LuxemburgDen 27:e januari valde TV-bolaget RTL ut Luxemburgs bidrag i Eurovision Song Contest 2024 genom finalen av den nationella uttagningen “Luxembourg Song Contest 2024”. Nu har en Eurovision-version av vinnarbidraget presenterats, se nedan.

Ny version av Luxemburgs ESC 2024-bidrag:

Lyssna på Luxemburgs bidrag till Eurovision Song Contest 2024:
Bidrag / Artist: “Fighter”, TALI
Länkar: Eurovision-versionlåttext
(original-textvideoLSC 2024-liveframträdande)
Låtskrivare: Ana Zimmer, Manon Romiti, Silvio Lisbonne, Dardust
Se även: Resultatet av Luxembourg Song Contest 2024

Schlagerpinglan: Jag var lite orolig när jag först läste att det skulle komma en ny version av det luxemburgiska bidraget men jag ser nu att oron var obefogad. Den största förändringen är att den (enligt min åsikt) bästa delen utökats och då känslan i bidraget finns kvar så jag är nöjd. Fortfarande en av mina favoriter. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


39 kommentarer till “Luxemburg 2024: Eurovision-version – “Fighter” (TALI)”

 1. Adri

  Hahahah wow. Otrolig låg ribba för ”everything will be different”, som de flaggade för.

  Tvärtom. Jag hör inte ens nån förändring. Och det är bra!

 2. oe

  @Adri, ja snacka om överdrift. Visst är där justeringar i produktionen, och tempot har dragits ner i den lugna delen innan sista refrängen. Men det är verkligen samma låt. Möjligen har den blivit lite sämre, men det kan vara en vanesak. Fortfarande #1 🙂

 3. Micke

  Ingen skillnad direkt i min värld. Bra bidrag.

  Jag kommer att hoppa över recensionerna av bidragen…Bara så ni vet 🙂 Jag kör bara ranking rakt igenom

 4. Adri

  Tråkigt att höra ju

 5. HW

  @Micke Ja, väldigt tråkigt. Dina omdömen är ju en väldigt viktig del av bloggen 🙂 Får man fråga vad som ligger bakom detta?

 6. Adri

  Hoppas inte det är mitt fel bara.

  Vet att det varit några gånger då jag tolkats som sur, utan att jag ens vetat om det 🙂 Så jag hoppas verkligen inte det är min upplevda attityd som leder till det beslutet.

 7. Micke

  Inga problem Adri. Ingenting mot dig alls 🙂 Grejen är att jag ständigt för en kamp med ESC o dess vara eller icke vara. Det är ständigt.

  Dels blev jag lite ledsen i ögat över att höra att jag tydligen gjort en del illa här… Att jag tydligen gnällt för mycket. Ber om ursäkt för det.

  Sen klarar jag inte riktigt detta att vara mildare mot Sverige än andra. Jag går efter samma måttstock oavsett land. Helst vill man berömma men om det är något negativt gör jag ingen skillnad. Jag gullar inte med mina länder Sverige o Österrike.

  Men det är lugnt Adri. Jag är kvar här 🙂

  Ja det var ju samma Sver till dig HW 🙂

 8. HW

  @Micke Du gillar att gnälla ibland, absolut. So what? 🙂 Det gäller väl alla människor, och även om man inte går över gränsen bygger nästan en sån här blogg på att man gnäller på det man inte gillar. Annars blir det ju inget speciellt i att hylla det man gillar.

  Om det är just Sverige som spökar tycker jag du ska skippa att diskutera just det bidraget istället för att även avstå från att recensera de 36 andra låtarna som tävlar i år. Jag brukar inte “tillkännage” på samma sätt som du gjort några gånger när jag inte diskuterar något här. Det eftersom det i princip aldrig handlar om att jag inte vill diskutera något, utan att jag inte har motivationen att t.ex. följa alla uttagningar på det sättet flera av er gör. Någon gång ska dock vara den första, för i år har jag sagt att jag inte deltar i diskussioner som gäller landet som representeras av “Hurricane”. Jag avstår helt enkelt från att kommentera någon aspekt av det landet och det bidraget. Tycker du kan göra samma sak med Sverige om det är det som är den största anledningen.

