IrlandI dag presenterade TV-bolaget RTÉ de sex bidrag som valts ut till Eurvision-specialen av “The Late Late Show” den 3:e februari där Irlands bidrag i Eurovision Song Contest 2023 kommer att väljas ut med hjälp av tittarna och en (irländsk och internationell) jury.

Startfältet, inkl. namn på artister och låtskrivare, ser ni här nedan medan bidragen kan lyssnas på i sin helhet på RTÉ:s hemsida.

“Snabbrepris” av de tävlande bidragen i Irlands nationella ESC 2023-uttagning:

Eurosong 2023 (Ireland) | RECAP

“Eurosong Late Late Show Special”, 3:e februari:

Bidrag, Artister, Låtskrivare:
(lyssna på fullversioner av bidragen hos RTÉ)
Too Good for Your Love“, Adgy
(Andrew Carr )
Midnight Summer Night“, Connolly
(Jennifer Connolly)
We Are One“, Wild Youth
(David Whelan, Ed Porter, Conor O’Donohoe, Callum McAdam, Jörgen Elofsson)
Wild“, Leila Jane
(Leila Jane Keeney, Liis Hainla, Arto Ruotsala, Aaron Sibley)
Down in the Rain“, K Muni & ND (Kofi Appiah and Nevlonne Dampare)
(Kofi Appiah, Nevlonne Dampare)
Hawaii“, Public Image Limited
(John Lydon, Lu Edmonds, Scott Firth, Bruce Smith)
(Källor: rte.ie, eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av finalbidragen så kan jag inte säga att jag blev alltför imponerad av startfältet som helhet… men jag hittade trots allt ett bidrag som stod ut från mängden, och som därmed blir min personliga förhandsfavorit: “Too Good for Your Love” med Adgy. Om låten växer till sig ytterligare eller visar sig bli lite enformig i längden, ja det får tiden utvisa. Just nu håller jag tummarna för att denna lättsmälta låt håller (både tidsmässigt och live). 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Irland i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Irland 2023: Lyssna på “Eurosong”-finalbidragen”

 1. Johanna

  Jag är positivt överraskad. Ingen låt här är dålig.

  Den som stod ut mest för mig på första lyssningen var Wild Youth dock. Redan vid andra refrängen sjöng jag med och jag törs säga att om den kan levereras live och skulle vinna så tror jag att Irland är tillbaka i finalen i maj. Även Connally och Public Image Ltd skulle om de funkar live kunna gå riktigt bra. Den senare av de mest pga Johnny Rotten dock.

  Rap-låten sedan! Den är näst bäst enligt mig. Kommer säkert vara skitdålig live men jag gillar den! Och detta kommer från en som i princip inte tål dagens nya rapmusik-men den här är det bra flow och beat i.

  Leila är också helt ok om än lite mainstream för min smak.

  Adgy är väl den jag skulle kalla sämst här. Men den är ju inte ens dålig egentligen jämfört med ett par andra låtar i andra länders uttagningar.

  Bra jobbat Irland. Välj inte Adgy för han kommer inte gå till final…..

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Även om jag själv helst lyssnar på Adgys bidrag så tror jag nog att du kan ha rätt. Det låter inte som en låt som skulle fungera speciellt bra i ESC. Men, men… med ett fantastiskt liveframträdande så kanske… 🙂 (Troligtvis önsketänkande från min sida, men hoppet är det sista som lämnar. 🙂 )

 3. Mats Wältare

  Jag håller med pinglan här faktiskt, jag älskar ADGY’s låt “Too Good for Your Love” den är väldigt catchy och jag ser framför mig att den låten kan vinna Late Late Eurovision Show och kan komma en bra placering i ESC 2023 typ top 10 kanske

 4. Schlagerpinglan

  @Mats Wältare, En bra låt är ju trots allt en bra låt… kruxet är bara att få alla de röstande att förstå det. 😉

 5. Micke

  Som vanligt det land som i ESC är längst ifrån sin normala standard när det gäller musik. Två skapliga bidrag, ett halvskapligt, två småtråkiga o ett extremt tråkigt (Adgy)

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Det är faktiskt ganska fascinerande hur vissa länder i ESC ser sina musikrötter som sin styrka medan andra verkar ha utvecklat en helt egen bubbla med ESC-musik nästan helt frikopplad från ländernas musikaliska arv. Jag vill inte ha någon överdrift åt något håll men lite mer traditionellt hade jag inte sagt nej tack till (även om det kanske inte heller är något direkt i min smak). 🙂

 7. Adri

  Den ÖVERLÄGSNA låten på första intrycket var Connolly med “Midninght Summer Night”. Jag köper att den är lite “underwhelming”. Men den var ju också väldigt smooth och skön 🙂

 8. Mr A

  Gillade bäst här We Are One“, Wild Youth
  (David Whelan, Ed Porter, Conor O’Donohoe, Callum McAdam, Jörgen Elofsson)

  Det är väl för det delvis är en svensk låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se