ÖsterrikeDe senaste åren har TV-bolaget ORF:s Eberhard Forcher varit med och valt ut Österrikes internvalda artist inför Eurovision Song Contest och även inför 2023 kommer artist- och låtvalet att ske internt, om än lite annorlunda.

Kleine Zeitung hävdar att Eberhard Forcher och Lukas Hillebrand (båda producenter) tagit kontakt med 15 artister som de bjudit in till auditioner som hölls i förra veckan. Därefter är det tänkt att olika Eurovision-expert-jurygrupper, både inhemska och internationella samt Eurovision-fanklubbar i olika länder, ska få se inspelningarna och ge sin feedback till ORF-representanter som gör det slutliga valet. (Källor: eurovoix.com och kleinezeitung.at)

Österrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2022:

Halo“, LUM!X feat. Pia Maria (live i Turin)

Schlagerpinglan: Eftersom Österrike nu har tre finalmissar i rad så kan jag inte låta bli att känna lite extra för dem och håller tummarna för att de äntligen ska få till en fullträff.

Enligt min personliga smak så tyckte jag att de gjorde ett riktigt bra val förra året vad gäller låten men att det kanske inte blev den fungerande helhet som man kanske hoppades på att det skulle bli. Nåja, nu är det nytt år och en ny chans att välja ut något som kan blända ESC-publiken. Lycka till, ORF. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Österrike i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Österrike 2023: ORF utser låt och artist internt”

  1. Mr A

    3 till MF:

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/y6ExqA/melodifestivalen-2023-klara-artister

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se