  Jag respekterar ditt beslut, men jag tycker verkligen du ska omvärdera. Jag är ingen tankeläsare och kan därför inte säga saker med 100% säkerhet, men jag kan med 99.9% säkerhet säga att alla vi stammisar vill ha dina omdömen här under denna upptakt till ESC 🙂

 9. Micke

  @HW, ett snabbt svar här för nu är det hockey på G 🙂

  Jag har inga planer på att hoppa att skriva här. Frågetecken iofs hur Malmöpubliken sköter sig 9 maj.

  Har redan skrivit om det HW och jag vet att upprepningar inte gillas här. Men nu är det bara mellan dig och mig. Alla som har ont av det läs inte vidare. Jag har kallats homofob här bara för att jag tycker illa om falsett. Mycket mer som jag berättat om. Jag är ingen känslig person…långt därifrån men jag har som sagt en ständig kamp med intresset.

  Jag tänkte först att jag bara skiter i Sverige som du säger men sen tänkte jag. Varför ska andra bestämma över det. Kan de skriva dynga om andra länder då kan jag om alla länder inklusive Sverige. Jag bryr mig inte om Sverige som säkert de flesta gör här.

  Jag vill ha det etniska, det som särskiljer länderna. Annat kan jag lyssna på annars. Men allra viktigast….jag vill ha all typ av musik. När jag då tycker om en låt från..säg Moldavien då skriver jag om det. Tycker jag illa om deras bidrag då skriver jag det. Detsamma gäller alla länder inklusive Sverige. Jag tar hellre tre bra låtar från vilka länder som helst än en från Sverige.

  Sluttjatat. Hockey 🙂 Jag kör ranking och smågrejer istället HW. Kanske bäst för alla.

  För att förklara en gång för alla it pisses me off at Israel får vara med. Att de inte blev stoppade. Nu blev de inte det och då får jag acceptera det. Om andra inte gör det så är det deras sak.

  Vi kommer att fortsätta ha kontakt här minst en månad till HW 🙂

 10. Mikaela

  Micke, mina föräldrar berättade just att de hade råkat lyssna på Sveriges bidrag på radion och började båda orera om hur uselt det var. Då tänkte jag på dig 🙂

  Angående Luxemburga bidrag hör jag ingen skillnad. Jag blir först glad av låten men tycker snabbt att den blir tråkig.

 11. Micke

  Mikaela, sicken bra musiksmak dina föräldrar har 🙂

  En fråga till alla här med all respekt. Hur kan det vara rätt (som exempel nu) att som jag tycka om Italiens bidrag 2024 o hylla det… Och tycka illa om deras bidrag 2022 o dissa det. Det här sättet tycks erkännas som ok av alla. Men när jag gillar o hyllar Sverige 2022 o tycker illa om Sverige o dissar bidraget 2024 då accepteras det inte. Det är inte mitt ESC

 12. HW

  @Micke Jag ser personligen noll problem med att du dissar Sverige på det sättet som du gör. Du använder dig inte av personangrepp på Marcus och Martinus eller de som skrivit låten, du förolämpar inte de som gillar den, du använder dig inte av diskriminerande språk. Nu råkar det vara så att jag inte heller är ett fan av bidraget men jag vågar faktiskt säga att jag hade tyckt exakt samma sak om det var någon av mina favoriter du dissade på det sättet. Island 2019 och San Marino 2022 tyckte jag väldigt bra om, och du kritiserade dem väldigt hårt. Men du gjorde det inte på ett respektlöst sätt, så det var bara intressant att vi hade olika åsikter 🙂

 13. Adri

  Micke: Lika mycket respekt tillbaka, tro inget annat. Men det som skavt i mig är inte att du är negativ. Jag tycker inte man ska älska, heja eller stötta nåt bara för att det är Sverige (eller annat hemland). Jag är ju rätt likgiltig själv. Plats 16. Skulle kunnat vara bättre.

