Lotta på Liseberg Schlagerpinglan: I kväll var det premiär för Lotta på Liseberg 2021 och bland gästartisterna så fanns vinnarna av Eurovision Song Contest 2021, Måneskin, som framförde två låtar: “Zitti e buoni” och “I Wanna Be Your Slave“.

Förutom Måneskin så gästades programmet av Lena Philipsson, E-Type, Sonja Aldén, Clara Klingenström, Myra Granberg och Rymdpojken, vars framträdanden ni hittar på kanalens YouTube-kanal. Hela programmet kan ses via TV4 Play. (Källa och grafik: tv4.se)

Måneskin hos Lotta på Liseberg 2021

Måneskin – ”Zitti e buoni” – Lotta på Liseberg (TV4)” (3:19 – Jun 20, 2021 – TV4)
(Se även “I pausen: Måneskin – ”I Wanna Be Your Slave” – Lotta på Liseberg (TV4)“)

Schlagerpinglan: Schemat och gästlistan för Lotta på Liseberg 2021 hittar ni här.

Relaterad information: Måneskin är som synes ute på en PR-turné och ett stopp var att återse en av ESC 2021-värdarna Nikkie de Jager i Nederländerna, vilket resulterade i en Nikkie Tutorials-video som ni kan se här: “Doing MÅNESKIN’s Makeup! Eurovision 2021 Winner | NikkieTutorials“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


50 kommentarer till “Måneskin hos Lotta på Liseberg 2021”

 1. Mr A

  Aha, jag missade att de körde under pausen också.

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Det var första gången vi tittade på Lotta på Liseberg och blev väl inte så förvånade över att Måneskin uppträdde sist, men att man var tvungen att gå in på Facebook efter programmet för att se fortsättningen på live-sändningen var en överraskning. Men, men… bra att de visar mer än vad som fick plats i programmet. 🙂

 3. Mr A

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/yRQABE/darfor-upptradde-maneskin-bara-med-en-lat-i-lotta-pa-liseberg

 4. Micke

  Jag har varit hård mot Måneskins scenframträdande och kallat det för “Skolelever på rast som leker garageband”. Har också sagt att det är bara en i bandet som ser lite mer garvad ut och att det är sångaren.

  Efter att ha sett det här klippet vill jag be basisten om ursäkt då det är helt klart att hon börjat få till det och slipat bort nybörjarkanterna. Så Victoria De Angelis en ursäkt framförs till dig då du ser fasen så mycket bättre ut i detta klipp. Nu är det bara att få till snubben på gitarr också så kommer det inte bara att låta bra ut utan även se bra ut.

  Måneskins absolut bästa framträdande av de jag sett

 5. Micke

  Glömde en sak. Refrängen har för mig låtit väldigt “kom och hjälp mig att fixa till detta” men i detta klippet är det städat ordentligt. Största lyftet av allt i klippet

 6. Schlagerpinglan

  @Mr A, Aha… jag trodde att det var något som alltid brukar hända efter programmen. 😀

 7. Micke

  Har inte en aning om det finns en Gud eller ej men om det hade gjort det hade jag velat tacka honom för en sak. Nämligen att Måneskin inte ställde upp med ”I Wanna Be Your Slave” i ESC. Sicken SKIT rent ut sagt

 8. Adri

  Micke: Men nej. Det är ju deras bästa låt! Lyssnar på den flera gånger dagligen!

  Med det sagt: den är på engelska så jag tror ändå ”Zitti E Buoni” var rätta ESC-valet.

 9. Micke

  Har hört fem låtar med Måneskin. Här är min ranking:

  1. “Coraline”
  2. “Zitti e buoni”

  3. “Beggin”

  4. “Chosen”

  —-
  —–
  ——
  —–
  5. “I wanna be your slave”

 10. Adri

  Off-topic: Jag har ju inget liv. Det blir än tydligare när jag säger att jag hittat, och tittat på, gamla avsnitt av ”Inför Eurovision” på Youtube.

  Från 2005 och 2007.

