FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2023 den 25:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där de fyra första bidragen nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den fjärde låten: “Something To Lose” med Lxandra, se nedan. Mer info om UMK 2023-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det fjärde “UMK 2023”-bidraget:

Something To Lose“, Lxandra
(text & musik: Alexandra Lehti, Amy Kuney, Belinda Huang, Minna Koivisto)

Schlagerpinglan: Njae… nog för att jag generellt har lite svårt för saktgående bidrag och oftast behöver ge dem lite extra lyssningar för att riktigt förstå mig på dem… men just nu så tror jag inte att fler lyssningar kan hjälpa. Min gissning är att detta helt enkelt inte är något bidrag för mig… men man ska aldrig säga aldrig. Vi får se vad som händer. 😀

Återigen: “No Business On The Dancefloor” med Keira är min personliga UMK 2023-favorit så här långt men jag fortsätter att hoppas på att det finns något ytterligare lite bättre bland de återstående bidagen. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Finland i ESC 2023“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2023 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Finland 2023: Lyssna på Lxandras UMK-bidrag”

 1. Adri

  Jag tror nog jag får kopiera din kommentar rakt av. Detta är inte en låt för mig.

  Keira är bäst hittills – fortfarande. Och då är hon inte fantastisk eller så.

 2. Micke

  De tre första bidragen är för mig (ursäkta ni som gillar dem) ren skit. Lxandra var jag väldigt spänd på. Blev grymt besviken vid första lyssningen men nu har jag lyssnat fem gånger och den växer som tusan. Den enda med styrfart i Finland 2023.

 3. Johanna

  Nej men det här är ju bäst hittills i Finland. Men det är ändå inte bra no tycker jag. Den blir lite tråkig efter ett tag och det kommer ändå från mig som är Pinglans raka motsats här: generellt har jag mycket lättare att ta till mig ballader och långsammare låtar. Men ja, tror denna kan växa till sig! Försiktigt positiv är jag!

 4. Adri

  Tänkte att den skulle växa så jag gjorde som Micke och lyssnade ett ex antal gånger. Resultatet?

  Tyvärr motsatt effekt. Tyckte inte om den så mycket första gången, men gillar den mindre nu. Samtidigt så har Keira vuxit.

  Så antar att listan nu är:

  1. Keira (överlägsen)

  (Stort stort stort hopp – alltså Keira kan knappt se konkurrensen)

  2. Fan vet jag…? Lxandra kanske? Ja varför inte?

  3. Robin
  4. Benjamin (eeeek… inte min grej).

  ——————————-

  Med det sagt står jag för vad jag sa innan att Keira är bäst hittills, men inte nära fantastisk eller så. Så jag hoppas verkligen på bättre låtar framöver.

  Dock provocerande att det, av de fyra släppta låtarna, är killarna som har vinstchans. Det tycker jag sannerligen inte dem förtjänar.

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag både håller med och är av lite motsatt åsikt. Jag tycker att Keiras bidrag är helt klart bäst så här långt (men om hon vinner så tror jag inte att Finland kommer att vara min ESC-favorit som de var 2022). Likväl så har jag en känsla av att Robins bidrag (och kanske även Benjamins) kan visa sig vara ett “bättre val” i slutändan. Allt hänger ju på live-framträdandet… så än kan allt hända. 😀

 6. Micke

  Johanna…. Tro mig. Den växer

 7. Anna

  Robin bäst so far

 8. Lukas

  Jag undrar om jag måste ha hört en annan låt än vad ni gör. Tycker denna var väldigt vacker! Skör och med en svärtande känsla. Hoppas dock inte det blir överkoreograferad tolkningsdans i scennumret bara.

  Nåväl, av det jag sätt så här långt…

  No Business On the Dance Floor – Nej, jag tror inte jag har så mycket lust av att gå upp på det dansgolvet. Låten känns väldigt påträngande och texten är en sorglig historia. Varför göra referenser till Harry Potter och Cardi B?

  Hoida Mut – Trots att det är samma stil så hade jag betydligt varmare känslor för denna. Att köra på en mer atmosfärisk 80-talsvibb var ett bra drag här, låten känns betydligt mer avspänd och lättare att ta till sig. Allt väl så långt… om man inte kollar vad texten översätts till.

  Girls Like You – Överlag väldigt “mäh”. Känns som en låt som Robin bara slängde ihop på en kafferast. Den är väldigt enkel, har ingenting som definierar den.

 9. Micke

  1. Lxandra (7/10) BRA
  (Efter att ha hört annat låtmaterial med denna artist blev jag först väldigt besviken när den här dök upp. Redan vid tredje lyssningen började jag dök upptäcka the beauty in it. Tycker väldigt mycket om Lxandras sätt att framföra sina låtar. Hennes röst lyfter låtarna även i svagare passage av låtar. Hade hoppats på än starkare bidrag från henne men ändå. Har det någonsin funnits ett mer överlägset bidrag i en uttagning? Stor del givetvis för att det övriga är så svagt)
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  ———————–
  2. Keira (2/10) MER ÄN DÅLIG
  (Har vi inte sett och hört detta 1000 gånger tidigare? Hemskt att behöva sätta denna på andra plats i Finland. Slipper åtminstone falsett. Alltid nåt)

  3. Benjamin (1/10) MYCKET DÅLIG
  (Instrumentalt klart sämst av alla bidrag men låtmässigt bara näst sämst. (I hate falsett). De misshandlar åtminstone inte gitarrens själ som i nästa bidrag)

  4. Robin (1/10) MYCKET DÅLIG
  (Känns som något från juniorernas ESC. Både låtmässigt och röstmässigt (I hate falsett). Och den JÄVLA GITARREN! Ursäkta svordomen Pinglan men jag klarar inte när man avrättar musikbranschens största och bästa instrument)

  Tänk förra året när Finland dök upp varje dag mes nästan bra bidrag varje gång. Snacka om att i år köra en genre. Dessutom väldens kanske sämsta eller åtminstone en av dem. Var finns Finlands vanliga ESC-själ? Detta lyfter Lxandra ytterligare en nivå.

 10. Nisse

  Håll i hatten nu!
  UMK låtarna har hittills alla varit rätt så bra tycker jag, men av Lxandras låt får jag gåshud och tårar i ögonen av, för den är så himla känslosam och rörande ❤️. Här är faktiskt en låt som år för bra för UMK och som faktiskt skulle kunna vinna hela ESC tycker jag ❤️❤️❤️.
  10/10

 11. Mr A

  I segaste laget.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se