GeorgienSchlagerpinglan: I dag, fredagen den 26:e maj, är det Georgiens nationaldag (självständighetsdag) vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 15 tävlingsbidrag (+ 2020-bidraget), som ni hittar på min Georgien-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Georgiens ESC-bidrag:

“For You“, Ethno-Jazz Band Iriao (ESC 2018)

Schlagerpinglans topp-10 av Georgiens samtliga ESC-bidrag:
1. (1) (1) (1) For You“, Ethno-Jazz Band Iriao (ESC 2018: 18:e i semifinal 2)
2. (2) (2) (2) One More Day“, Eldrine (ESC 2011: 9:a i finalen)
3. (3) (3) (3) Visionary Dream“, Sopho (ESC 2007: 12:a i finalen)
4. (4) (4) (4) Midnight Gold“, Nika Kocharov and
Young Georgian Lolitaz
(ESC 2016: 20:e i finalen)
5. (6) (8) (7) Keep On Going“, Oto Nemsadze (ESC 2019: 14:e i semifinal 1)
6. (7) (6) (5) Shine“, Sofia Nizharadze (ESC 2010: 9:a i finalen)
7. (5) (ny) Lock Me In“, Circus Mircus (ESC 2022: 18:e i semifinal 2)
8. (8) (9) (9) Warrior“, Nina Sublatti (ESC 2015: 11:a i finalen)
9. (9) (7) (6) I’m A Joker“, Anri Jokhadze (ESC 2012: 14:e i semifinal 2)
10. (10) (5) (ny) You“, Tornike Kipiani (ESC 2021: 16:e i semifinal 2)
11. (11) (10) (8) Three Minutes to Earth“, The Shin and Mariko (ESC 2014: 15:e i semifinal 2)
12. (12) (11) (10) Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani (ESC 2013: 15:e i finalen)
13. (13) (12) (11) Take Me As I Am“, Tornike Kipiani (ESC 2020: inställd tävling)
14. (ny) Echo“, Iru (ESC 2023: 12:a i semifinal 2)
15. (14) (13) (12) Keep The Faith“, Tamara Gachechiladze (ESC 2017: 11:a i semifinal 1)
16. (15) (14) (13) Peace Will Come“, Diana Gurtskaya (ESC 2008: 11:a i finalen)
Snabbfakta: Georgiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2007 – deltagit 15 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger

Se “Georgien i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Georgien i Eurovision – Personlig topp-lista 2023”

 1. Micke

  @Pinglan, jag ska ta en titt på din ranking och själv lägga in en ranking.

  Om det är ok så lägger jag dock först in en annan låt här som inte har med ESC att göra. För 5 år sedan idag gick min faster bort i den där jädra cancerskiten. Jag dyrkade min faster. Hon rockade om man säger så. Hon hade en favvislåt hon som hon försvann helt bort i. Jag dyrkar den själv idag. Dels för att den är fantastisk och dels för att hon var fantastisk. Den kommer från ett årtionde som jag inte direkt gillar när det gäller musik. Iofs vet jag att Adri här gör det 🙂 Definitivt en av det årtiondets bästa låtar.

  All heder och kärlek till dig faster

  https://www.youtube.com/watch?v=7IocRCDWB5k

 2. Adri

  Georgien är – to put it mildly – inte ett favoritland i tävlingen.

  Man ska berömma att de väljer sin egna udda väg, men det räcker inte hela vägen iom den låga kvallen.

  2010 är en grym ballad. 2011 en grym rocklåt (som hade vart bättre utan den skrikande mannen).

  Det är verkligen inget mysterium varför det är Georgiens två bästa placeringar 🙂 De är i egen klass.

 3. Micke

  1. “Midmight gold”, Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz – 2016
  2. “Take me as I am”, Tornike Kipiani – 2020

  3. “For you”, Ethno-Jazz Band Iriao – 2018
  4. “Keep on going”, Oto Nemsadze – 2019
  5. “One more day”, Eldrine – 2011
  6. “Waterfall”, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – 2013

  7. “Visionary dream”, Sopho – 2007
  8. “Shine”, Sofia Nizharadze – 2010
  9. “You”, Tornike Kipiani – 2021
  10. “Warrior”, Nina Sublatti – 2015
  11. “Lock me in”, Circus Mircus – 2022
  12. “Peace will come”, Diana Gurtskaya – 2008
  13. “Three minutes to earth”, The Shin and Mariko – 2014
  14. “Echo”, Iru – 2023
  15. “Keep the faith”, Tamara Gachechiladze – 2017

