på det är en 70-tals låt med Kiss. I mina ögon deras absolut sämsta låt “I was made for loving you”. En låt där de prostituerade sig och sålde sin själ till disco.

 9. Adri

  Micke: Oj. Grovt. Men är det verkligen Kiss’ populäraste låt? Det kanske det är. Jag tänker mest på “Heavens on fire” när jag tänker på Kiss. Men spelar ingen vidare roll för mig. Jag gillar de inte alls faktiskt, oavsett vilken låt man spelar. Men jag gillar när artister och band vågar lämna sin comfort zone. Roligare för alla med oförutsägbarhet. Trist om skivbolag och producenter skulle tvinga in en i ett och samma spår om och om igen 🙂

  Bland låtarna som ger mig bröllopsfest-känsla inkluderas dock de som även du skickat 🙂 De som band bara tar mig dit, förutom ett fåtal (inkluderat då deras ESC-vinnare). Jag kollade in deras Spotify-lista och jag står nog fast vid att 70% av deras låtar är den typen av låtar. Men det är inte en del av min egna plan kan jag garantera. Bröllop ingår inte i någon av alla mina planer. Tycker det är så fruktansvärt trist. Det bästa med bröllop är ju den öppna baren, right? 🙂 (tips till någon här som kanske ska gifta sig inom snart, ha inte en alkoholfri mottagning. Jag var på en sådan för inte så längesen. Jäklar vad nedslagen man blev).

 10. Micke

  @Adri, grovt men från hjärtat. Jag är mer än för att musiker breddar sig men inte när de säljer sin själ. Vad det sen gäller årtionden och Adri och Micke så tror det hänger ihop lite så här.

  Jag är hårdrockare. Det är min själ. När jag hittar något som sätter sig i min själ då söker jag dess rötter. Så gjorde jag även med hårdrocken. Före min tid på 70-talet uppstod hårdrocken och är fann jag min plats. På samma sätt som jag tror du har gjort med 80-talet före din tid. Så är iaf min känsla. 70-talet är den källa för mig som du hittat på 60-talet.

  Beskriv 80-talet för mig Adri. Vad är det du hittat där? Tyvärr är det där motsatsen för mig. Jag gillar inte syntpop och när jag söker rötterna hamnar jag på 80-talet. Här är dock en 80-talare i synt som jag älskar

  https://www.youtube.com/watch?v=0QDKLglEP5Y

 11. Adri

  Micke: Gud vad besviken jag blev nu. Av allt man kan hylla från 80-talet så är det den du länkar. Inte bra inte bra.

  Jag vet inte om jag skulle beskriva det så som du gör. Att ”jag fann min plats” i 80-talet. Vet inte om det är helt sant. Jag gillar musik från alla tider.

  Det 80-talet har är popen, men den varierar i humör. Det finns mörker och cynism, men även glädje och oskuldsfullhet. 80-talet är inte lika lätt att pinpointa som många andra årtionden.

  Jag har många 80-talsfavoriter som jag lever med som jag troligtvis (för man vet ju inte hur framtiden ter sig) aldrig kommer tröttna på.

  • Kate Bush – Running up that hill
  • Kim Carnes – Bette Davis Eyes
  • The B-52s – Love Shack
  • Laura Branigan – Gloria
  • Elton John – Still standing
  • Cutting Crew – Died in your arms
  • Tracy Chapman – Fast Car (som dock verkligen sticker ut i sammanhanget)
  • AC/DC – You shook me all night
  • Toto – Africa
  • Bonnie Tyler – Holding out for a hero
  • Dexys Midnight Runners – Come on Eileen
  • Frankie Goes To Hollywood – Relax
  • Spandau Ballet – True
  • Depeche Mode – Enjoy the silence
  • Sandra – Maria Magdalena

  Ja det var inget litet urval. Men 80-talet gjorde mycket rätt. Och jag tycker det är bredare än vad folk ger det credd för! 🙂

 12. Micke

  @Adri, kommer att fråga dig mer om det här längre fram om det är ok. Sånt här intresserar mig hur folk ser på olika sätt på musik. Just nu tar ag bara en liten koll på dina låtar. Lätt att göra en topp 3 där 🙂

  Topp 3 av Adris låtar:

  • Kim Carnes – Bette Davis Eyes
  • Dexys Midnight Runners – Come on Eileen
  • Tracy Chapman

  Finns två där jag inte ens vill kommentera. Vill ju respektera Adri 🙂

  Sen finns det en där du tyvärr plockat ett liknande bidrag som det jag sa om kiss tidigare. Ett bidrag där hon blottar sig för synt Inte min grej Ska det vara Bonnie Tyler finns det bättre 🙂 Vill du höra de bästa sekunderna från en låt med henne? 🙂 Finns på en av hennes tre bästa låtar. Sekunderna jag pratar om är från 5.22 och resten

  https://www.youtube.com/watch?v=y1yTMT4VvcI

  De övriga två är dessa

  https://www.youtube.com/watch?v=lcOxhH8N3Bo
  https://www.youtube.com/watch?v=UA9_dsIGtUw

 13. Adri

  Micke: Jo, säg vilka du inte gillar lika mycket (för att vara mild). Det är inte respektlöst. Kan tänka mig att det är ”Maria Magdalena” och ”Gloria”. Ev inte ”True” heller.