  Det är ju ett så brutalt slöseri med tid. Men likväl, jag har sett om allting nu!

  Och det jag tänker är följande: jag vill ha tillbaks Inför Eurovision-serien – modell 2008-2012. Men det var verkligen ett program med brister. För det första, den nordiska panelen smörade bara för varandra. Thomas Lundin gav den norska låten 2007 en etta, och det blev kass stämning.

  För det andra, det sades en hel del sunkiga saker. Ganska ofta påpekades det om en artist – oftast en kvinnlig sådan – var tillräckligt snygg eller inte för låten. Men det kanske är nåt som är en produkt av sin tid. Tror inte folk skulle säga ”Jag vill inte sen henne, för det är så fult” år 2021 – och det ska vi alla vara glada för.

  För det tredje, sjukt att Eirikur var med i panelen 2007 och betygsatte sina konkurrenter. Han sa flera gånger att han ville ge nollor, men gav etta pga ”uppfostran”. Hade man gjort det idag? Benjamin Ingrosso sa en gång under ESC 2018 att ”jag gillar inte rock” och fick då verkligen en mindre (ganska liten) hatstorm för han inte respekterade Eurovision-stämningen för han ”dissade Ungern”.

  Så vad är poängen med det här då?

  Ja, att jag vill ha tillbaks Inför Eurovision! 🙂 Med en svensk panel, så man slipper det nordiska smörandet (samt att man inte bör betygsätta egna bidraget), men en lite fräschare sådan! För det hade verkligen brister 🙂

  Hoppas nån på SVT läser denna bloggen! 🙂

 11. Micke

  @Adri, om jag någonsin behöver beskriva för någon hur en låt är där det händer absolut nada. Då kan jag använda mig av ”I Wanna Be Your Slave”:-)

  da da da da da da da..da da da da da da
  da da da da da da da..da da da da da da
  da da da da da da da..da da da da da da
  da da da da da da da..da da da da da da’
  da da da da da da da..da da da da da da
  da da da da da da da..da da da da da da
  da da da da da da da..da da da da da da

 12. Adri

  Micke: Jag fattar inte. Vad menar du med ”da da da…”?

  Trodde du menade at de sjöng så, men så är det ju inte. Hela ”I wanna be your slave” har riktig text 🙂 Och en riktigt grym text, nota bene! 🙂

 13. Micke

  Rytmen Adri 🙂

 14. Adri

  Jahopp… ännu någonting där vi inte enas.

 15. Micke

  Are you kiding me? Nynna med det så har du exakt rytmen 🙂

  Jädra Adri varför kan jag aldrig få tycka illa om nån låt utan att det sen visar sig att du gillar den så jag får dåligt samvete 🙂

 16. Adri

  Men snälla. Ha inte dåligt samvete över sånt strunt. Jag dissar ju gladeligen låtar som jag vet du gillar. Och det handlar inte om att jag skulle vara empatistörd 🙂

  Utan att vi helt enkelt inte definierar oss med musik. Åtminstone inte musik som vi inte själva skapat. 🙂

  Att dissa en låt som någon gillar är ju inte det samma som att dissa den personen! 🙂

 17. Micke

  @Adri det var halvt skämt halvt allvar mi amigo.

  Men ärligt nu Adri vad gillar du “Coraline”? Jag kan säga så här. Deras vinnare i ESC får av mig i betyg (7/10) BRA. “Coraline” får av mig i betyg (9/10) MYCKET BRA. Jädrar att jag önskar de tävlat med den istället. Den är helt i Mickes smak. En låt som växlar och inte låter likadant hela tiden. Från lågt till högt och växlande. That´s my kind of music Deras överlägset bästa låt av det jag hört. En låt för Micke även irl

  @Pinglan jag vet att du älskar deras vinnare. Skulle vara kul att höra vad du gillar “Coraline” oavsett om du hatar den eller älskar den 🙂

 18. Adri

  Micke: Precis som allt jag hört med Måneskin så är ”Coraline” också väldigt bra, även om jag föredrar filmen med samma namn! 🙂