  16. “I´m a joker”, Anri Jokhadze – 2012

 4. HW

  Georgien, jäklar vad härliga de är. De kör sitt eget race och struntar i allt annat. Ibland blir det lyckat, ibland mindre lyckat men jag måste säga att jag ändå gillar mer än hälften av dessa låtar 🙂

  1. “Lock me in” – 2022
  2. “Visionary dream” – 2007
  3. “Echo” – 2023
  4. “Midnight gold” – 2016
  5. “Keep on going” – 2019
  6. “Warrior” – 2015
  7. “For you” – 2018
  8. “You” – 2021
  9. “One more day” – 2011
  10. “Three minutes to earth” – 2014
  11. “Waterfall” – 2013
  12. “Shine” – 2010
  13. “Peace will come” – 2008
  14. “Keep the faith” – 2017
  15. “Take me as I am” – 2020
  16. “I’m a joker” – 2012

 5. Micke

  @HW, oj så besviken jag blir på dig nu. Trodde att åtminstone du skulle hitta lite av det jag hittar i “Take me as I am”. Det var faktiskt en liten chock 🙂 Är på din sida när det gäller Georgien annars. De vågar gå utanför ramarna. All heder åt dem för det 🙂

 6. HW

  @Micke Ja, man kan ju tro att det är en låt jag skulle gilla, men jag tycker musiken är ganska smaklös, särskilt för att vara ett försök till rock. Jag ogillar inte Tornikes röst men här låter det exakt likadant i tre minuter: raka, långa, mörka toner. Men det som troligen gjorde mig fientligt inställd från början är texten. Här önskar jag att jag hade din förmåga att tänka bort text 😉 Den texten är verkligen riktigt dålig, nästan obehaglig.

  Vi matchar faktiskt ovanligt lite när det gäller våra georgiska listor, men vi båda uppskattar deras mod i alla fall 🙂

 7. Micke

  @HW, det är rock blandat med flyta-bort. Det tilltalar mig enormt. Sen är det inget jag lyssnar på irl men vi pratar ju ESC nu och då hyllar jag den. Det är främst tjejen som lyfter låten. Han hänger med 🙂 Synd att du missar det jag hittat 🙂 Sen är det ju ett faktum med låten. Om du letar upp, låt säga, 20 personer som inte gillar låten och ber dem beskriva varför de inte gillar låten då svarar minst 18 (Texten”. 🙂 Så är det tyvärr. Jag har ju inte det hindret som du säger så jag har aldrig “drabbats” av detta och ser låten uteslutande.

  Men om du tar bort den låten ur rankingen. Det tävlades ju aldrig det året. Då har vi samma två i botten 2017 och främst 2012 🙂 Så du ser inte fasen går det helt att skilja vår smak 🙂

  När jag kollar på ranking vi gjort här vi som gjort det blir jag mest förvånad över att min och Pinglans stämmer överraskande bra. Vi har åtta gemensamma på topp 10. Det är just 2020 plus 2013 av mina som hon inte har med. Jag saknar 2012 och 2022 från hennes. Den senare har jag som elva så det var ju nära 🙂 Den förstnämnda är ohjälpligt sist för mig.

  Av de två från hennes topp som inte jag har finns det lite att säga. Jag undrar hur du tänker om 2013 pinglan. Jag har gjort ett hopslag. Tar man bara efter studioversion så hade den kommit högre än sexa för mig. Tar man live är den inte topp 10. Vad gäller 2022 så var den lätt topp 10 förra året men jag har lessnat enormt på den.

 8. Micke

  @HW, förresten vad tycker du om låten i min länk? Skit i det jag skrev. Det var bara en känslogrej som dök över mig. Men låten? Tror det är känt här att jag inte är någon större vän av musik från 80-talet. Men denna. Wow? Helt övertygad om att de två bästa 30-sekunderna från årtiondet är med här. Först från 2.48 och sen från 3.50 🙂 I synnerhet förstnämnda. Fuck synt. Guitars for presidents 🙂

 9. HW

  @Micke Först och främst: beklagar det där med din faster, jäkligt tråkigt. Sen låten du la upp: jag gillar den här typen av musik och som du sa är gitarrmelodin riktigt bra. Den känns dock som den kunde varit ännu bättre, om något (jag vet inte riktigt vad) hade funnits där. Men som sagt, bra låt 🙂

 10. HW

  @Micke När du nämnde rock blandat med flyta-bort: även om jag inte gillar “Take me as I am” är det absolut något jag gillar i vanliga fall. Har varit fast på särskilt en låt hela den senaste veckan, den är svår att kategorisera men om jag skulle göra det blir det “rock blandat med flyta-bort”.

