Serbien Efter två inledande semifinaler så har TV-bolaget RTS sållat ut 16 bidrag, från de totalt 28 tävlande bidragen, till finalen den 2:a mars. Vilka de är ser ni här nedan, tillsammans med länkar till semifinalsframträdandena (presenterade i den ordning jag själv för tillfället rankar dem).

Se resultaten av de inledande showerna här: Semifinal 1Semifinal 2

Ett av de tävlande “Pesma za Evroviziju 24”-bidragen:

Jutra bez tebe“, Nemanja Radošević

Schlagerpinglans “Pesma za Evroviziju 2024”-final-topplista (24-03-02):
1. Jutra bez tebe“, Nemanja Radošević
2. No No No“, Bojana & David
3. Novo, bolje“, Konstrakta
4. Najbolja“, Zejna
5. Ramonda“, Teya Dora
6. Gnezdo orlovo“, Breskvica
7. Lik u ogledalu“, Zorja
8. Percepcija“, M.Ira
9. Zbog tebe živim“, Dušan Kurtić
10. Dijamanti“, Keni nije mrtav
11. Dom“, Iva Lorens
12. Dno“, Marko Mandić
13. Luna park“, Džordži
14. Bedem“, Hristina
15. Moje tvoje“, Milan Bujaković
16. Zovi me Lena“, Lena Kovačević

Schlagerpinglan: Då jag redan har så många personliga favoriter bland de så här långt presenterade ESC 2024-bidragen så har jag ingen större förhoppning om att resultatet i den serbiska finalen går min väg. Någon balans får det väl ändå vara. 😀

Men, men… startfältet är (i mitt tycke) så pass starkt att chansen är ganska stor att jag kommer att bli nöjd med resultatet, hur det än blir. Om jag däremot skulle få bestämma så hade Nemanja Radošević eller Bojana & David vunnit och jag hade kunnat placera ytterligare ett bidrag i den övre halvan av min ESC 2024-topplista. Vi får väl se vad som händer. 😀

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2024 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2024-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Serbien 2024: Lyssna på “Pesma za Evroviziju”-finalbidragen”

 1. Adri

  Jag vet att jag är rätt ensam i det… men jag tycker verkligen inte att detta är en särskilt bra/intressant uttagning. Jättemånga låtar bara smälter in i varandra, för min del.

  Så som jag uppfattar det finns tre klara favoriter: Teya Dora, Zorja och Breskvica. Min feeling säger att den sistnämnda tar det.

  Men av favoriterna (de jag tolkat som favoriter iaf) ser jag hellre:
  1. Teya Dora
  2. Zorja
  3. Breskvica (tyvärr, hon sjöng för illa live)

  Men oavsett vem som vinner kommer jag behöva lyssna 2-4 gånger minst ikväll, för jag kommer nog ha svårt att få låten att fästa.

  Det är det som är problemet. Inte att det är dåliga låtar. No way, man. Men låtarna fastnar inte för mig. Nu i huvudet vet jag bara hur Breskvicas låt går… och det är motvilligt för jag gillar den inte 🙁

 2. Mikaela

  Jag vill bara se Breskvica som vinnare här. Den är bäst och skulle gå bäst i Esc tror jag.
  Zorja har också goda chanser och låten har riktigt fina partier, men jag tycker låten dör när hon börjar skrika för mycket.

  Konstrakta har en bra låt, men det vore en missad chans att skicka henne istället för ovanstående.

  Teya Dora har en mysig låt, men den är också sömnig, och det är lite för nära inpå att vara såhär pass Lorensk.

 3. Micke

  Underbart att se och höra Serbien tillbaka där de ska vara. På eget språk och inte med MF-stuk. Finns ju några få fallgropar även i år men de tror jag inte ens på.

  För mig är det främst tre låtar som jag gillar och skulle bli riktigt nöjd med som vinnare.