  Men du har halvt rätt om Bonnie. Det är inte som att ”Hero” är den enda bra låten hon gjort. Absolut inte. Men skulle jag välja en så blir det den! 🙂

 14. Micke

  @Adri, ok då 🙂 Där finns en jag absolut inte gillar “Relax”, Frankie Goes To Hollywood. Det är inte det 80-tal jag kan ta till mig. Sen finns det två som jag en gång gillade men har tröttnat se extremt på. En av dessa “Still standing”, Elton John tycker jag direkt illa om idag. Det är väl de två Adri. ”Maria Magdalena” och ”Gloria” har du helt fel om. Bägge är helt ok. Ibland kan jag t.o.m gilla dem 🙂

  Jag kan nämna några kända 80-talare som jag gillar skarpt:

  Moonlight shadow – Maggie Reilly
  Red, red wine – UB40
  They don´t know – Tracey Ullman
  Our House – Madness
  Hymn – Ultravox
  Power of love – Jennifer rush

  Där är några icke rocklåtar som jag gillar. Annars är det extremt mycket rock från 80-talet. Det som räddar årtiondet 🙂

 15. Adri

  Micke: Bra val av låtar där med 🙂 Samtliga faktiskt. Trist att du inte kan ta till dig vare sig ”Relax” eller ”Still Standing”.

  Men vi delar etta (av mina nämnda låtar då’rå) för hade jag rankat alla 80-talslåtar så hade jag TROLIGEN (för det hade varit true beslutsångest) satt ”Bette Davis Eyes” etta. Mörka kvinnoröster? Absolut nice. Men hesa kvinnoröster? Då finns jag där och njuter! 🙂

  80-talet är ju ett helt decennium så det blir svårt att bara välja ut ett oooooootroligt litet axplock.

  Men ska jag försöka möta dig så finns det tre andra låtar jag ÄLSKAR som jag tror att även du kan ta till dig.

  • Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light
  (En av musikvärldens största sorger för mig är att denna mans karriär för många sammanfattas med ”I’d do everything for love”. Det är en FRUKTANSVÄRD låt. Jag klarar inte av den faktiskt. Horribel låt. 0 poäng. Men ”Paradise by the Dashboard” är en fantastisk musikskapelse.)
  • Heart – Alone
  • Roxette – Fading Like A Flower

  Där är tre låtar som jag verkligen älskar, som jag tror du kan möta mig i. Har jag rätt? Var ärlig. Har jag fel så säg! 🙂 Du kanske avskyr alla tre.

  (Ska dock sägas att jag faktiskt är osäker på huruvida de faktiskt är från 80-talet, så min poäng kanske faller HELT OCH HÅLLET. Men att prata musik rent generellt är kul det med! 🙂 )

  Sen för att göra en liten återkoppling till ESC, även om Pinglan gav oss tillåtelse att gå utanför nu i högtidsdagar, så tror jag åtminstone att du kan skriva under på att Bonnie Tyler’s bidrag till ESC 2013 var rakt över disk ovärdigt? Ett så blekt bidrag för en så stark sångerska. Såg det live i Malmö, och det är ju trist att det där är min Bonnie-liveupplevelse. Men antar att det är bättre än ingenting! 🙂

 16. Micke

  @Adri, lite kommentarer om dina tre

  Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light
  (Bra och kul låt. Det är dock en 70-tals låt. Meat Loaf gjorde dock än bättre låtar än den här. Men hur ska man kunna undvika att gå igång på den? Då måste man ha väldigt svåra inre problem. Låtens största stund är…

  Thought it’s cold and lonely in the deep dark night
  I can see paradise by the dashboard light

  0.56 in i låten tar en kvinna vid namn Ellen Foley några steg framåt och visar under några sekunder varför kvinnan är så överlägsen. Vid just detta tillfälle när det gäller musik. Hon fortsätter sen under låten att visa detta. Bl.a vid 4.28)

  https://www.youtube.com/watch?v=C11MzbEcHlw

  Heart – Alone
  (Bra låt Adri men “Secret” och “All I wanna do is making love to you” är i mina ögon deras två bästa. Här har du en dam med mäktig röst. Det visar hon inte minst i andra halvan av Secret)

  Roxette – Fading Like A Flower
  (Inget jättefan av Roxette men visst har de gjort bra låtar. Har en favvis men kommer inte på vad den heter just nu. Det mesta går bra så länge jag slipper “Dressed for success.”

