FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2024 genom den nationella finalen Uuden Musiikin Kilpailu 2024 den 10:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där man nu kan lyssna på tre av bidragen.

En timme före midnatt släpptes den tredje låten: “Paskana” med Sara Siipola, se nedan. Mer info om UMK 2024-startfältet samt det förväntade låt-släpps-schemat hittar ni här.

Det tredje “UMK 2024”-bidraget:

Paskana“, Sara Siipola
(text & musik: Sara Siipola, Mikko Koivunen, Emmi Hakala, Kaisa Korhonen)

Schlagerpinglan: Då jag haft de finska bidragen som personliga favoriter i de två senaste årgångarna av Eurovision Song Contest, och det var snubblande nära förra året, så kan jag inte låta bli att hoppas på att 2024 ska bli året då Finland får sin andra vinst. För att det ska kunna hända så behöver det ju först och främst finnas en lämplig kandidat i UMK 2024.

Om Sara Siipola är just den kandidaten är kanske lite för tidigt att sia om men säkert är att hon är en stark kandidat till att bli min personliga favorit. “Paskana” är, med sina tilltalande melodislingor och intressanta text, en sådan speciell typ av låt som jag bara vill lyssna på om och om igen. 😀

Så här långt har UMK (i mitt tycke) presenterat en bra låt, en OK låt och nu en helt fantastisk låt. Kan det finnas något ytterligare lite bättre bland de fyra vi ännu inte hört? Jag har svårt att tro det men vi får väl se. 😀

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland 2024: “Paskana” – Sara Siipola”

  1. Daniel

    Den här var ju riktigt, riktigt bra!

  2. Johanna

    Nej men nu börjar det likna något! Den här var ju överlägset bäst såhär långt i UMK. Skönt att man har något att heja på iaf!

  3. Mr A

    Österrike 07.40 imorgon https://eurovoix.com/2024/01/15/austria-eurovision-2024-artist-reveal-set-for-740-cet-tomorrow/

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se