  Den är ju ingen ”I want to be your slave” så att säga! 😉

 19. Micke

  @Adri, nej tack och lov är den inte det 🙂

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, “Coraline” är en helt OK låt enligt min smak, men just nu (då jag inte lyssnat lika mycket på den som många av Måneskins andra låtar) så tycker jag att den saknar lite av “det” som finns i de andra låtarna. Förmodligen är det bara så att jag lyssnat för lite på den, mitt första intryck av “I Wanna Be Your Slave” var t.ex. inte heller det bästa (tyckte den var enormt enformig) men med tiden så övertygades jag även av den. 🙂

 21. Micke

  @Pinglan “enormt enformig” är bara förnamnet till det jag känner om den låten Jag har överhuvudtaget svårt för låtar där det inte händer saker Det är exempelvis därför jag har så svårt för dutt dutt syntar som Adri frågade om varför.

  Men trots allt “mothugg” jag på sistone fått från Adri och även dig om vissa låtar och vissa stilar så tycker jag det är jättekul 🙂 Som jag sagt många gånger. Mycket roligare att prata med tio personer med helt annan åsikt än tio med exakt samma åsikt 🙂 Det ger mycket mer

  “Coraline” tycker jag är underbar och dessutom på italienska vilket höjer den än mer. Har du inte lyssnat så mycket så ge den gärna fler chanser Pinglan. Låtar som går från lågt till högt tar ofta längre tid att grepp men för mig är det detta som verkligen talar till mig. Jag vill ha variation

 22. Engsla

  Det måste vara väldigt speciellt att åka runt i Europa och spela sin esc-vinnande låt i olika tv-program. En av de roligaste aspekterna med att vinna tävlingen tror jag, att med egna ögon få se och vara med om allt knasigt som sker i de olika länderna. Som våra allsångsprogram tex. Kul 🙂

  Jag håller med om att bandet ser lite kalviga ut ibland, men det är också en del av charmen med dem. De är ju så söta! (Och ja, jag inser att den kommentaren får mig att framstå som sisådär femtio år äldre än vad jag faktiskt är…lol)

  Jag gillar också I wanna be your slave. Speciellt versionen från Wiwibloggs hemma-live-sändning. Oj vad intensiv sångaren är där. Annars har jag mest fastnat för deras låt Torna a casa. Jättefin! Har inte hittat helt rätt med Coraline även om den är helt ok. Ser fram emot att följa vad de hittar på i framtiden 🙂

 23. Micke

  @Engsla, tack för de orden om “kalviga”. Då köper jag rätt av att du tycker så jädra bra om Måneskin. Det jag har svårt att greppa är hur man kan hävda att de är proffs på scen. Men som sagt så som du ser det då tar jag det rakt av. Att de sen är söta har jag nada koll på 🙂 Däremot vet jag att jag tycker du är en av de mest trevliga att diskutera med här och det oavsett om du är 20 år eller 70 år 🙂

  Slavlåten är dock definitivt inte min grej men jag ska ta mig en koll på “Torna a casa”. Den har jag missat. Som jag sa till Pinglan. Ge “Coraline” fler lyssningar Engsla Den vinner och vinner

 24. Engsla

  Micke, ja det är ju som sagt tycke och smak det där 🙂

  Och som du säkert märkt tycker jag (och flera med mig) att du också är väldigt trevlig att diskutera med 🙂

  Med slavlåten är det texten som är den stora behållningen tycker jag. Kul och väldigt mycket “i tiden” inbillar jag mig. Det är en fascinerande ny generation vi har ibland oss 🙂

  Eftersom du ofta säger att texter är jätteviktiga för dig IRL (men inte i esc-sammanhang) har jag länge varit nyfiken på vad du gillar där. Om du kunde nämna några exempel som jag kunde kolla upp kanske?