  ———————————

  Vad sen gäller Bonnie Tylers bidrag i ESC 2013 så gillade jag det. Tyvärr dock bara i studioversion då hon tyvärr inte längre hade kvar det i rösten som gjorde ennes låtar

 17. Adri

  Micke: Lite underväldigande reaktioner ändå. Men du skrev själv att du inte brukar gilla artisters ”hits” utan vill hellre gräva djupare. Men inte helt förvånande präglas min lista främst av hitsen artisterna fick (som i Heart-fallet).

  Det blir lätt så när man fått ta igen i efterhand som jag. Det är ju hitsen som lever kvar mest lättillgängligt 🙂

  Jag är överlag inget Roxette-fan och jag gillar inte låten du nämner. Inte heller ”The Look” gillar jag alls. Men ”Fading Like A Flower”, ”It must have been love”, ”Opportunity Nox” och ”Listen to your heart” är några favoriter (Italiens låt 1997 är ju en av mina absoluta favoriter och den har ju verkligen lånat en hel del av ”Listen to your heart”)

  När Marie så sorgligt gick bort förra vintern så kunde jag inte riktigt förstå den landssorgen som spred sig. Eller naturligtvis är det alltid tråkigt när någon dör för ung, men jag hade aldrig riktigt förstått hennes storhet. Men det var som flera sa då, som jag fick ta igen och lära mig i efterhand, att det finns få svenskar som kunde förmedla sånt vemod med rösten som hon 🙂 Det får man verkligen applådera henne för.

  Sen vet jag att Meat Loaf har gjort annat också, men ”Paradise” är en favorit för mig. Kanske för det var den jag träffade på först. Jag avskyr verkligen ”I’d do anything for love”. Det kan vara en av botten 50 låtar genom tiderna.

  Ska man gå till andra sidan spektret, bara för att få klaga lite. Jag har ett ganska starkt minne, men rätta mig om jag har fel, att du sagt att ”I will always love you” med Whitney Houston är den sämsta låten du vet.

  Jag håller verkligen inte med. Jag tycker iofs Dolly’s version är bättre och med mer sårbarhet. Men jag känner så mycket för Whitney. Hon var grym.

  Vill du veta vad den sämsta låten jag vet är? Jag har ingen officiell ranking (duh…) men jag avskyr allting med denna låt:

  Shania Twain – ”Man! I feel like a woman”

  Mina sadistiska vänner har t.o.m utpressat mig på information med den låten. De sa att om jag inte skulle berätta om tjejen jag dejtade då, så skulle de sätta på den låten. Det räckte med att höra introt för att känna en del av mig själv dö… och jag inser att jag behöver nya kompisar.

 18. Micke

  @Adri ska jag jobba här nu men jag slänger in ett kort svar. Skriver mer senare.

  Angående ditt minne om sämsta låten jag vet. Jag har två stycken. En låt med en artist jag tycker jättemycket om och en artist jag åtminstone respekterar högt.

  Du har rätt om ”I will always love you” Whitney Houston. Jag gillar inte ordet hatar men den versionen hatar jag verkligen. Den andra låten är med n jättebra artist normalt men den låten alltså….”Born in the USA”, Bruce Springsteen.

  Jag har samma problem med båda. Det låter likadant oavsett om det är högt eller lågt i låtarna. Ett extremt staccato. Hatar verkligen dessa två. Mest Whitneys men det känns värre med Brucan då jag tycker så bra om honom annars. Hur i hel….kan han ha gjort sån skit?. Förresten Dollys version är mil bättre än Whitneys

 19. Micke

  @Adri, kan inte riktigt förstå att jag sitter här och pratar 80-tal. Det årtionde som gett mig minst musikaliskt 🙂 Men samtidigt jag är mer intresserad av hur du ser det än hur jag ser det. Hur jag ser det vet jag ju redan.

  Kom just på en låt som jag gillar från 80-talet som jag mer än något annat tidigare känner mig säker på att du inte gillar Men vem vet. Kanske har jag fel. Kul om du trots allt skulle gilla den 🙂 Mysig låt. Finns bara ett irritationsmoment i den men det övriga väger över.

  https://www.youtube.com/watch?v=4TYv2PhG89A

 20. Adri

  Micke: Jag tycker det där är en helt okej låt. Mer bra än dålig. Jag har inte en superstor erfarenhet av Sade. Men det jag hört gillar jag ändå. ”Smooth Operator” är bra, men det finns bättre.

