ESC 2023 Schlagerpinglan: Här följer del 18 av de 37 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2023, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Liverpool. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Rumänien i Eurovision Song Contest:

Rumänien
Land: Rumänien deltagit 22 gånger (+2020)
vunnit 0 gånger
TV-bolag: TVR se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Dan Bittman kom 21:a av 25 med “Dincolo De Nori

Rumäniens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2022: Llámame“, WRS (Selectia Nationala 2022) 18:e i finalen
2021: Amnesia“, ROXEN (Internval) 12:a i semifinal 1
2020: Alcohol You“, ROXEN (Internvald artist+
Låtuttagning
)
inställd tävling
2019: On A Sunday“, Ester Peony (Selecţia Naţională 2019) 13:e i semifinal 2
2018: Goodbye“, The Humans (Selecţia Naţională 2018) 11:a i semifinal 2
2017: Yodel It!“, Ilinca feat.
Alex Florea
(Selecţia Naţională 2017) 7:a i finalen
2016: Moment of silence“,
Ovidiu Anton
(Selecţia Naţională 2016) TV-bolaget uteslutet
2015: De la capăt / All Over Again“,
Voltaj
(Selecţia Naţională 2015) 15:e i finalen
2014: Miracle“, Paula Seling & OVI (Selecţia Naţională 2014) 12:a i finalen
2013: It’s My Life“, Cezar (Selecţia Naţională 2013) 13:e i finalen
2012: Zaleilah“, Mandinga (Selecţia Naţională 2012) 12:a i finalen
2011: Change“, Hotel FM (Selecţia Naţională 2011) 17:e i finalen
Se även:Rumäniens samtliga ESC-bidrag

Rumänien i Eurovision Song Contest 2023:


Rumäniens ESC 2023-bidrag: “D.G.T. (Off and On)”, Theodor Andrei

Mer om bidraget & artisten:

Bidrag: D.G.T. (Off and On) Selecţia Naţională-final-framträdandestudioversionlåttext
Fler tolkningar: live i AmsterdamTheodor’s Jam-version
1:a live-repet i Liverpool2:a live-repet i Liverpool
Låtskrivare: Luca De Mezzo (t), Luca Ştefan Udăţeanu (t), Mikail Jahed (t&m),
Theodor-Octavian Andrei (t&m)
Semifinal: nr 3 i Semifinal 2 (11:e maj)
Uttagning: Selecţia Naţională 2023Läs mer här
Artist: Theodor Andrei
Theodor Andrei
(Foto lånat från Eurovision Twitter)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video
(av Mr Eurovision)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2023-04-30 (strax före repen): plats 36 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2023-04-30 (strax före repen): plats 15 av de 16 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Rumäniens bidrag och chanser i Eurovision 2023:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final RumänienRumänienRumänienRumänienRumänien Betyg: 2- / 5
Betyg: 2 / 10
Till skillnad från många andra Eurovision-skribenter så finner jag ingen som helst glädje i att kritisera eller förlöjliga de tävlande bidragen (jag har m.a.o. ingen framtid i kvällspressen) utan mitt intresse för tävlingen grundar sig helt i att det ger mig så mycket glädje. När det då dyker upp ett bidrag som helt enkelt inte tilltalar mig alls, på något plan, så blir det genast väldigt svårt för mig att skriva om det.

Vad gäller Rumäniens bidrag i år så får jag därför fokusera på Theodor Andrei som artist, då jag verkligen uppskattar den känsla som sprider sig från en artist som älskar att befinna sig på scenen. Bidraget (och vad jag sett av vad som skulle kunna vara den tillhörande scenschowen) är däremot inte alls i min smak och därmed har jag svårt att se att jag kommer att placera Rumänien bland mina tio finalister vid den andra semifinalen.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Kort sagt: när jag själv inte är så förtjust i bidraget och oddsen lutar åt att landet inte kommer att avancera så är min gissning att Rumänien inte kommer att gå vidare till finalen i år.