 25. Micke

  @Engsla, en tjej med bra smak 🙂 Tack för tipset om “Torna a casa”. Mycket bra låt. Nu har jag två favvisar med Måneskin och ingen av dem är Eurovisionvinnaren 🙂

 26. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, det är ju det som är så intressant, man vet ju redan vad man själv tycker om och kan man hitta nya sätt att se på saker eller ny musik att gilla så är det ju ett stort plus. Jag är övertygad om att “Coraline” är en låt som blir bättre med antalet lyssningar då den har något i grunden som tilltalar mig… men som Adri uttryckte det: den är ju ingen ”I want to be your slave” 😉

 27. Micke

  Har nu gett slavelåten ytterligare chanser här men den är helt död för mig. Det här räcker helt enkelt inte för mig. Jag kräver mer av en låt än att ligga i samma tonläge i stort rakt igenom i tre minuter. Tack och lov att de inte tävlade med den här säger jag

  Don´t wanna hear this song more cause it´s simply awful
  don´t wanna talk about it cause (censur)

 28. Adri

  Jag har hört sju låtar som Måneskin gjort och jag gillar alla sju faktiskt. Tror Måneskin har en briljant karriär framför sig, såvida de inte splittras snart… men då tror jag åtminstone Damiano har en grym solokarriär.

  Inget dåligt, bara skalor av bra. Men jag rankar de som:

  1. “I want to be your slave”
  2. “Zitti e buoni”
  3. “Beggin”
  4. “Chosen”
  5. “Moriro da re”
  6. “Torna a casa”
  7. “Coraline”

  Ser fram emot att höra mer 🙂

 29. Adri

  Nevermind. Så fort jag skickade den kommentaren kom en låt på som var rakt över disk dålig. Men jag tänker inte räkna den, för det är en cover som redan i original är en rätt usel låt. Hur bra Måneskin än är så är de inte magiska. De kan inte rädda en låt som i sig själv är ett trainwreck 🙂

 30. Micke

  Gör en likadan på dessa sju. Jag älskar gitarr. Kanske inte så konstigt då att jag blivit just det. Det finns dock ett sätt att misshandla detta instrument som gör mig direkt illamående. Tyvärr gör Måneskin just detta i fyra av dessa låtar. Det är i synnerhet i “Chosen” som denna misshandel tillåts när det egentligen borde förbjudas. Kryper i mig.

  Men så här blir min topp 7 🙂

  1. “Torna a casa” (9/10) MYCKET BRA
  2. “Coraline” (9/10) MYCKET BRA

  3. “Zitti e buoni” (7/10) BRA

  4. “Beggin”(5/10) GODKÄND

  5. “Moriro da re” (3/10) DÅLIG
  6. “Chosen” (3/10) DÅLIG
  —–
  —–
  —–
  7. “I want to be your slave” (1/10) MYCKET DÅLIG

 31. Micke

  Hmm! Fel igen. Min etta och tvåa ska vara tvärtom

 32. Mikaela

  Missade att vi hade en fantråd här! Jag är ju beredd att trycka tröjor i dyrkan.
  @Mickr, tipsar dig (och alla) om Lividi sui gomiti, La paura del buio och For your Love. Den sista är min allraste favorit.

 33. Mikaela

  Micke, du kanske kan gilla In nome del padre också. Den är inte riktigt min grej (än, men jag börjar warma upp i brist på nytt material).

 34. Schlagerpinglan

  Min rankning av de sju bidragen (som jag tycker bra om allihop men där de tre är i en klass för sig):

  1. “Morirò da Re”
  2. “Zitti e buoni”
  3. “I want to be your slave”

  4. “Beggin”
  5. “Coraline”
  6. “Chosen”
  7. “Torna a casa”

 35. Micke

  @Engsla, missade helt din fråga om bra texter. Får en kille visa känslor? Jag har inte minsta problem med sånt. Jag lever för känslor. Därför tar jag ett sånt exempel. Finns bättre texter men den här betyder extremt mycket för mig och för hur jag känner för kvinnan i mitt liv. Du vet säkert vilken det är. Adri vet definitivt 🙂

  Ibland sitter jag bara och stirrar rakt ut på kvinnan i mitt liv och bara undrar. “Hur i helvete rent ut sagt kan jag av alla killar i världen fått denna fantastiska människa.” Den här texten talar till mig om just detta