  Jag föredrar ”No ordinary love” (som dock är från 90-talet) – som har en väldig mysaura utan att allt går överstyr. Men det bästa Sade har gjort (av det ganska lilla urval jag har då) är ”Sweetest Taboo” – och det är 80-tal vill jag minnas! 🙂

  Sen kan jag förstå att det är 80-tal som väcker mest diskussionslust i dig, för det är där vi kanske är längst ifrån varandra. Men jag vet inte om jag skulle säga att 80-talet är bäst när det kommer till musik. Det har jag kanske sagt, men tar gärna tillbaks. Där finns så mycket bra, men där finns ju crap också. Kollar jag med mig själv tror jag 90-talet representeras mest hos mig!

  Annars får man vara glad att man kan överraska. Som nu när jag säger att jag faktiskt kan gilla Sade. Jag klappar inte mig själv på axeln speciellt ofta, det ska gudarna veta. Jag tycker ju verkligen inte om mig själv. MEN. Något jag kan uppskatta är just inom musiken. Jag är (tycker jag själv) jäkligt oförutsägbar när det kommer till vad som funkar eller inte.

  Kollar man på vad jag lyssnar på så finns det pop, rock av både mjukt och hårt slag, rnb, hiphop, bossanova, svenskt, amerikanskt, engelskt, spanskt, brasilianskt, olika kontinenter. Kent, Frank Sinatra, Katy Perry, Eminem, Monica Zetterlund, Nicki Minaj, The Police osv osv. Jag kan uppskatta med mig själv att jag är en person som inte har ”en” musiksmak 🙂 Det låter supertråkigt. Jag gick i skolan med en kille en gång i tiden som BARA kunde fastna för heavy metal. Allt annat, enligt honom, ”sög”. Och även en tjej som under inga omständigheter kunde ta in svensk musik. Var det svenskt så stångde hon öronen direkt. Trist för dem.

  Det syns också i det jag nämnde ovan. Vad är historiens kanske sämsta låt genom tiderna? Jo men det är Shania Twain med ”Man! I feel like a woman”. En fruktansvärd countrypop-låt. Men det finns ju andra låtar i samma ”korg” som jag gillar. Det finns t.o.m andra låtar med Shania Twain jag gillar (även om hon absolut inte är en favorit), men med just ”Man. I feel…” så missades målet helt 🙂

  Aja, nu ska ju inte kommentaren gå ut på att hylla mig själv. Men jag gillar att jag kan överraska 🙂 Tror nog jag gjort det förr också, och kan säkert komma att hända igen! 🙂

 21. Adri

  Micke: Vill du veta vad som är världens bästa låt? Bara för att du ska se att jag inte är så kär i 80-talet som mina kommentarer kan ha gett sken av 🙂 För detta är sååååå 90-tal.

  Ibland får man frågan ”vilken är världens bästa låt?”. Det är en fruktansvärd fråga att få. I sin hjärna finns liksom tusentals, eller kanske tiotusentals låtar t.o.m. Hjärnan är fantastisk som kan lagra allihop. Men att välja ut en, och bara på nån sekund, är ju en omöjlig uppgift.

  Likväl svarar jag samma låt varje gång. Det har blivit ett go to-svar på den frågan. Och fan vad jag älskar denna låten. Jag blir liksom varm när jag hör den och börjar le (vilket är sjukt, för det är inte direkt en happy go lucky-låt).

  Du vet säkert att jag är nära min pappa. Vi delar mycket intressen. Älskar populärkultur. Han lär mig mycket om musik från 1985 och tidigare, jag introducerar honom för mycket modernt som jag sen hör honom gå runt och lyssna på. Det är fint.

  Men just denna låten avskyr han verkligen. Det är en liten slitning i vår relation. Men betoningen ligger verkligen på ”liten”. Allt är bra 🙂

  Jag kommer fortsätta hävda att detta är världens bästa låt, iaf är den i toppen-området. Men jag tror du kommer vara mer på min pappas sida. Jag tror detta är en låt som du tycker är rakt över disk dålig.

  Jag tror för det första inte att det är din typ av musik. Det är jag ganska säker på. Men sen har du också kritiserat människor som släpper covers och blir kända på det. Detta är dock ingen cover, men de samplar ju större delen av en känd låt från 1973. Det ska dock sägas att den kända låten från 1973 i sig också är en cover. Men det skiter folk oftast i. Ofta vet de inte ens att det är en cover från en relativt okänd låt från 1972.

  Men jaja, ska bli spännande att ta del av din reaktion. Jag är beredd på det värsta. Detta är låååångt från din kopp te, anar jag.

  https://m.youtube.com/watch?v=oKOtzIo-uYw

  F*n vad bra den är.

 22. Micke

  @Adri, jag har fem favvisar hos Sade. En var den vi pratade om sen har du prickat in två av de övriga 🙂 Min absoluta favvis är dock denna. Den femte har jag tappat titeln på just nu

  https://www.youtube.com/watch?v=C8QJmI_V3j4

 23. Micke

  @Adri, min musik ligger all over. Jag och bandet spelar det mesta om än mest rock. Jag lyssnar på det mest. Går på konserter all over från hårdrock till opera Vad jag än gör så finns musiken där i mitt liv.