  Känns som något du kan gilla, men också något du kan ogilla. Länkar den i alla fall här 🙂

  https://youtu.be/69fnUZhV8SI

 11. Micke

  @HW, för att göra det kort. Hela min släkt älskar musik. Jag har morbröder som nästan är lika gamla som mina föräldrars föräldrar. Jag är fastrar som nästan är i min ålder. Det är väldigt spritt. Min faster var mer min kompis än min faster. Hon dyrkade rockmusik och gissa om det betytt mycket för mig. Hon spelade själv och skulle vara med på en av våra spelningar som gäst. Hon blev dålig och fick ställa in och två veckor senare var hon borta. TUNGT.

  Alcest är inga jättefavvisar för mig men jag köper det du säger om rock och flyta-bort. Känner dock att det matchar mer till min favvis med dem. Min klara favvis. Pratar om denna

  https://www.youtube.com/watch?v=85c-P9hbmBg

 12. HW

  @Micke Vad kul med en släkt som har musiken gemensamt 🙂 Min familj älskar väl också musik på vårt sätt, men inte på samma nivå som din. Otroligt trist det där när en person dör för tidigt.

  Alcest är en ny bekantskap för mig som jag fastnat för nu lite på sistone. Gillar även den låten du skickade, väldigt drömmig. Blev lite chockad när jag först fick reda på att “Sapphire” som jag skickade helt bestod av påhittat nonsensspråk. Jag trodde verkligen jag gått runt och nynnat på någon djup text 😉

 13. Mikaela

  Ok alla på bloggen: tack för säsongen! Jag uppskattar verkligen forumet här, för ingen i min omgivning offline är det minsta intresserad av Eurovision.

  I år var första gången som jag följde nationella tävlingar live, det var jättekul så det fortsätter jag med. Så vi hörs igen i december eller så, visst är det då Albanien börjar med sitt?

 14. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Tack själv. 😀 Alldeles rätt, Albanien brukar ha sin uttagning i december men det kan hända saker innan dess. Denna säsong så lyckades t.ex. Ukraina hålla sin uttagning innan den albanska så man vet aldrig, det är nog bäst att göra en liten koll här lite innan så du inte missar eventuella överraskningar. 😀

  Du får ha en bra sommar och höst så hörs vi igen nästa säsong. 😀

 15. Micke

  @Mikaela, tråkigt att du hoppar men tack för i år. Måste erkänna att du var en av de mest positiva att utbytta åsikter med här under säsongen. Kul att prata med dig. Titta gärna in nångång emellanåt. Vi är några som brukar skriva här då och då 🙂

  Ha det riktigt gott 🙂

 16. HW

  @Mikaela Tack detsamma, kan bara instämma i att du har varit väldigt trevlig att vara här på bloggen med 🙂 Ha det så bra och vi ses under nästa ESC-säsong, om inte tidigare!

 17. Micke

  ÅRETS TOPP 4….ROCK

  Det var inte lätt. Nästan all rock i ESC är skit men jag får iaf ihop tre låtar. En som borde ha vunnit ESC i år och en som borde ha vunnit i sina länder.

  1. “Venom“, OLLIE – ESTLAND
  2. “Six Feet Under“, Smash Into Pieces – SVERIGE
  3. “La La Land“, Cheryl Balzan – MALTA

  ÅRETS TOPP 4….FLYTA-BORT

  Mycket lätt. Just dessa fyra är i särklass i kategorin

  1. “Something To Lose“, Lxandra – FINLAND
  2. “Aroma jonë”, Vanesa Sono – ALBANIEN
  3. “Moj prvi ožiljak na duši“, Nađa – SERBIEN
  4. “Alle Frauen in mir sind müde“, Frida Gold – TYSKLAND

  ÅRETS TOPP 4….GLÄDJEPILLER

  Det var ett svagt år när det gäller det i år. Kommer faktiskt inte ihåg ett enda av de som inte fick representera sitt land så det får bli fyra av de som tävlade i maj månad. Påminn mig gärna om något.