  Jag vet att du sover
  Känner värmen från din hud
  Bara lukten gör mig svag
  Men jag vågar inte väcka dig nu

  Jag skulle ge dig
  Allting du pekar på
  Men bara när du inte hör
  Vågar jag säga så

  Jag kan inte ens gå
  Utan din luft i mina lungor
  Jag kan inte ens stå
  När du inte ser på
  Och genomskinlig grå
  Blir jag
  Utan dina andetag

 36. Micke

  @Mikaela, ska ta och lyssna på dessa låtar. Tack 🙂

 37. Adri

  Micke: Ah, bra val! Det är ju en grym låt, av ett grymt band. Jag är inne i en riktig jäkla Kent-period nu! Måste dock säga att texten förmodligen är det jag uppskattar minst med “Utan dina andetag” 🙂

  Men det finns väl en förklaring till det. Du kan relatera till texten, och det kan sannerligen inte jag. När jag ser folk tänker jag absolut inte så fina saker som Jocke Berg och du beskriver. Jag tänker snarare nåt i stil med “Vad fan är du för något och vad vill du mig?” (och sen har jag mage att klaga på att jag aldrig träffar någon…)

  Nu kanske jag bara kidnappade tråden, men jag blev bara så glad av Kent-referensen 🙂 Nästintill alla Kents texter är ju grymma! Ska jag välja en (absolut ingen frågade) så är det “Godhet”. Det är en fantastisk låt som de gör med den brutalt underskattade sångerskan Beatrice Eli – och texten är en enorm del av vad gör låten så jävla bra! 🙂

  Jaja. Oklart vad jag ville med denna kommentar. Nästan så jag vill be om ursäkt. Men om inget annat så har ni fått ett musiktips, that’s something!

 38. Micke

  @Adri den bild vi som läser dina ord och tankar får här om dig och den du själv ger o dig matchar jävligt illa ihop rent ut sagt. Jag fattar fortfarande inte vad det är som gör att du hela tiden nedvärderar dig själv så som du gör. Du är uppenbarligen inte nöjd med att du inte hittar någon. Vet du vad som är A och O med att hitta någon och att bli kvar med någon? Ge och ta vet du. De viktigaste i ett förhållande är att GE. Det är det överlägsna. Men även om man är enorm på att GE så måste man också kunna ta för om inte ger du ju inte partnern glädjen att kunna ge.

  Ville bara ha det sagt polarn och hoppas du snart klarar att riva alla märkliga murar du sätter upp för dig själv.

  “Kidnappade tråden”??????

  Vadå? Alla är väl välkomna att prata om allt här. Jag är på ett sätt också i KENT-period men det handlar mest om min favvis med dem. Pratar ju om “Socker” som du vet 🙂 Lyssnar väldigt mycket på den just nu, i synnerhet då på gitarrerna i slutet. Sååååååååå mäktigt 🙂

 39. Adri

  Micke: Jag känner att du tar mig på ett alldeles för stort allvar! 🙂

  Du kan chilla, kompis 🙂 Man ska alltid ta allt jag säger med en axelryckning – eller klackspark 🙂

  Jag ville mest bara hylla Kent mer än något annat 🙂 Jag gillar ”Utan dina andetag”. Men däremot har den förstörts lite av att den spelas på 1000 av 100 bröllop man går på under 2010-talet. I olika tappningar, ibland en stråkversion, ibland originalet, ibland sjunger den ena halvan av bröllopsparet till den andra, ibland spelar orgeln den osv osv. Och allt är lika usch-igt.

  Som sagt gillar jag ”Utan dina andetag” – absolut – men ska man lyssna på en renodlad kärlekslåt från Kent tycker jag nog ”Kevlarsjäl” drar det längre strået! 🙂

  Vet du vad man absolut inte ska göra dock? Lyssna på Kents engelska version av ”Kevlarsjäl” – ”Kevlar Soul”. Den är hemsk.

