PortugalEfter två semifinaler, den 25:e februari och 4:e mars, så har 13 bidrag (av totalt 20 tävlande) gått vidare till finalen av Festival da Canção 2023 i kväll, den 11:e mars, där Portugals bidrag i Eurovision Song Contest 2023 kommer att utses.

I finalen kommer teleröster och sju regionala jurygrupper (50/50) att utse vinnaren, där tittarnas röster väger tyngst om det skulle bli oavgjort. Här nedan ser ni de 13 finalbidragen, presenterade i den ordning jag själv rangordnar dem för tillfället.

Se Portugal i ESC 2023 för startordningen i finalen.

Ett av de tävlande bidragen i “Festival da Canção 2023”

Ai Coração“, Mimicat

Schlagerpinglans Festival da Canção 2023-final-topplista (23-03-11):
1. Ai Coração“, Mimicat
2. Tormento“, Voodoo Marmalade
3. World Needs Therapy“, Dapunksportif
4. A Festa“, Edmundo Inácio
5. Viver“, Sal
6. Encruzilhada“, Churky
7. Goodnight“, Bárbara Tinoco
8. Sapatos de Cimento“, Esse Povo
9. Endless World“, Neon Soho
10. Nasci Maria“, Cláudia Pascoal
11. Contraste Mudo“, You Can’t Win, Charlie Brown
12. Fim do Mundo“, Inês Apenas
13. Povo“, Ivandro

Schlagerpinglan: Även om jag tycker att Mimicat står ut som finalens mer eller mindre självklara vinnare så måste jag erkänna att jag inte känner så där väldigt starkt för “Ai Coração“. Skulle min reservfavoritTormento” vinna i stället så blir jag säkert lika glad och om någon annan segrar så kommer jag troligtvis inte att bli speciellt besviken. Vissa finaler engagerar mer än andra och i just detta fallet ser jag mest fram emot att få njuta av säsongens sista nationella final och hoppas på en underhållande show. 😀

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Portugal i ESC 2023

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Portugal 2023: Lyssna på “Festival da Canção”-finalbidragen”

 1. Mikaela

  Tycker ju Viver är bäst med stor marginal, men av de med reell vinnarchans hejar jag på A festa. Ai Coração är för mycket kabaret för mig.

 2. Adri

  Det finns tre stora vinnarkandidater och en mindre vinnarkandidat:

  Det är: ”Ai Curaçao”, ”A festa”, ”Nasci Maria” så skrällvarningen ”Goodnight”. Iaf verkar försnacket gå så! 🙂

  Tyvärr är det ju så att jag ÄLSKAR ”Goodnight”. Numret är ett av de bästa i hela säsongen, och låten är så gullig. Vi har inget gulligt i årets Eurovision.

  Men med det sagt så gläds jag även åt ”Nasci Maria” och framförallt(!) ”Ai curaçao”.

  Men gud vad ledsen jag blir om det blir ”A Festa” 🙁

  Och blir det nån helt annan? Well då får jag avvakta för veckan har bestått av att lyssna på de fyra äkta kandidaterna.

 3. Johanna

  Känns som att Nasci Maria är den av vinnarkandidaterna som eventuellt kan få bäst resultat i ESC. Men jag har ärligt talat svårt att se någon av de ta sig ur semin. Jag gillar ju Churky och Esse Povo bäst men av vinnarksndidaterna är jag nog team “A festa” ändå….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se