AlbanienSchlagerpinglan: I kväll, torsdagen den 21:a december, fortsätter Albanien sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2024 genom den tredje kvällen av Festivali i Këngës 62.

Denna torsdagskväll bjuder på en traditionell nostalgikväll där de 31 artisterna framför klassiska låtar, främst från äldre årgångar av Festivali i Këngës. Förutom FiK-artisterna så får publiken höra ett antal välkända artister, bl.a. Eugent Bushpepa (ESC 2018), Eneda Tarifa (ESC 2016) och Aurela Gaçe (ESC 2011). Senare kommer startfältet (förhoppningsvis) att uppdateras med länkar till kvällens live-framträdanden. (Källa: eurovoix.com)

Showen kan följas via RTSH YouTube med start kl. 21:00.

Se även: live-framträdanden från Kväll 1 och Kväll 2.

“Festivali i Këngës 62” – Kväll 3 – Nostalgikväll:

Festivali i 62-të i Këngës në RTSH – Nata e tretë” (live 2023-12-21 – RTSH)

Schlagerpinglan:inga potentiella ESC-bidrag kommer att framföras så lär jag personligen inte följa denna show med något större intresse… men troligtvis har jag sändingen på i bakgrunden ifall någon (för mig) välkänd låt dyker upp. 😀

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2024-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Albanien 2024: “Festivali i Këngës 62”- Kväll 3”

 1. Mr A

  Blev lite nostalgi på mobilen. I julstädet.

 2. Mr A

  It’s night 3 of FiK, and it’s ‘Nostalgia Night’! Join us as we tune in for the show – which will confirm tomorrow’s finalists:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02yQE6gAqoFySsWFbzQLdhmZZ9wDCibmEkUKaw4oL4nKYN2LXmkX61oewa8RF8UzdRl&id=100063740522822

 3. Mr A

  Han som sjöng mest falskt kväll 1 gick vidare???

 4. Mr A

  Låt 3 5 7 vidare från semi 1

 5. Mr A

  4 6 8 9 15 vidare semi 2.

 6. Adri

  Men L-O-L! Luan Durmishi gick inte ens till final? Storfavoriten bland folket får lämna pga… vad… en otroligt konservativ jury?

  Så som jag har förstått det så KAN han fortfarande väljas till Eurovision. Två olika röstningar ju, men känns väääldigt svårt nu. Men ah. Hoppet är det sista som lämnar en eller whatever.

  För såhär. Albanien har bara Luan Durmishi. Resten är inte värt min tid.

  Men detta visar problematiken med juryn. För det är inte bara jag som snackar. Luan Durmishi är ganska uppenbart en stor folk-favorit. I en omröstning där flera tusen personer fått rösta på sin favorit i uttagningen leder han med mer än det dubbla gentemot tvåan… Elsa Lila.

  Så som sagt; han har säkerligen fans som fortsätter rösta på honom. Men känns ändå som att oddsen försämrades nu iom att han inte dyker upp i finalen (som tävlande iaf).

  Men ah. Väljer Albanien något annat så… nämen alltså då blir det rakt av bojkott. För detta är bara så dumt så det enda som finns kvar är att skratta åt haveriet.

 7. Adri

  Ja jag är sannerligen rasande.

  Inte bara för egen del (men mest det såklart) men Luan var ju så uppenbar storfavorit. Så min konspiratoriska lilla hjärna sätter igång och jag gissar rakt av att juryn fått nys om att han är så älskad av folket och därför velat sätta en rejäl jäkla bromskloss för honom. För jag köper inte att han på riktigt skulle rankas så lågt av en något sånär objektiv jury.

  Snälla snälla albaner – krossa juryns önskningar.

 8. Micke

  @Adri, ledsen att jag inte kan hänga på din hyllning av Luan Durmishi och hans bidrag. Tror du vet…dutt-dutt syntar och det…Däremot jädrigt tråkigt att du inte ser och hör det jag gör i Eldis Arrnjeti och hans bidrag. Alltså jag har aldrig någonsin tidigare reagerat på detta sätt i ESC Fan jag blir ju så jädra blödig börjar ju nästan böla 🙂 Så jävla vacker. Den är numera min etta från allt som kommit hittills till ESC 2024

 9. Adri

  Micke: Hyllning och hyllning… mer bara att Albanien inte har nåt annat. Jag brukar gilla Festivali i Kenges, men i år underlevererade de nåt djävulskt.

  Ja din favorit var tydligen en ”automatic qualifier”. Vilket väcker frågan… varför framfördes den ens i semifinalen?

  Allt är bara dumt.

  Som sagt, Luan vinner inte FiK, men kan I TEORIN vinna biljetten till Eurovision ändå.

  Själva Eurovision-röstningen har ju faktiskt pågått ett tag (SÅ SOM JAG FÖRSTÅTT DET… jag är tyvärr inte alban. Eller ”tyvärr”, jag är iofs rätt glad att inte behöva representeras av nåt med så här dumt regelverk). Men jag tror inte längre på det. Hoppas, men tror inte.

  Det blir väl Elsa Lila eller Besa Kokedhima istället, gissar jag. Och av de två hoppas jag väl Besa. Men oavsett vem av de hamnar Albanien sist av valda låtar hittills.

  Heja Luan.

 10. Micke

  Som sagt jädrigt tråkigt att du inte hör det jag hör i Eldis bidrag Adri.

  Men nog tusan måste det väl finnas nån annan här på bloggen som drar den vinstlott jag gör med bidraget. Eller?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se