 40. Micke

  @Adri jag tar alltid folk på allvar. I synnerhet när de ständigt dissar sig själva, vilket startar upp yrkesmannen i mig. Inte svårare än så polarn.

  Bara en sån sak att du dissar dig själv när du skriver om något som jag skev till Engsla. So what. Vi är väl alla här för att prata och diskutera

  Kent och engelska funkar inte överhuvudtaget Adri. Förstår inte ens hur de kom på tanken med engelska. Finns en annan låt med Jocke Berg som jag börjat lyssna allt mer på. Ingen favvis alls i början men nu år efter har den växt sig allt starkare. Hans och Lisa Nilssons röstermatchar jädrigt bra

 41. Adri

  Micke: Bättre det än att dissa andra, ändå? 😉

  Åh, den är också grym! ”Innan vi faller” med Lisa Nilsson/Kent.

  Kan Kent ens fel? Eller ”kunde”. Jag kommer inte på nån dålig låt faktiskt. Bara skalor av bra! 🙂

 42. Mikaela

  @Pinglan, baserat på din lista tipsar jag om Lasciami stare om du inte hört den än!

 43. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Du hade helt rätt, “Lasciami stare” var helt i min smak och nu har jag fyra låtar bland de jag räknar som de lite bättre Måneskin-låtarna. Tackar. 😀

 44. Engsla

  Micke, förlåt att jag som vanligt är lite sen på bollen, men tack för ditt svar! Kul att det blev en liten Kent-tråd av det hela 🙂 Visst är även pojkars känslor viktiga, och Kent är väl ganska bra på det. Men du är nog snäppet mer romantisk än jag. Utan dina andetag är inte helt oproblematisk i mina öron, förmodligen mycket på grund av det som Adri pekade på, men visst är den också fin 🙂 Den Kent-låt jag fastnat mest för genom åren är nog Sundance Kid, gillar texten och hur den är strukturerad. Men det finns så många bra låtar att välja bland 🙂

 45. Micke

  @Engsla, du behöver inte be om ursäkt. Jag har fullt förtroende för att du svarar på mina frågor om du väl ser dem. Vi är inte fullkomliga vet du. Vi missar och vi glömmer. Det är två andra som jag väntar på svar här från och jag har själv säkert glömt eller missat nån. As simple as that 🙂

  Som jag sa om “Utan dina andetag” Engsla. Det är inte så att jag tycker det är världens bästa text men jag har världens bästa tjej och hela den låten talar till mig om vilken jädra tur jag haft som fått henne 🙂 Absolut jag är en romantisk jäkel. Det får man vara även som kille 🙂

  Kents bästa låt då? Utan minsta tvekan “Socker” som jag sagt många gånger här.

  Två frågor till dig Engsla om du har tid och lust

  1. Nämn gärna nån låt med en text som golvat dig
  2. Frågade några här om en låt med Biffy Clyro….”Tiny Indoor Fireworks”. Hade varit kul att höra din åsikt om den 🙂

  @Mikaela, jag har inte glömt att jag lovade dig att lyssna på några låtar. Kommer definitivt att göra det 🙂

 46. Adri

  Eftersom jag ser att Kent återigen – eller fortfarande(?) – är på tapeten så känner jag att jag måste fråga vad ni tycker om “Godhet”? Det är inte den bästa låten (vi har ju “FF” som innehar den positionen), men det är nog den låten av Kent som gått mest varm på sistone.

  Vad tycker ni? Som vanligt är Jocke Bergs text central, och hans röst likaså. Men stjärnan här är faktiskt inte ens han, utan denna låten lever med kvinnan (som väldigt många man-/kvinna-duetter). Beatrice Eli ger denna låt något som gör att den skulle kännas så oerhört tom utan henne! Denna låt introducerade mig till Beatrice Eli och det är jag glad för, för det ledde mig även till hennes låt “Girls” – men det är en annan historia.

  Jag vet att det finns vissa människor, däribland Micke och även min käre far, som inte är så glada i den senare Kent-diskografin. Jag gillar ju Kents hela historia, men ser de nästan som två olika band. “Godhet” kom i varje fall 2013-2014, men den har verkligen det klassiska Kent-soundet.