  Men du skriver ju otroligt lite om Sverige. Jag tror inte jag sett ett enda utvecklat resonemang alls om dem. Bara att du rådissar, och lite raljans kring det. Det skaver för det är inte Micke Culture 🙂

  Italien 2022 t.ex. Du var otroligt tydlig från start varför det bidraget hamnade långt långt ner på listan. Men inget sånt denna gång.

 14. Millan

  Du får självklart ha åsikter och tycka vad du vill Micke:-) Jag var mest nyfiken över att så många av Sveriges bidrag var på din sämsta lista. Det hade inget att göra med att det var just svenska bidrag. Jag hade nog undrat om det hade varit så många bidrag från ett och samma land på den listan om det hade varit från något annat land än Sverige också. Som t ex Italien, Norge eller Polen eller vilket land som helst:-) Men det är väl helt enkelt så att just Sverige hela tiden skickar just den typ av bidrag du inte gillar:-) Och det är helt fine för mig. Jag tycker verkligen inte heller att Sverige alltid skickar bra bidrag. Det är verkligen intressant hur mycket känslor och åsikter den här frågan om Sverige genererar!

  När det gäller Luxemburgs bidrag tycker jag att det är ganska bra. Det gör mig glad. Däremot tycker jag att själva framträdandet och kläderna de hade i sin final inte alls passade stilmässigt till låten. Vi får se vad de tänker göra av detta i maj.

  Glad Påsk på er alla!

 15. Johanna

  @Micke Jag skulle definitivt sakna dig om du försvann härifrån! Jag råkar också tycka att vi skickat ett av våra 3 sämsta bidrag någonsin i år. Har inget med deras sånginsats att göra utan att låten är kass. Gillade dem förra året. Dock har de en bra bit kvar till haveriet som skedde i Sverige 2017 då vi skickade vårt sämsta bidrag någonsin. Jag hade gärna sett att det blev en plats i botten 5 för Sverige då det finns såpass många låtar i år som är bättre.

  Dock är jag rätt säker på att genene man i tv-sofforna ändå kommer rösta på den(precis som de av oklar anledning gjorde 2017) och juryn kommer ösa på med poäng med så plats 8-12 tror jag blir placering för Sverige i år.

 16. Micke

  @HW, tror det är viss skillnad på det du kallar “tillkännage” mellan oss. Du känner väl att jag tar en liten paus. Det är inte alltid så för mig jag vill bara lägga ned. Det är det där jag kallar kampen med ESC för mig.

  Nej du har rätt. Skulle aldrig tänka tanken att snacka skit om en person. Jag pratar isf skit m låtar dans, röst mm. Aldrig personangrepp. Minns inte ens San Marino 2022. Får kolla det 🙂 Nej jag har aldrig fattat det där med att bli vän om musik. Vi har olika smak helt enkelt. Jag älskar Norges bidrag år. Andra hackar på den o kallar det ett jävla ylande mm. Helt ok för mig. Deras smak.

  @Adri, jag skrev om det. Varför jag inte går in på bidragen lika mycket längre. Exempelvis då att jag plötsligt blev kallad homofob bara för att jag inte gillar falsett. Mycket sånt. Tro mig jag hade kunnat skriva mycket om Sveriges bidrag 2024 🙂

  @Millan, där har du grejen. Den stil som är på MF och ofta även i Norge och Danmark är extremt långt från min smak. Därför ligger många svenska lågt. Inte för att jag vill dra ner Sverige. Jädrar så de lyfte 2022 med Cornelia Jakobs.