  Nej Adri du klappar dig inte på axeln så mycket. Rent av alltför lite. Sluta nu nedvärdera dig själv polarn. Då har ett stort värde. Försök nu att förstå det.

  “Nu ska ju inte kommentaren gå ut på att hylla mig själv.” Bullshit min vän. Varför ska du inte kunna lägga fram dina bra sidor lika gärna som du gör det motsatta. Du är en mycket uppskattat kille härpå bloggen. Fatta det nu. Fråga vem som helst här så får du se. Skulle man göra ranking på såntockså kan jag lova dig att du toppar de flesta listor Snälla Adri be inte om ursäkt för dig själv utan ta för dig. Fortsätt överraska om det är vad du innerst inne vill.

  jo, jag vet att du är nära din pappa precis som jag. Om jag minns rätt så är de födda samma år. Skillnaden är bara att den ena fick en son tidigt och den andre sent 🙂 Hela min släkt rör sig inom musik Adri och då har man givetvis mycket gratis Jag har väldigt lätt att ta till mig musik före min egen tid och det har givetvis med det att göra. Älskar 60 och 70 talsmusik exempelvis. Så ta du för dig av farsan och dela med dig 🙂

  Om jag ogillar covers? No way. Det jag ogillar är när covers tar över från originalet. Värsta exemplet i min bok är Celine Dions hemska cover av Jennifer Rush hit “The power of love”. Det jag främst tänker på var ett frågeprogram i TV där frågan kom “Vem gjorde The power of love”. Deltagaren svarade Celine Dion och fick rätt. Då blev jag något jag nästan aldrig blir. Jag blev arg. Jädrigt arg. Jennifer Rush skrev sin låt själv och hade en monsterhit med den. Den är hennes och inte Celine Dions. Rush underbara version och röst är mäktig. Härligt 80-tal. Dions vill jag inte ens recensera.

  Minns en annan sak. Både du och jag älskar Kent men på olika sätt. Jag älskar rockepoken. Du syntepoken.

 24. Micke

  @Adri, jädrigt kul att du gillar Monica Zettelund. Kanske den bästa sångerska vi någonsin haft. Jädrar att hon hade kunnat uträtta storverk om hon hade levt idag. Sicken röst, sicket sätt att nvända den på. Näst intill en magiker.

  Angående din favvis v all musik. Den låten har jag hört i en mängd versioner. Måste erkänna att jag aldrig hört den här så jag får återkomma. Glömmer jag så påminn mig. I grunden gillar jag låten. En klassiker.

  För mig finns det bara en favvislåt Adri Den ärfrån ett annat Universum. En mäktig låt med en bakgrundssångerska som får en utopisk till den grad att man hade gjort vad hon än hade bett om. Jag kan inte ens vara i samma rum när hon håller på. Blir rent ut sagt svimfärdig och tårarna bara strömmar ner när hon skriker och har sig Har kompisar som är exakt likadan. Våra tjejer har askul när de ser oss bryta ihop 🙂 Jag säger inte ens vilken låt det är för det funkar inte här. Kan ta månader innan man ens gillar den. För mig tog det två månader. Kan säga så mycket som att det är en grupp av två ord P.F 🙂

 25. Micke

  @Adri, en grej till. Du slängde ut att du gillade en låt som även jag gillade. Du trodde det var 80-tal men det är 70-tal. Finns som jag sa än bättre låtar med honom. Vill du höra ett extremt bra intro? Här har du ett på 1.45. WOW!!!!!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=x7ES7ueI7p0

 26. Adri

  Micke: Nejmen nu får du allt lugna ner dig. Jag har väldigt svårt att tro att folk skulle ha mig överst om man skulle ranka människorna här. Men jag tycker också det är en lite obehaglig tanke att ranka människor så, så jag lämnar det där! 🙂

  Jag har ingen aning hur gammal din pappa är faktiskt, men baserat på vad jag vet om dig, mig och honom så kan man räkna att de inte är långt ifrån varann. Min pappa blir goda 63 år nu, och jag är på god väg mot… 25… yuck. Så, ja. 38 år var han när jag kom (är dock yngst i en relativt stor syskonskara). Så inte jättegammal, men betydligt äldre än din! 🙂

  Nja. Där har du nog missuppfattat, eller så har jag kort och gott varit otydlig. För jag älskar Kent i alla stadier. Därför har jag aldrig kritiserat syntepoken, som du har. Kent är grymma! Skulle jag välja en Kent-låt – vilket är skitsvårt – så blir det ”FF”. Hel***e vad grym den är!

  Jag vet för övrigt att du inte är så glad i Håkan Hellström. Samtidigt vet jag att du älskar Kent. Så vill du veta nåt sjukt? Jag var på dejt häromveckan med en tjej som i hela sitt liv, säg 20 år kanske, trott att Kent och Håkan Hellström var SAMMA PERSON. Att Kent dessutom inte är en person, utan ett band, verkar flugit helt över hennes huvud. Tydligen tror många det, enligt henne.

