Greklands Eurovision-bidrag 2024

2024-03-07 (torsdag)

GreklandDen 24:e oktober avslöjade TV-bolaget ERT att de internvalt sångerskan Marina Satti att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2024. I dag, den 7:e mars, presenterades tävlingsbidraget “ZARI”, vars officiella musikvideo kan ses här nedan:

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“Zari”, Marina Satti officiell musikvideo

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av det grekiska ESC 2024-bidraget så kan jag inte säga att jag blev mycket klokare. I nuläget är det nog t.o.m. så att jag sätter ett litet minustecken framför (eller bakom) frågetecknet.

Här finns vissa saker som tilltalar mig (språket och små doser av det melodiska) medan andra delar av bidraget gör mig mer tveksam (rösten, upprepningarna samt sättet låten är uppdelad). Men, men… det skulle inte förvåna mig om det visar sig att det bara är en vanesak och att låten med tiden kommer att låta betydligt bättre i mina öron. Jag får helt enkelt vänta och se. 🙂

Lycka till, Marina Satti och Grekland. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2024”

 1. Adri

  Nämen jag är så besviken nu. Jag har haft en riktig skitdag, försöker nu samla mig mot kvällen. Tänkte att jag vill nog ändå höra detta innan jag går och lägger mig.

  Nejmen. Ja.

  Som sagt, jag är så besviken.

 2. Mikaela

  Jag såg detta som en “läcka” igår och tänkte vad i h…

  Men alltså, jag gillar det! Da-da-da:andet störde mig först, men nu kan jag se mig själv digga till detta på hög volym i morgontrafiken. Jag tror också det kommer bli riktigt explosivt på scen.

 3. Micke

  @Mikaela, där ser du….Det är inte alls så att vi alltid har olika åsikter 🙂

  Detta kan bli bra om de bara tvättar bort känslan av att det är mest som bakgrundsmusik. Kan de få det mer framträdande och tvätta bort bilrace-stuket så kan det bli riktigt bra faktiskt

 4. Mr A

  Vilken konstig låt. Inget för mig 1 av 5.

 5. Johanna

  Inte vad jag förväntat mig. Inte dåligt alls men behöver fler lyssningar för mig innan jag kan ge ett riktigt omdöme. Gillar språket och instrumenten men har lite svårt flr hennes röst bitvis.

  Och hur kommer det bli live? Det oroar mig!

 6. Mr A

  Alla länder som har med en jurygrupp i Melodifestivalen i år:

  Australien
  Belgien
  Cypern
  Irland
  Island
  Malta
  Serbien
  Tyskland

 7. Mr A

  https://bloggar.aftonbladet.se/schlagerbloggen/

 8. Schlagerpinglan

  @Mr A, Låst inlägg så kan endast läsa första meningarna. Förstår inte riktigt hur det börjar med att länderna ej ska presenteras förrän vid repet i kväll till att sluta med listan över länderna. 😀

 9. Mr A

  Aftonbladet har noterat representanter från de länderna backstage så de har kört uteslutningsmetoden.

  “SVT har sedan några år tillbaka slutat gå ut med länderna som de internationella jurygrupperna kommer ifrån på förhand.

  I stället kommer pressen få vänta till ikväll och sitta på genrepet och anteckna vilka länder som presenteras under den annars fejkade poängutdelningen.”

 10. Schlagerpinglan

  @Mr A, 😀

 11. Mr A

  https://www.instagram.com/reel/C4Qyy9qCaK1/?igsh=MTh1bnVqcDg4bDRnNw==

  Georgien klipp

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se