Israels Eurovision-bidrag 2024

2024-03-10 (söndag)

IsraelDen 6:e februari vann Eden Golan talangshowen “HaKokhav HaBa” och blev därmed TV-bolaget KAN:s och Israels represententant i Eurovision Song Contest 2024. Tävlingsbidraget har dock låtit vänta på sig då de första försöken eventuellt kan ha underkänts av EBU.

Nu har dock låten “Hurricane” fått klartecken och ni ser bidraget när nedan:

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“Hurricane”, Eden Golan officiell musikvideo
(text och musik: Keren Peles, Stav Beger, Avi Ohayon, Keren Peles)

Schlagerpinglan: Jag har nu lyssnat på “Hurricane” en första gång och måste nog påstå att jag, efter en liten berg-och-dal-bana, till sist blev positivit överraskad. 😀

Första halvan av låten gjorde mig lite orolig då det kändes som att de byggde upp till något som aldrig kom… men mot slutet så insåg jag att refrängen är en typisk “växare“. Hur långt det räcker återstår att se, för tillfället så är det dock inte mer än ett medelbidrag enligt min smak men allt kan ju förändras ganska snabbt.

Lycka till, Eden Golan och Israel. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Israels Eurovision-bidrag 2024”

 1. Adri

  Bortslösad talang. Hon är bra. Låten är det inte.

 2. Mr A

  Albanien Ny Engelsk Version
  https://youtu.be/wkoaCaxYGtA?si=0E_UtAwCS97TNZsz

 3. Adri

  Nämen. Gud. Albanien… vilket misslyckande. Sämsta albanska remaken sedan 2014. Verkligen.

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar 😀

 5. Denis

  Det mest intressanta med det här är väl vilket mottagande hon kommer få. Eller landet snarare. SVT får nog jobba med det här

 6. Micke

  Innan jag bedömer Israels bidrag ska jag bara skriva ned en liten grej först. Hoppas och tror att den är onödig när det gäller Pinglans blogg men man vet aldrig. Respektlösa människor trängs överallt i den här världen.

  Min bedömning av Israels bidrag är lika neutral som vilket som helst bidrag jag skulle bedömt i ESC. Visst många är idioter men det SKA INTE HA NÅGONTING MED ESC ATT GÖRA.

  Jag kräver mänsklig respekt för Eden Golan för det hon är…Kvinna, Människa och världsmedborgare. Jag vill inte behöva skämmas för mänskligheten på samma sätt som året 2014 när det på scen stegade in två unga ryska tonårstjejer som blev totalt utbuade. För mig den största skammen någonsin i ESC.

  Men framförallt är detta Pinglans blogg och hon som kvinna, människa och världsmedborgare ska fan inte behöva drabbas av sjuka människor helt utan DET i hjärta och huvud.

  Så nu släpper jag det 🙂 Tror innerst inne inte det finns såna dårar på bloggen.

  Så vad tycker jag då om Israels bidrag?

  Det här var en överraskning. Trodde inte ett ögonblick på den. Hade precis gått upp och tittade in på bloggen och såg att den hade släppts. Tänkte….jag lyssnar en gång. Tyckte inte den var något speciellt första gången men en konstig känsla dök upp direkt. Det var något som kändes…att jag bara ville lyssna mer. Nu har jag gjort det och jag gillar bidraget. Hur mycket får fler lyssningar avgöra 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag håller helt med dig om att ESC inte har något med annat än just ESC att göra och att allt annat ska hållas därifrån. (Jag tog mig friheten att ta bort vissa namn från din kommentar. Ber om ursäkt för det men vill inte locka hit ännu fler personer som endast är intresserade av att göra politiska markeringar. Vi kan ju i alla fall ha EN sida som är förskonat från sådant.)

 8. Micke

  @Pinglan, ber om ursäkt om jag skrev för mycket. Råkade ut för några dårar här som står för allt det jag inte tror på hos människan. Troligen satt det i och jag skrev för mycket. Sorry. Din blogg och du bestämmer vad som ska stå här. Har inga problem med det 🙂

 9. Adri

  Det har kommit lite förändringar inför Eurovision 2024. Bra förändringar tycker jag det låter som:

  – BIG 5 + värdlandet ska nu framföras i semifinalerna (inte bara visas i recap-format som senaste 10 åren). Det som dock gör mig lite förbryllad är hur de lägger upp det. Enklast vore ju att göra det som en mellanakt bara. Men så som jag tolkar det (kan tolka fel såklart!) så ska de spridas ut under kvällen, och mellan startordningen.

  Just den sista delen tycker jag är konstigt om det stämmer. Så vadå… typ 5 låtar som tävlar – sen plötsligt en låt utom tävlan – sen fem tävlanden igen och sen en låt utanför tävlan? Det måste ju vara tydligt vilka som är i tävlingen 🙂 Men vi får se hur utförandet blir.