  Jag köper att där finns likheter. Absolut. Men de är inte ”blanda ihop”-lika. Hon trodde det var samma artist som använde olika namn beroende på vilken typ av musik han ville släppa.

  Du som har så pass olika åsikter om dessa två musikakter, visst kan du backa mig i att det är sjukt att hon (och tydligen ”många”) trodde de var en och samma?

  Ok, det var ett sidospår. Men jag tänkte att du skulle tycka något om det.

  Att du aldrig hört min favoritlåt chockar mig. Vad gjorde du 1996 ens? Denna var överallt… har jag hört. Jag var ju nykommen till världen och kan verkligen inte bekräfta. Som sagt tror jag verkligen inte du kommer tycka om den direkt. Men gör du det så är det du som har överraskat mig! 🙂

 27. Adri

  Micke: Ah jag har hört den låten. Tyvärr kan jag inte riktigt skriva under på det du säger. Jag tycker den är ganska trist. Föredrar ”Paradise by…”.

  Men, den är ju ljusår starkare än det stora möget som är ”I’d do everything for love” (”But I won’t do that”).

  Finns där ett helvete, och jag inte skött mig, så finns det vissa låtar som kommer gå på cirkulation:
  • Shania Twain – Man! I feel like a woman
  • Meat Loaf – I’d do everything for love
  • Ariana Grande, Jessie J, Nicki Minaj – Bang Bang

  Så ja, sämre än ”Paradise” bättre än… ja, låten ovan. Varför har han så långa låttitlar?

 28. Micke

  @Adri, förstår inte varför du ska ha så svårt för dig själv. Tror du på fullt allvar att folk hade pratat med dig om de ogillar dig. Det mest förödande hos en människa är destruktiva tankar. Jag sitter bredvid här Adri och jag vet att du är omtyckt på den här sidan. Positiva tankar bygger upp polarn. Det enda positiva som egentligen är negativt är positiva covid-19 prov och liknande. Lev och tänk positivt Adri.

  Ok då är din farsa lite äldre än min då. Min är lika gamma som Mike Tramp som vi pratade om en gång här 🙂 Mina föräldrar fick den här galningen tidigt. Men de har aldrig klagat 🙂 Musiken kom nästan lika tidigt till mig som bröstmjölken. Jag har vandrat runt inom alla musiksorter och årtionden. Det är väl 60-tal och framåt jag lyssnat på mest men även mycket innan.

  Om så Kent en dag skulle återuppstå så kommer lik förbannat ändå denna alltid att vara min favvis. Pratar då främst från . 4.07 och resten. Fullkomligt älskar det slutet. Svensk musik när den är som bäst

  https://www.youtube.com/watch?v=xBup4VmPm_Q

  Har faktiskt aldrig någonsin hört någon göra jämförelse Kent och Håkan Hellström. Du får inte gå på nån mer sån dejt 🙂 Din favvislåt har jag som sagt hört i många versioner men jag känner inte igen den där.

  Angående “Bat out of hell”, Meat Loaf så hittade jag ingen riktig version här. Den låter alldeles för diskantig här. . Så låter den definitivt inte egentligen.

  Mitt musikhelvete består av de två låtar jag snackade om kryddat med det mesta från Carolas karriär

 29. Adri

  Micke: Adu agree to disagree där.

  Din pappa är väl närmre min mamma i åldern isf. Jag är nära henne med, men jag är absolut inte lik henne i detta avseende. Hon kan ingenting om populärkultur. Hon vet väl vem Bruce Springsteen och Creedence Clearwater Revival är. Där tar det stopp.

  Jag älskar som sagt Kent. Men det finns ingenting jag vill mindre än att Kent ska återuppstå. Nu valde Kent att göra buller å bång av att de skulle lägga ner, då blir det bara pinsamt om de comebackar. Men vi har ju 20 års diskografi att fortsätta njuta av. “Socker” är en super-låt den med. Men inte i min personliga topp.

  Tråkigt att vi inte känner varann, för det här skulle man ju kunna snacka oh så många timmar om. Eller jag hade i alla fall.

 30. Micke

  @Pinglan, Adri eller vem som helst. Orkar inte sitta och leta bland detta så jag frågar istället. Hette Jessica Andersson låt i MF 2021 “Horizon”?

 31. Micke

  @Adri, mina föräldrar är 61 år i år båda två. De fick aldrig bli riktigt vuxna innan den här lille jäveln kom och blockerade vägen 🙂 Hoppas tror och vet att de inte känner så:-)

  En grej som går förlorad i MF och ESC och är del i att jag värderar de lägre i musik är att för mig är mellanspel, intro avslutning or whatever minst lika viktigt som de som sjungs. Sånt finns ju inte alls i den här bubblan. Delvis på grund av 3 minuters grejen men ändå. Jag har exempelvis en favvislåt på 11.32där de sjunger högst 2 minuter. Kent har mycket sånt som jag dyrkar. Typ lutet i socker då.