  Ni Kent-heads här (vilket såhär långt verkar vara Engsla och Micke) får gärna säga mig vad ni tycker! 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=3LvezOUW4pc

 47. Engsla

  Micke, ”Tiny Indoor Fireworks” är trevlig med flera delar jag gillar (texten och energin bla) men den lyfter inte riktigt så som jag skulle vilja 🙂

  Så till texter som “golvat mig” då. Jag är nog inte så lätt att golva, och det är ju som sagt svårt att komma på vilka texter man verkligen imponerats av bara så där… Men jag roas av berättande texter, gärna med humor och en liten sensmoral på slutet, så “Åkare Lundgrens begravning” är en favorit, likaså Miranda Lamberts “All Kinds of Kinds”.

  Allan Edwall har skrivit flera bra texter, “Den lilla bäcken” är jättefin. Och Ballroom Thieves “Bees” är en annan favorit där jag älskar kombinationen text/melodi/arr 🙂

  Så inga nya låtar du aldrig hört förut, men jag kan försöka komma på andra exempel vid ett senare tillfälle om du vill, och du får i din tur gärna nämna fler låtar som kan vara nya bekantskaper för mig. Letar alltid efter ny musik att lyssna på, så andra får också gärna tipsa om sina favoriter så här i escs lågsäsong 🙂

  Adri, jag håller med om att Beatrice Eli tillför massor till “Godhet”, en låt som även jag tycker är fin. Också i andra låtar gör det mycket när de har med kvinnliga röster. Jocke Berg själv har ju en ganska tråkig röst egentligen, även om den i mycket gör Kents sound och passar väldigt bra till hans texter.

  När det gäller Kents katalog är jag inte så kategorisk att jag gillar en period men inte en annan. Som med alla andra artister plockar jag bara de låtar jag gillar och bryr mig mindre om “helheten”. Visst det kan vara intressant att följa ett albums berättelse/koncept, men ska jag lyssna på låtar flera gånger struntar jag i hur de har tänkt sig helheten. Jag stoppar in allt i mina blandade listor och nöjer mig oftast med det 🙂

  Senast jag var helhjärtat på “fan-tåget” med en artist/grupp, och gillade precis allt, var med Alphavilles genombrottsskiva, och jag var ju väldigt ung då, så jag skyller min möjliga fanatism då på det 😀

 48. Micke

  @Engsla, jag har ju inte en susning om du är en rocktjej, discotjej eller vad du är. Testar med att slänga in en låt från andra halvan av 10-talet som jag gillar skarpt. Där handlar det inte så mycket om texten iofs. Definitivt inget fel på den men det är främst låten och allra mest refräng och instrumentala partier

  Jag svarar senare om det andra du skrev om. Åter igen Engsla. Kul att du dykt upp här. Nu är det inte bara jag och Adri som skriver lite mer 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=TRqiFPpw2fY

 49. Engsla

  Micke, varför sätta etiketter på allting? Jag är en “gillar-lite-av-allt”-tjej 😉

  Har i olika perioder av livet snöat in på alla möjliga olika genrer av musik och då lyssnat igenom allt jag har kunnat komma över. Vilket var oändligt mycket besvärligare på 80 och 90-talen än vad det är nu! Men jag har aldrig riktigt fastnat för bara en typ av musik utan har helt enkelt plockat ut det bästa innan jag har gått vidare i sökandet efter nya upptäckter 🙂

  Foo Fighters har gjort många bra låtar, det här är en av dem 🙂

 50. Micke

  @Engsla, så är det ju. Jag ser mig själv som en “gillar-lite-av-allt” kille. Men än gång i tiden var det ju inte så. En gång fanns bara hårdrock för mig. Fortfarande nummer ett men har fått sällskap med det mesta inom musik faktiskt.

  Jag blev ihop med en tjej som dyrkade klassisk musik. Hon öppnade ögon och öron för mig och från där var jag öppen för nya intryck och ny musik. Det är det bästa jag fått med mig från tiden med henne 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se