UkrainaDen 15:e oktober passerades deadline för intresserade att skicka in bidrag till “Vidbir 2023“, Ukrainas nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2023. Av de över 300 bidrag som inkom så har nu TV-bolaget UA:PBC avlöjat vilka 36 artister som fortfarande har chansen att väljas ut till finalen.

Här nedan ser ni de artister som bjudits in till auditionerna som kommer att avgöra vilka som får tävla i finalen den 17:e december. Senast den 17:e november väntas den slutliga final-listan bli presenterad.

En av artisterna som kan få en plats i Vidbir 2023-finalen:

TVORCHI (här med Vidbir 2020-4:an “Bonfire“)

Artister som har chans att få delta i Vidbir 2023-finalen:
2TONE Lue Bason Tery
Angelina Moisei TVORCHI
DAYTON Olivan Victoria Niro
DEMCHUK OOHLA Vynohradova
Drevo Oy Sound System Zetetics
Elysees SASHA Лилу45 (Lilu45)
FIINKA Seréen Макс Пташник (Max Ptashnyk)
Havka sexnesc Мія Рамарі (Mia Ramari)
Jerry Heil Shy Роялькіт (Royalkit)
Iana Kovaleva SKYLERR Саша Фадєєва (Sasha Fadieieva)
Kozak Siromaha SOWA ТÓНКА (TÓNKA)
KRUTЬ Tember Blanche Циферблат (Tsyferblat)
(Källor: escunited.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan:Ukraina är ett av mina favorit-länder i Eurovision Song Contest så har jag en lång lista på namn som jag skulle vilja se här ovan (med LAUD som topp-namn) men tyvärr var det denna gång inga av dessa som skickade in några bidrag / blev utvalda. Kanske är det lika bra då det ganska ofta är helt nya namn som presenterar de där riktigt speciella bidragen. Vi får helt enkelt vänta och se hur det förhåller sig denna gång. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ukraina 2023: 36 artister uttagna till auditionerna”

 1. Johanna

  KRUTЬ är tillbaka! Älskade deras förra bidrag och hoppas på något liknande nu. I övrigt är jag alltid för nya namn så riktigt taggad på dessa. Hoppas de bakgrundskollat de i förväg denna gången!

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Namnet KRUTЬ fick inga klockor att ringa hos mig men “99” kommer jag ju ihåg. 🙂 Även jag hoppas på något liknande, utan att det blir en repris, givetvis. Vad gäller bakgrundskollarna så skulle jag däremot inte bli förvånad om vi har en eller annan repris att vänta. På något sätt så lyckas de nästan varje år att hamna i någon form av förveckling. (Men, men… det är de ju knappast ensamma om.)

 3. Adri

  Jerry Heil är (hör och häpna) en artist jag faktiskt känner igen utanför Eurovision. Jag gillar en del av det jag hört med henne (men ogillade ”Vegan” från 2020 – hör redan på titeln att det kommer vara en usel låt).

  På tal om 2020 och uselhet skrämmer det mig att TVORCHI är med.

  Gillade ”99” dock 🙂 Ska bli nåt bra här hoppas jag!

 4. Nathalie

  Precis som med Adri, är Jerry Heil den enda artisten här som får mina klockor att ringa. Inte heller jag gillade Vegan. Men hon har en bra röst:
  Klipp från stöd Concert i Polen hon medverkade i tidigare under året:
  https://www.youtube.com/watch?v=eQnR5roHAjw

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se