Nederländerna Den 11:e december 2023 bekräftade TV-bolaget Avrotros att de internvalt Joost Klein till att få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2024. I dag, den 29:e februari, var det premiär för tävlingsbidraget “Europapa” i form av den officiella musikvideon, se nedan.

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“Europapa”, Joost Klein officiell musikvideo
(Donnie, Joost Klein)

Schlagerpinglan: Jag återkommer i kväll (efter att jag fått tillfälle att lyssna på låten) med mitt första intryck av det nederländska bidraget. Detta blir ett av många nya bidrag då dagens ESC-schema är ovanligt fullspäckat för att vara en torsdag. På återseende. 😀

Uppdaterat:
Schlagerpinglan: Min allra första reaktion när jag insåg vad det var för slags låt var ett förskräckt “Neeeeeeeeeeeeeeej!” och jag såg framför mig ett ESC översvämmat med alltför lättsmälta bidrag som var mer irriterande än svängiga.

Efter att jag lyssnat lite till, och kom på att jag faktiskt gillar Windows95mans bidrag, så insåg jag att verserna inte var så dumma och att jag t.o.m. ger en guldstjärna för val av språk. Mycket behagligt för öronen. 🙂

Refrängen är jag däremot ännu inte helt såld på… men jag är ganska säker på att den kommer att äta sig in i min hjärna med tiden så även om jag inte placerar bidraget så högt på min ESC 2024-lista inledningsvis så kommer den (nästan) garanterat att klättra. Frågan är inte om utan när. 😀

Lycka till, Joost Klein och Nederländerna. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2024”

 1. Johanna

  Det här behöver jag smälta lite känner jag. Jag förväntade mig mer men jag kan santidigt inte ogilla det helt.

 2. Adri

  Förvånansvärt berörande story, med tanke på vad det är för typ av låt. Inte helt ointressant. Behöver nog smälta det lite. Jag tror jag gillar det mer än ogillar, men jag tycker hans röst blir så himla tunn i mixen.

 3. Denis

  Många galna upptempo låtar i år redan, finns en stor chans att dom tar ut varandra.
  Den här är sämre än Kroatien och Schweiz men bättre än Finland

 4. Adri

  Ingen av dagens låtar kommer befinna sig i min botten, anar jag 🙂 Schweiz bäst, sen Cypern och sen Nederländerna (men känns konstigt att säga ”sist” för det finns flera sämre sett till hela året).

 5. Mr A

  Kul låt 3 av 5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se