  Vi sitter ju här och tjatar på Adri 🙂 Har ju sagt flera gånger att du får ta dig till nån av våra spelningar 🙂

 32. Adri

  Micke: Ja, och jag hoppas verkligen inte du hört den! För det är en av få låtar där min reaktion var att himla med ögonen. Men kort svar: yes, det gjorde den.

  Där är vi dock inte på samma våglängd. Allt för långa låtar kan få mig att tröttna. Det är den enda riktiga nackdelen med “Paradise by the…”.

 33. Micke

  @Adri, världshistoriens bästa låt är sex minuter lång. För lång för dig?

  För mig är det precis tvärtom. Tre minuter…..Det händer ju inget. Solon försvinner och finns de är de avkortade och hela grejen försvinner.

  Adri kan du ge mig en topp 5 på mäktiga solon i ESC-historien?

 34. Adri

  Micke: Inte för lång om det händer saker under minutrarna 🙂 Som sagt är ju “Paradise by…” upp mot 9 minuter väl? och “Layla” – en annan låt jag älskar – är väl också där och nosar? 🙂 För att inte tala om en massa klassiska stycken som till synes aldrig tar slut 🙂

  Så jag dömer inte en låt efter längd. Jag får ju lyssna. Men, en lång längd är inte nödvändigtvis till låtens fördel 🙂

  Oj… eh… nej det kan jag nog inte. Inte för att jag inte vill, utan för att jag inte kommer på rena musiksolon. Sen vet jag inte vad som definierar “solo”, finns där en minimum längd? För många ESC-låtar har ju instrumentala delar i… 10-15 sekunder.

  OM det duger så kan jag nämna – dock utan att ranka – både Estland 2009 och Serbien 2007 som bra instrumentala delar. Däremot är de ju inte “mäktiga”, utan mest “mysiga”. Men det kan vara trevligt det med! 🙂

 35. Micke

  @Adri det största för mig i musik är hur man behandlar mellanspelen. Allra helst med en elgitarr men det kan vara nästan vad som helst. Violin och Cello är aldrig fel. Bara man slipper “stålgitarren” och “saxfånen”.

  Men visst flöjten i Serbien 2007 är definitivt inte fel. Det är ju iofs den rättvisaste vinnaren i ESC-historien. De tolv sekunderna mellan 2.23-2.35 då Marija använder sig av det hon har innanför bröstkorgen och dominerar scenen och ESC fullständigt. Sicken kvinna!

  https://www.youtube.com/watch?v=FSueQN1QvV4

  Vad gäller Estland 2009 så vet du min åsikt. SICKEN SKIT

  Du tror inte riktigt på det där va? 🙂 Nej då Estland 2009 är som du vet en riktig pärla, som det mesta det året. Det instrumentala där är mäktigt. Men samtidigt återhållsamt som allt på grund av 3-minuters regeln. Oj vad man hade kunnat göra av den låten.

  Minns faktiskt inte vad du tycker om Ukraina i år. För mig växer den allt mer. Tillsammans med Irland Outstanding i år. En fråga jag dock ställer mig är om jag hade känt likadant ett vanligt år i ESC då det till skillnad från 2021 hade funnit många bidrag som stuckit ut. Nu sticker den ju ut extra då allt annat är i mall

 36. Adri

  Ukraina är min tiondeplats i semifinal 1 och min 18e plats av allt.

  Så jag vill ha de i final. Tyvärr är ju semi 1 ”the semi of death”. Jämför med semi 2 där min tiondeplats är 26a av allt.

  Jag gillade låten väldigt mycket i början, sen mindre för den är ganska tjatig och nu gillar jag den igen 🙂 Den nya versionen räddade lite där!

  Så missar den kommer jag inte gråta. Men jag kommer tycka det är rejält tråkigt för Ukraina – ett av mina favoritländer – har varit sämre och då tycker jag inte ”Shum” ska vara den som bryter finalsviten.

  Men sen ska det dock sägas att jag tror inte det. Jag tror iaf tittarna kommer svälja detta helt. Juryn? Kanske inte. Den är ju konservativ as fuck ofta.