Fler ESC 2023-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2023: Rumänien – “D.G.T. (Off and On)”, Theodor Andrei”

 1. Micke

  Oj så hatad den här verkar vara. Tror inte jag har hört ett gott ord om den på de månader som gått sen Rumänien hade sin final. Har sett mångas ranking och gissningar inför deras nationella final men inte någonstans har jag sett denna ens på topp 3.

  Who cares sa Theodor och gick och vann hela skiten på sin blandning av rumänska och engelska. Just det ordet “blandning” beskriver låten bra över det hela. Jag älskar ju blandning men när jag pratar om det tänker jag på blandning som matchar. Tyvärr har väl Rumänien missat lite där.

  Ska jag ta fram det bästa i låten så hamnar jag på killens röst. Hade varit kul att få återskapa kontakten ett annat år med en bättre låt. Ska jag ta fram det sämsta blir det en sak jag verkligen hatar….Pratar om folk på scen som fejkar. Kan någon på ett vettigt sätt förklara för mig syftet med två gitarrer på killar som troligen inte ens vet vad det är för något.

  Nja det här är inget jag kommer att hoppas allt för mycket på.

  BETYG (4/10) INTE FULLT FODKÄND
  ——————————

  Rumäniens bästa ESC-bidrag: “Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea (2017)

  Rumäniens sämsta ESC-bidrag: “Miracle“, Paula Seling & OVI (2014)
  (Det största miraklet är att någon kan ges äran över att ha gjort text. Vilken text?)

  Rumäniens verkliga vinnare 2023: “Periniţa mea“, Andreea D Folclor Orchestra

 2. Johanna

  Jag återanvänder en gammal kommentar jag skrivit om den här låten: Rumänien hade inte en enda bra låt i sin uttagning men lyckades ändå göra mig besviken med sitt val.

  Scenshowen i nationellauttagningen var dålig och det jag sett av rep-klippen ser ännu värre it. Synd på en uppenbart talangfull artist.

  Rankar den hör på plats 36/37 i år och på plats 15/16 i din semi. Den går inte till final.

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag hade missat din “Rumänien hade inte en enda bra låt i sin uttagning men lyckades ändå göra mig besviken”-kommentar men uppskattar att du återpostade den då den så bra beskriver min egen känsla av deras utagning. (Återigen: jag föredrar att hitta guldkorn i uttagningar men ibland går det bara inte.) Håller med om att det rör sig om en talangfull artist… men jag hade fördragit att det varit ett klassiskt fall av att han missat sitt försök och kommit tillbaka med ett bättre, mer framgångsrikt bidrag några år senare.

 4. Adri

  Förlåt. Men detta är så dåligt.

  Musiken är klumpig. Texten pinsam. Framträdandet i uttagningen var fruktansvärt, och det ser inte mycket bättre ut i Liverpool (men hoppas han går tillbaks till de gula kläderna, för han passade bättre i dem än i de rosa).

  Jag kommer faktiskt gå längre än Micke, Johanna och Pinglan för tyvärr… jag hör ingen talang hos Teodor heller. Han har glädje för scenen och viss utstrålning finns. Men han sjunger ju verkligen illa som tusan. Sen är han väl bara 18? Kanske blir bättre med tiden, men ESC är ju här och nu.

  Han verkar väldigt sympatisk. Men det är ingen personlighetstävling tyvärr.

  Jag vet inte vad de ville göra med denna låt, men de misslyckades oavsett. För absolut ingen beståndsdel här får godkänt.

  Rumänien kommer inte gå till final, och det är rättvist att den slås ut.

  Rumänien hade – som Johanna påtalat – en jättelåg standard i sin uttagning. Och denna låt var inte sämst… Mickes personliga vinnare var sämst. Rumänien borde skickat ”Puppet”.

 5. Mikaela

  Rumänien – 4/10 eller sämre
  Det finns en bra melodi i refrängen, men den brölas bort. Framträdandet är konstigt.

