Frankrikes Eurovision-bidrag 2024

2023-11-24 (fredag)

Frankrike Frankrike blev det första landet att presentera sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2024. Detta skedde den 8:e november då TV-bolaget France Télévisions avslöjade att de kommer att representeras av den internvalde sångaren Slimane.

Samma dag presenterades även ett live-framträdande av det franska ESC 2024-bidraget “Mon Amour“, som ni kan se här nedan. Mer om det franska internvalet hittar ni hos bl.a. eurovision.tv, eurovisionworld.com och eurovoix.com

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“Mon Amour”, Slimane officiell live-videostudioversion

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av detta första bekräftade ESC 2024-bidrag var förvånansvärt positivt. 😀

Jag visste på förhand att det var en ballad… vilket vanligtvis innebär att jag behöver några lyssningar för att kunna ta det till mig. Men, men… här fanns så många välkända “må bra”-inslag i melodislingorna att jag inte kunde låta bli att falla för det redan vid första lyssningen. Att Slimane dessutom visar upp en behaglig och övertygande röst gör ju inte det hela sämre precis. En helt klart lovande inledning på säsongen! 😀

Lycka till, Slimane och Frankrike. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2024”

 1. Johanna

  Sjukt imponerad och skulle bli väldigt förvånad om inte denna är i min slutgiltiga topp 10 i maj. Växer jättemycket och sista minuten har potential att bli det största “wow-momentet” i ESC 2024. Dock känner jag ändå att den inte når upp till de där allra största ESC-balladerna.

 2. Adri

  Jag är ändå lite besviken. Slimane är så mycket bättre än låten ju.

  Han är super. Men låten är på gränsen till parodiskt generisk.

 3. Mr A

  Mycket bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se