 37. Micke

  @Adri, en liten grej till om långa/korta låtar. My wake up call då jag fattade att mellanspel kan göras större än det övriga är en 70-talslåt. Jag menar inte att detta är det bästa exemplet utan bara att det var på 90-talet jag blev presenterad för denna låt från 70-talet och det var då jag “vaknade upp” 🙂 Nämnas kan 2.23…… och 4.30-5.10

  https://www.youtube.com/watch?v=7zKAS7XOWaQ

 38. Micke

  Kan detta möjligen vara glädjepiller numero uno från 80-talet 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=f9un119lq4c

 39. Micke

  @Pinglan, så fort det blir för mycket utanför det som det ska handla om så säg bara till. Kul att prata lite gammalt också. Det blir ju mest nutid annars

 40. Micke

  @Adri, en grej till förresten 🙂

  Kan ju ta en låt vi båda gillar som exempel. Pratar om “Socker”, Kent. Om jag frågar dig om bästa delen i den vad känner du då?

 41. Adri

  Micke: Intressant att jag fick veta typ förra månaden att Tracey Ullman ens gjorde musik. För mig är hon känd som skådis. Men nu har du nämnt henne två gånger. Intressant. Jag fick precis veta så hon är inte direkt det som kommer top of mind när jag tänker ”oh, 80-tal”.

  Däremot älskar jag ändå henne, för utan henne… inget ”The Simpsons”. Och jag älskar ju den gula, tecknade familjen. Fortfarande.

  Svår fråga. För jag gillar hela låten ju. Men jag gillar introt väldigt mycket. Innan lilla Joakim ens börjat sjunga! 🙂 men det blir inte direkt kasst när han sätter igång

 42. Adri

  Om jag får återkomma en snabbis till Monica Z. Jag har gillat henne i några år nu, men är framförallt nu inne i en Zetterlund-period. Hennes musik passar ju våren så! 🙂

  Men jag fick precis veta att en av mina personliga favoriter, ”Kärlek & Pepparrot”, skulle ha deltagit i MF 1962. Den diskades bara nån timme innan tydligen.

  Förjäkla trist. Hade låten deltagit hade det med ganska hög säkerhet varit min favorit av hela 60-talet i MF.

  Men att jag aldrig visste om det. Det är en så fantastisk låt ju.

 43. Micke

  Adri… Älskar Monicas röst men låten du nämner känner jag inte igen. Ska lyssna sen. Kanske känner igen den direkt

  Hade du aldrig hört Tracey Ullmans “They don’t know” förut. Ett äkta glädjepiller hoppas jag även du tycker 🙂

 44. Adri

  Micke: Den var helt okej, men jag föredrar henne nog som skådis. Oklart i skrivande stund om jag kommer återkomma till den låten.

  Men jag har redan återkommit tre gånger idag till ”Kärlek & Pepparrot” så det ska bli kul att se vad du tycker om den.

  Den är ju faktiskt inte så typisk Monica tycker jag. Alltså, den är ju inte wild and crazy direkt, men inte lika mys-soft som man ofta hörde henne! 🙂

 45. Micke

  @Adri, jodå jag har allt hört den låten med Monica förut. Kände bara inte igen namnet. Den är absolut helt ok men det är iofs nästan allt den rösten tar under behandling. Jädrar jag blir ledsen i ögat när jag tänker på vad hon hade kunnat göra i vår tid. Jädrigt kul att du gillar Monica Adri 🙂

  Jädrigt kul det där att du gillar Tracy Ullman. Själv var jag ganska less på henne under lång tid. Du kan inte gissa varför 🙂 Tracey var min farsas stora favvis. Han spelade hennes skivor gång på gång på gång på gång…………. Han dyrkade henne 🙂 Men du då som skådis och han som sångerska.

  Idag tycker jag om hennes låtar igen när jag hör dom. Hans stora favvis var den som följer här. Själv tycker jag bättre om den du hörde innan

  https://www.youtube.com/watch?v=FiwopPbHGts

 46. Adri

  Micke: Nja. Vill inte göra dig besviken men jag är faktiskt inte speciellt glad i Ullman som skådis heller. Jag skrev att hon var mer känd för mig som skådis. Hon är ju bland annat med i ”Into the Woods” – en film jag sett lite för många gånger (dock såg jag den för jag är ju lite kär i Anna Kendrick. Så allting hon är med i ser jag gärna).

  Obs. Det är inget fel på Ullman som skådis heller. Men inte direkt en favorit. Där finns andra. Adam Driver, Meryl Streep, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård osv osv. Tracy Ullman är helt okej där med bara.

  Det jag däremot alltid kommer vara glad över är ju som nämnt att The Simpsons gjorde debut i hennes show. Det började som sketcher i ”Tracy Ullman Show” och blev sen den mest ikoniska tecknade serien någonsin (kanske tillsammans med Familjen Flinta).

  Så därför är jag glad i henne! 🙂 Tråkigt nog har det alltså mindre med hennes prestationer att göra.

 47. Micke

  Adri… Ajdå… Ja då finns det ju ingen anledning att dra detta här då 🙂 Men då vet du ju att hon var känd sångerska först iaf 🙂 På grund av farsans dyrkan av henne har ja vetat det länge 🙂 Back to order 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se