  Bästa partiet: Refrängen
  Sämsta partiet: Verser, sångaren, framträdandet

 6. Denis

  Sagt så mycket redan..
  Årets sämsta tyvärr. Theodor har sagt har ville göra en låt med alla genrer i. Och ja det har han..
  Tyvärr helt utan finess på någon av dom. Man behöver vara typ Freddie Mercury om man ska blanda så. Och det är han inte..
  Hade ju hjälpt om man gjort camp av det men tyvärr så tar Theodor allvarligt på det och tror verkligen att han har gjort något nytt. Önskar man hade gjort det mer camp, då hade åtminstone kunnat njuta av det. Nu blir man mest bara trött
  O/ 10. I am sorry. Men till och med San Marino är bättre. Och då är det illa. Rumänien var så kul förra året och nu detta? Som dom där dåliga parodi filmerna man hade på 2000 talet, ” Date movie och liknade.
  Det här är en död kall fisk som inte ens havet vill ha tillbaka! Nä Rumänien, ta en paus istället och ge oss mer dans låtar istället

 7. oe

  Förstår inte varför alla avskyr Rumänien i år. Själva låten är ju helt okej. Trevliga melodislingor, kapabel sångare. Är visserligen inget fan av texten, men texter är inte speciellt viktiga för min del. Intressant sound. 6/10.

 8. Daniela

  @oe: Tack så mycket för din positiva kommentar för mitt hemlands bidrag! Jag var på väg att bli övertygad att det är ett slags kampanj mot Rumänien i årets Eurovision!
  @Pinglan: tack för din ärliga och fint komponerade presentation.
  @ Micke, du visar empati och jag uppskattar det!
  @Adri, du skriver bra recensioner här och fler ggr har dina bedömningar stämt med mina! Men denna gång gör det du skrev att du även ville gå längre än de andra och uttryckte dig så negativt om Theodors talang… du får väl tycka det men your judgement is as wrong as it could be!

  Vi får väl se hur det går för Rumänien i år! Jag tycker att det rumänska teamet har gjort det bästa de har kunnat i år utifrån de ekonomiska förutsättningar med tanke på att vi har ett krig vid gränsen och alla här har fått kämpa hårt för att hålla ställningarna i alla områden. Vill helst inte vräka ur mig hur indignerad jag känner mig angående det mindset jag upptäckt här i vissa kommentarer. Det har även varit anledningen att jag hållit mig på avstånd.

 9. Daniela

  @oe: Tack så mycket för din positiva kommentar för mitt hemlands bidrag! Jag var på väg att bli övertygad att det är ett slags kampanj mot Rumänien i årets Eurovision!
  @Pinglan: tack för din ärliga och fint komponerade presentation.
  @ Micke, du visar empati och jag uppskattar det!
  @Adri, du skriver bra recensioner här och fler ggr har dina bedömningar stämt med mina! Men denna gång gör det du skrev att du även ville gå längre än de andra och uttryckte dig så negativt om Theodors talang… du får väl tycka det men your judgement is as wrong as it could be!

  Vi får väl se hur det går för Rumänien i år! Jag tycker att det rumänska teamet har gjort det bästa de har kunnat i år utifrån de ekonomiska förutsättningar med tanke på att vi har ett krig vid gränsen och alla här har fått kämpa hårt för att hålla ställningarna i alla områden. Hur pass bra eller dålig en uttagning är beror på många förutsättningar och dessvärre på de ekonomiska. Vill helst inte vräka ur mig hur indignerad jag känner mig angående det mindset jag upptäckt här i vissa kommentarer. Det har även varit anledningen att jag hållit mig på avstånd. Och kommer att fortsätta med det. Jag avslutar mitt inlägg med att säga att jag håller på tre artister och tre länder i år:

  Sverige är min vinnare❤️
  Rumänien är mitt ❤️
  Italien är mitt tredje ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se