  @Johanna, Jag tror även du har märkt att det är svårare att snacka ner svenska vinnare än andra. Eller? Trivs kanon med dig så det är inget problem och du är inte ens inblandad i det jag pratar om 🙂 Vi är sannerligen överens om Sverige 2017 🙂 Jag vill att Sverige blir sist i år. Men vad tror du händer om jag ger uttryck för det? Inte samma som om jag skulle säga detsamma om ett annat land

 17. Micke

  HW… “bli ovän om musik” ska det vara givetvis 🙂

 18. Adri

  Micke, jag läste det. Men jag tycker inte det är nåt du ska behöva anpassa dig till. Vi som inte fultolkar varje ord (dvs 99%) fattar att du inte är homofob

  (och OM du vore – om! – så hade det inte varit för att du ogillade falsett. Det är ju förolämpande för alla. Dig såklart, men också honosexuella. Falsett är inte ”extra gay”. Rikard Wolff hade jävligt base:ig röst och var supergay, medan Benjamin Ingrosso (vad jag vet) är straight men kan absolut omfamna falsetten).

  Du vet att jag uppskattar dig mycket! 🙂 Finns det nåt jag kan göra för att få dig att trivas här, så gör jag gärna det 🙂

  Men sen vill jag också säga att för mig så är ändå detta en plats för diskussion 🙂 Därför kan jag gå emot andra, även dig, ibland. Men jag har ju förstått att jag tolkats som sur ibland, och då är det ju inte lika kul för dig, eller den andra jag pratar med. Så då får jag bättra mig.

  För jag är aldrig sur på någon annan för att hen har andra åsikter om nåt så banalt som en Eurovision-låt 🙂

  Som sagt, jag hoppas passionen kommer tillbaks för du är en stooooor del av communityt här 🙂 Och det inkluderar ju utförliga kommentarer. Min förhoppning är att du inte ska kunna låta bli 😉

 19. Adri

  In other news: jag läste att ikväll börjar förfest-säsongen.

  Det är inget jag brinner för alls. Men det innebär att flera låtar nu kommer framföras live för första gången!

  Ikväll kommer följande låtars första liveframträdanden:
  • Armenien
  • Schweiz
  • Österrike

  Och OM(!) jag fattat det hela rätt så kommer även Georgiens sångerska vara där, och framträda. Men inte med sin tävlingslåt, utan med ett hyllningsnummer till sin bror som dog under veckan (alt både hyllningsnummer och ”Firefighter” men tror bara det förstnämnda).

  Jag är nyfiken på alla de ovan nämnda tre, så jag hoppas några bra recordings från förfesten släpps 🙂

 20. Micke

  Adri, sluta ta på dig grejer. Jag har inte ett ont ord att säga om dig. Det är det enda du ska tänka på… Ingenting annat.

  Ska erkänna en sak Adri. Har lite svårt att engagera mig som jag vill just nu. Stor del till det andra. Tyvärr är det nog så att det ligger lite i att jag vet att allt kan vara slut för mig efter 9 maj. Försöker skaka av mig det men det är ju som det är. Det hänger på Malmö.

  Vad gäller liveframträdanden idag. Wow. Tre av de jag väntar mest på. Jädrar att jag vill att Armenien får till det. Tjejen känns som att hon verkligen har det. Österrike då? Jag vet vad hon kan. Men hon kan också vara nervös. Schweiz är mitt största frågetecken. Kan bli allt från himmel till helvete om man säger så 🙂

 21. Adri

  Micke: Men det är där vi krockar lite. Jag älskar Eurovision, och du gör också det (sen sviktar intresset och så, men du skulle ju inte vara här efter 12 år liksom om du bara tyckte Eurovison var “ok” liksom 🙂 ).

  Jag vill inte att publiken ska bete sig illa den torsdagen. Jag försöker rent generellt (för ja, som tidigare nämnt finns verkligen undantag) uppa ett trevligt bemötande. Men jag vet också att det är utom min kontroll. Jag skulle aldrig lägga något som jag tycker så mycket om i de händerna. Och jag förstår inte varför du gör det heller. Jag vet ju vad det handlar om. Buande. Det har buats förr. Det har aldrig varit en trevlig syn, men det har hänt. Och är ovanligt. Men varför ska just detta vara dödsstöten?

  Eller rättare sagt, varför bestämmer du på förhand att det är så? Istället för att se hur det blir och då agera efter vad som känns bäst.