  1. “Gnezdo orlovo”, Breskvica
  2. “Ramonda“, Teya Dora
  3. “Lik u ogledalu“, Zorja

  Därefter kommer ytterligare sex och en halv låt som jag tycker om

  4. “Jutra bez tebe”, Nemanja Radošević
  5. “Najbolja”, Zejna
  6. “Bedem“, Hristina6.
  7. “Zbog tebe živim”, Dušan Kurtić
  8. “Luna park”, Džordži
  9. “Novo, bolje”, Konstrakta

  Hittills i år är jag positiv till det vi får med oss till maj månad. Av 27 låtar tycker jag ganska bra eller än mer om 13 låtar. Endast 7 låtar ger jag dåligt betyg.

  Det jag dock nu vill ha lite mer av är soft. Jag vill inte ha startfält med massa uptempo o lika lite startfält med massa soft. Jag vill ha blandning. Klar övervikt för uptempo just nu så jag hoppas Serbien fixar till det ikväll. Nån av mina tre favvisar vore ju perfekt 🙂

  Men jag hoppas även på Grekland. Att hon dyker upp med något grymt bra etniskt som hon kan göra. Snälla, snälla låt inte några svenska låtskrivare eller liknande smyga sig in och våldföra sig på det hon kan. Please

 4. Micke

  Fem och en halv 🙂

 5. Mikaela

  Micke, förvånad att du gillar Luna Park. Jag gillar den med 🙂

 6. Micke

  @Mikaela, även jag blir förvånad 🙂 Varför skulle jag inte gilla den? Jag gillar det mesta så länge (med risk att bli tjatig) inte dutt dutt syntar och dunk dunk trummor styr låtarna.

  Men vi har ju samma favvis så 🙂 Känns lite som att det bara är Adri som inte greppat den. Men den kanske växer även för honom 🙂

  Jag skrev att jag gillar åtta låtar plus en halv. Det hade varit nio om det inte känts lite som på repeat med Konstrakta.

  Teya Dora är sömnig som du säger mikaela men det är ju underbart med sömniga låtar ibland 🙂

  Men jag kan säga så här. En låt har rusat upp för mig. Vid min första ranking av Serbiens 28 bidrag slängde jag in den på plats 25. Nu är den plötsligt på plats 7.

 7. Adri

  Micke: Jag tror tyvärr Breskvica vinner. Hon verkar vara en rätt populär människa i Serbien (oddsen pekar på Teya Dora dock… please måtte de ha rätt).

  Men just för att hon ändå är så hypad har jag redan lyssnat massvis på låten. Och tyvärr. ”Gnezdo orlovo” blir bara sämre.

  Musiken är det bästa i låten – och den är rätt jävla störig alltså. Och sen är det är en visuell car crash. Ingenting ser bra ut på scenen. Allt är ett haveri för ögonen. Och framför allt… hon sjunger så urbota dåligt. Jag vill typ bara dra henne av scenen och ersätta henne med nån som faktiskt har talang. Låten hade fortfarande varit dålig då, men iaf lite mindre så…

 8. Adri

  Jag blir mer och mer ”Team Teya Dora”. Av favoriterna är hon helt klart bäst (men låååångt från fullpoängare).

  Zorja är ett helt godkänt val, absolut. Men problemet är att låten nästan är parodiskt överdramatisk, men samtidigt… så känns typ låten som en startsträcka till en kraft som aldrig kommer. Så när låten väl tar slut känns det bara som att man typ ”teasats” av den.

 9. Mikaela

  Micke, jag trodde den var för pojkbandig för dig. Men kul att du förvånar 🙂

  Adri, jag har känslan att Zorja vinner med Breskvica som tvåa. Vilket vore en liten besvikelse men också lite kul att se om den stora dramatiska balladen fortfarande funkar i Esc.

 10. Johanna

  @Mikaela Zorja är min favorit så jag hoppas verkligen du får rätt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se