TjeckienDen 13:e december presenterade TV-bolaget Česká televize (ČT) resultatet av “ESCZ 2024”, Tjeckiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2024. Ny har en ny version av vinnarbidraget presenterats, se nedan.

Ny version av Tjeckiens ESC 2024-bidrag:

Lyssna på Tjeckiens bidrag till Eurovision Song Contest 2024:
Bidrag / Artist: “Pedestal”, Aiko
Länkar: officiell musikvideolåttext
(original-musikvideoESCZ 2024-liveframträdande)
Låtskrivare: Alena Shirmanova-Kostebelova, Steven Ansell,
Matyáš Vorda, Vítek Bělohradský
Se även: Resultatet av Eurovision Song CZ 2024

Schlagerpinglan: Då jag inte alls kommit överens med detta bidrag tidigare (placerar det på plats 37 på min ESC 2024-topp-37-lista) så vill jag gärna ta god tid på mig och verkligen ge det en ärlig chans. Jag återkommer med åsikt vid ett senare tillfälle och hoppas att denna nya version kan ge mig några rejäla aha-upplevelser. På återseende. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Tjeckien 2024: Ny version – “Pedestal” (Aiko)”

 1. Engsla

  Fortfarande gäller det ju att hon ska orka med att sjunga live också. Fattar inte varför hon måste skutta runt så mycket på scen när hon uppenbarligen inte har konditionen för både det och att sjunga samtidigt. Ta det lite lugnare så att publiken hör sång, och inte bara tunga andetag. Men visst, med rejäl hårdträning så kanske hon fixar det i maj. Hoppet lever än.

 2. Micke

  JÄDRAR……

  Ja då har vi plötsligt fått oss serverat årets bästa 20 sekunder i ESC 2024. Om hela låten är förbättrad eller försämrad väntar jag med att säga tills jag lyssnat mer. Men de har iaf slängt in 20 sekunder som slår allt i ESC i år. Det byggs upp bra från 2.12-2.37. Från 2.37-2.57 sitter det hur bra som helst 🙂

 3. Mikaela

  Micke, jag hade tänkt strunta i att lyssna på den uppdaterade låten eftersom jag gillar den som den är. Men efter de lovorden måste jag ändå lyssna in mig ikväll.

 4. Mikaela

  Engsla, har missat vilka låtar du gillar i år. Vilken är din topp 5?

 5. HW

  Jag instämmer med vad Micke och Adri (under något annat inlägg) skrev, detta är en förbättring. När denna låt släpptes gillade jag den riktigt mycket, sen har jag tröttnat en aning, men denna version behöll allt det bra med den gamla och det som lades till lyfter låten. Det är så här man gör en revamp, förbättra låten utan att det blir en helt annan låt 🙂

 6. Mikaela

  Okej, har lyssnat. Den enda förändring jag märker är det extra efter refräng 2 och det var inte alls förhöjande för mig, snarare tvärtom. Det blev lite pyspunka.

  Men jag fick iaf en påminnelse om hur bra låten är och hur mycket jag gillar hennes svala och lite bräckliga röst som ibland får mer fyllnad. Älskar såna röster.

 7. Micke

  @Mikaela, vad säger du? Hur kan du missa lyftet i slutet? 🙂 Spelade låten nya versionen för polarna i mitt band och alla gillade slutet. De gillar inte ens ESC 🙂 Jag trodde du också skulle gilla det

 8. Adri

  Mikaela: Låten är ju mer högljudd, mer vild nu 🙂 Och kontrasterna större mellan vers och refräng vilket jag gillar! 🙂

  Breaket… det är väl ok. Varken från eller till om det. Mer bara låten som helhet jag tycker verkligen lyfter med musiken i denna 🙂

 9. Micke

  Tänkte köra en liten röstning om ni känner för det 🙂

  De som tycker den nya versionen är bättre röstar på den

  De som tycker de är jämbördiga röstar på det

  De som tycker den gamla versionen var bättre röstar på det

  Själv är jag lite där Adri är men jag röstar på den nya främst på grund av avslutningen

 10. Johanna

  Jag gillar den nya bättre men är fortfarande rädd att hon inte fixar detta live. Skitbra låt egentligen men då jag går på live-framträdandena i första hand när jag rankar så ligger ju denna rätt långt ner på min rankingnändå.