  – Röstningen (i finalen iaf) öppnar i början av sändningen! Detta är också toppen! 🙂 Jag har tyckt det varit riktigt crappy att röstningen öppnat efter alla 26 låtar.

  – Rest of the world’s röstningsfönster ska vara i mer eller mindre ett dygn, med hänsyn till olika tidszoner.

  ————————————–

  Jag är team för, på alla dessa! Sen hade jag ju gärna sett en förändring i jurysystemet. Mer transparens och dubbla antalet medlemmar (och återinförd juryröstning i semin).

 10. Denis

  Om EBU vill jämna fältet så bör ju big 5 konceptet skrotas. Bara värdlandet bör vara direkt i final. Tanken med att vara durektfinalist bör väl vara att dom är där för att dom är så bra, inte för att dom betalar sin väg in dit. Då kanske dessa länder äntligen skärper sig och skickar bra låtar istället för låtar som år efter år hamnar sist

 11. Adri

  Det hoppas jag inte. Big 5-systemet borde veeerkligen behållas. Allt som sänker prislappen för de mindre rika ländernas bolag stöttar jag.

 12. Denis

  Adri, håller som sagt inte med. Antingen kvalar alla eller så kvalar ingen. Ok om dessa länder ständigt gör bra ifrån sig och på det viset förtjänar sin plats men den enda anledningen dom är i final är för att dom betalar sin väg in dit. Det gynnar egentligen bara Tyskland och Storbritannien som nu varje år dumpar sina värdelösa låtar i finalen trots att dom själva vet att dom inte förtjänar att vara där

 13. Adri

  Hmm intressant hur man kan samlas runt samma sak – Eurovision. Men se det så olika 🙂

  Utan Big 5’s bidrag skulle ju flera länder behöva (inte vilja) lämna. Och det är inte en överdrift alltså, utan det existerar ju som idag mycket tack vare Big 5 🙂

  Jag är för!

  Annars hade man ju fått ta in en ”buttload” av fler sponsorer. Men det är inte helt okomplicerat vilket tydliggjorts mer än nånsin just i år 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen fara. Förstår frustrationen.

  @Denis och Adri, Jag tror att det hade gynnat Big Five-länderna om de deltog på lika villkor men då de betalar mest så anser jag att det är upp till dem hur de vill göra. De började ju inte betala för att bli direktkvalificerade utan det tillkom ju efter att ett land (Tyskland?) ett år inte tog sig till final.

 15. Johanna

  Jag tycker denna låten är rätt bra ändå. Hon sjunger ju otroligt bra. Kommer den att ta sig till final? Nja säger jag. Dels pga av rådande omständigheter och dels för att den är lite ooriginell. Lite för generisk. Men man vet aldrig vad som händer

  Håller i övrigt med Micke om allt han skriver härovanför.

 16. Mikaela

  Låten är helt okej. Tror som Johanna att den får svårt att få vidare till final, men enbart pga politik tyvärr. Med t.ex grekisk flagga hade detta flutit igenom enkelt.

 17. Denis

  Har nu lyssnat på låten igen och konstaterar att det var mycket drama för ingenting. En helt ordinär låt. Har vi inte sådana här låtar varje år?
  Kommer säkert kvala in men tveksam till höga placeringar.

 18. Micke

  Låten växer. Nu har jag den på plats 8 av de 35 klara

 19. Adri

  Jag kommer vara väldigt begränsad i uttalanden om Israels låt i år. Till skillnad från många så tycker jag det är supersvårt att isolera Eurovision från omvärlden. Och det sista jag vill är ju att skapa vedervärdig stämning så jag kommer va rätt sparsmakad 🙂

  Men för att dra vidare från Johannas och Mikaelas kommentarer så tror jag att ”rådande läge” gynnar Israel – rent tävlingsmässigt – faktiskt. De som är kritiska, det enda de kan göra är att avstå röstning. Eurovision har ju inget system där folk kan ”rösta ner” någon annan.

  Meanwhile, de som gillar låten samt då de som brinner för landet på ett positivt sätt, de kan stötta via röstning. Och de är också ganska många ju.

  Sen kanske inte alla röstar på landet för att man sympatiserar med det i andra frågor. Men just i detta fall tror jag många gör det. Tror!

  Men alltså. Inte i nån Ukraina22-klass. Inte alls. Men jag tror hon kommer placera sig bättre i år med ”Hurricane” än vad exakt samma bidrag och sångerska skulle gjort 2022-2023 tex.

 20. Micke

  Låten fortsätter som sagt att växa. Dels för klass men även för att det är ett välkommet break från all uptempo 2024. Jag vill ha blandning

  STORT TACK till Portugal, Serbien, Israel och Frankrike. Ni alla fyra är på min topp 4 🙂

 21. Micke

  Topp 10 menade jag givetvis 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se