  1. “Cha Cha Cha”, Käärijä – FINLAND
  2. “Stay“, Monika Linkytė – LITAUEN
  3. “Who The Hell Is Edgar?”, Teya & Salena – ÖSTERRIKE
  4. “Ai Coração“, Mimicat – PORTUGAL

  ÅRETS TOPP 4….VI SÄLJER OSS INTE TILL MF-MALLEN

  1. “Eaea”, Blanca Paloma – SPANIEN
  2. “Nevera (Lei,Lei)“, Harmonija Disonance – KROATIEN
  3. “When God Shut The Door“, Jerry Heil – UKRAINA
  4. “My sister’s crown“, Vesna – TJECKIEN

  ÅRETS TOPP 4….VI LÄNGTAR EFTER ER

  Välkommen tillbaka Luxemburg. Askul att ni återvänder.

  ÅRETS TOPP 4….VI LÄNGTAR EFTER ER

  ÅRETS TOPP 4….VARFÖR STÄLLER VI ENS UPP NÄR VI SKITER I ESC

  De två i topp är irl mina kungar när det gäller musik.

  1. Irland
  2. Storbritannien
  3. Tyskland
  4. Fyll i själva

  ÅRETS TOPP 4….TACK FÖR ATT NI VÄGRAR SÄLJA ER

  Älskar de länder som vägrar sälja sin själ. Ibland bra, ibland dåligt men all heder åt er.

  1. Portugal
  2. Georgien
  3. Italien
  4. Albanien

  ÅRETS TOPP 4…FÖRHOPPNINGAR 2024

  Finns så mycket jag önskar. Främst att länder ska förbjuda dutt-dutt syntar, robotdansare och falsettnissar. Men om vi kollar lite mer inom möjligheternas ram

  1. Att något land vågar sända ett riktigt rockbidrag
  2. Att Sverige ska våga sända ett bidrag på svenska
  3. Att jurygrupperna i ESC ska utökas från löjliga 3-5 pers till minst 20 pers så det blir någon äkthet i detta. Jag vill absolut ha jury men om det ska fortsätta som nu bör den skrotas.
  4. Att Storbritannien och Irland börjar visa åtminstone 10% av det du står för irl

 18. Micke

  Hmmm” De vi längtar efter försvann tydligen 🙂

  1. Ungern
  2. Turkiet
  3. Bosnien-Hercegovina
  4. Slovakien/Bulgarien

 19. HW

  Årets topp 4 – Rock

  1. Inspo – “Sway” (Lettland)
  2. Megara – “Arcadia” (Spanien)
  3. Ollie – “Venom” (Estland)
  4. Nicklas Sonne – “Freedom” (Danmark)

  Årets bästa flyta-bort

  Då jag följt för få uttagningar för att få ihop flera riktigt bra såna går priset till Lxandra – “Something to lose” (Finland)

  Topp 4 jag längtar efter

  1. Ungern
  2. Bulgarien
  3. Bosnien-Hercegovina
  4. Turkiet

  Den enda som jag kan tänka mig komma tillbaka snart är Bulgarien. Bosnien har definitivt inte ekonomin, i Slovakien har intresset för tävlingen aldrig varit särskilt stort och Ungern och Turkiet hade politiska anledningar där de nämnda politikerna nyligen blivit omvalda.

  Årets topp 4 – Glädjepiller

  1. Käärijä – “Cha cha cha” (Finland)
  2. Let 3 – “Mama SČ” (Kroatien)
  3. Jon Henrik Fjällgren m.fl – “Where you are (Savežan)” (Sverige)
  4. Teya & Salena – “Who the hell is Edgar?” (Österrike)

  Årets topp 4 – Underskattade

  1. Sudden Lights – “Aija” (Lettland)
  2. Blanca Paloma – “Eaea” (Spanien)
  3. Iru – “Echo” (Georgien)
  4. Piqued Jacks – “Like an animal” (San Marino)

  Topp 3 – “Utanför MF-mallen”

  1. Blanca Paloma – “Eaea” (Spanien)
  2. Luke Black – “Samo mi se spava” (Serbien)
  3. Albina & familjen Khelmendi – “Duje” (Albanien)

  Önskningar till 2024:

  1. Att Sverige överraskar mig, skickar något utanför boxen
  2. Att mer än ett land återvänder till tävlingen
  3. Att vi äntligen gör oss av med uttagningar som bara är förklädda internval
  4. Att Tyskland, Lettland, Georgien och alla andra som misslyckats några år i rad nu kommer med riktiga kanonbidrag
  5. Att vi har lika stor musikalisk bredd som 2023
  6. …men med några bättre rockbidrag än 2023 😉

 20. Mikaela

  @Pinglan, HW och Micke Tack detsamma till er (och extra tack till Pinglan som säkert vet hur mycket vi alla uppskattar allt jobb som hon lägger ner här, men säger det igen!) Tittar säkert in igen! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se