 11. Millan

  När jag lyssnade på studioversionen första gången hamnade den på min lista med låtar som jag inte riktigt vet vad jag tycker om dem. När jag hör den här versionen tycker jag att den är helt ok eller t o m lite bra.
  Men den ska också göras live. Och när jag såg liveversionen så var det inga problem längre med att bestämma vad jag tycker: någon ska tyvärr komma sist och för mig blir det i år Tjeckien som får den placeringen.

 12. Engsla

  Mikaela, hej! Min topp 5 just nu är:

  1. Belgien (från början var det egentligen bara den sista minuten med kören som jag fastnade för, men nu så gillar jag hela låten. Vilket är kul då jag har haft det lite motigt med att alls uppskatta årets ESC-bidrag 🙂 )

  2. Italien (här tycker jag att det är lite som med Loreen förra året. Låten är egentligen mest bara ok, men sjutton vad bra artisten gör det live!)

  3. Portugal (de gör det så fint med stämmorna, och jag gillar att det låter väldigt portugisiskt och inte bara standardpop)

  4. Azerbajdzjan (återigen är det rösten jag fastnar för här, tycker att den är väldigt behaglig att lyssna på)

  5. Schweiz (undrar hur det här ska fungera live, men i studioversionen är det roligt med den knasiga mixen i bidraget, så hoppas på att bli positivt överraskad när det väl gäller)

 13. Engsla

  Micke, jag hoppas som sagt att hon fixat en sjutusan till tränare som får henne i toppform till ESC. Eller att de gör om numret till något hon faktiskt klarar av att sjunga till. Annars så håller jag med om att detta är en riktigt bra revamp. Gillar att det blev mer kraft och skrän i låten 🙂

 14. Millan

  Engsla jag har också Belgien, Italien och Schweiz bland mina topp 5 men i en liten annan ordning (2,4,3). Reserverar mig dock för att jag inte hört Belgien och Schweiz live så det kan ändras.

 15. Engsla

  Millan, jag har samma reservation för möjligt magplask live för både Belgien och Schweiz, men hoppas så klart att de båda levererar någonting storartat i Malmö 🙂

 16. Millan

  Engsla, ja det får vi hoppas!

 17. Micke

  Struntsak egentligen….jag vet. Lik förbannat småirriterar det mig. Jag tycker nya versionen av Tjeckiens bidrag är bättre men det handlar främst om slutet på låten.

  Finns dock små detaljer i den nya som är försämrad och det beror på ny text som inte harmoniserar alls med låten. Ett exempel är 0.20 in i nya versionen som blir 0.16 i den gamla.

  I den nya: “Instead of getting over it.”

  I den gamla: “I’m tired of explaining you shit.”

  Den nya versionen blir som ett hack i låten som behöver startas om. Tra la la la la la la la…Känns nästan som en barnramsa. Har tänkt att det är nog bara att jag inte är van vid det nya men så är det inte. Det fortsätter med sin disharmoni

  Småsak jag vet men ändå. Jag har musik i skallen dygnet runt så det blir mycket upp och ner 🙂

 18. Millan

  Micke, jag tycker faktiskt att den här nya versionen är riktigt bra. Om hon kan klara av att leverera på scen så har den alla möjligheter att klättra rejält på min lista. Men hon har lite att jobba på live om man säger så….

 19. Mikaela

  Engsla, det där fenomenet är kul. Man hittar nån mindre del av låten som man gillar, och så växer hela låten till nåt bra med tiden. Så är det med min säsongsetta i år från Italien. Först gillade jag bara instrumentslingorna i bakgrunden i versen, sen blev hela låten kanon.

  Av dina 5 gillar jag Italien och Azerbajdzjan. Belgien har jag lite motstånd mot då den känns polerad, men saker kan hända live tror jag. Portugal och Schweiz är inte för mig. 🙂

 20. Mikaela

  Och tror Belgien blir bra live men Schweiz övertänt och gapigt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se