  Jag tycker det är knas. Det blir ju vadå… 40+ års tittande av ESC och förmodligen tusentals trådar här du hållit it (inte ens överdrift ju) som bara kommer till ända för att nån buas?

  Vi är uppenbarligen väldigt olika personer.

  ————————————-

  Man ska inte dra för stora växlar på dessa framträdanden dock. Det är ju typ klubbspelningar oftast och ibland har ju artisterna tydligt själv druckit. Men kul att bara få en idé på hur det blir 🙂

 22. Adri

  Hmm kanske att jag överdrev lite. Jag vet ju inte hur gammal du är. 40+ års tittande lät så himla mycket nu.

  Men jag såg min första tävling 2003 – och jag tror väl att du är sisådär 20 år äldre än mig. Men ah, det är en long ass time iaf.

 23. HW

  @Micke Jo ja, det ligger väl något i det. Jag saknar ofta motivationen för olika ESC-saker, men då beror det på min egen lathet 🙂 Inte att jag vill göra något så drastiskt som att lägga ner hela grejen. Jag tror inte att du är en person som säger saker han inte menar, men jag minns ändå min första säsong som aktiv här på bloggen, år 2021. Då tyckte du att det var det sämsta året i mannaminne och sa att du funderade allvarligt på att lägga ner. Du hoppade faktiskt av ett tag för att du tyckte standarden var så hopplös (det gjorde du säsongen efter också, men det tror jag hade mer med att du ville undvika MF att göra). Men du hittade ändå tillbaks, så jag tror att du har ett ganska starkt ESC-intresse trots allt 🙂 Det där med buandet är en separat sak som vi redan diskuterat, så jag ger mig inte in på det, men jag håller med Adri iaf.

  Sen det där med homofob för att du inte gillar falsett. Ja… vad ska man säga. Det finns de som älskar att vända och vrida på allt för att tolka det på fientligaste möjliga sätt. Jag gillade exempelvis Nederländerna 2021. Du gillade vad jag minns inte den. Betyder det att jag tycker du är rasist för det? Självklart inte, för jag hoppar inte direkt till att det skulle vara artistens ursprung du stör dig på, eller att han sjunger om kolonialt förtryck. Jag utgår från att det är låten du har problem med. Finns det folk som ogillar Nederländerna 2021 för att de är rasister? Självklart, men varför ska man direkt anta det? Varför ska man anta att människor är det absolut sämsta de kan vara? Om någon säger att de inte gillar den låten så antar jag ju att det är själva låten de har problem med, tills jag får bevis på något annat.

  @Adri Förfesterna ska kanske inte tas på blodigt allvar, men jag tycker ändå de kan vara en bra fingervisning ibland. Typ Nederländerna förra året gick från en låt jag trodde hade hyfsade chanser att kvala till en jag trodde var helt chanslös efter förfesterna. De är också en möjlighet till att motbevisa tvivlare, därför hoppas jag att se Aiko framträda på någon förfest denna säsong 🙂

 24. Micke

  @Adri, nej jag älskar ESC men som du vet inte som ett place där det ska spelas från P3 🙂 Tro mig Adri….jag har inte kollat ESC i 40 år 🙂

  Sen tror jag det har blivit lite missförstånd här. Jag har aldrig sagt och menat att ESC är borta för mig för alltid om publiken skitar ner sig. Vad jag menar är att om de skämmer ut sig då stänger jag ESC 2024. Hur det blir därefter kan jag inte svara på. Inte fan vet jag hur jag känner 1, 2, 3 år senare.

  En grej till bara om det jag sagt Adri. Finns nog inget bidrag som fått mer skit från mig än Österrikes 2012. Har aldrig hört någon klagat på det, vare sig hemma i Österrike, på bloggen eller nåt annat place. Nu är den inte sämst längre då Tyskland 2023 slog alla rekord. Men när man nämner något negativt om Sverige, som jag, om 2013, 2017 och 2024 då jävlar händer det saker.

  Vad gillar du Österrikes bidrag i år förresten?

 25. Micke

  @HW, jag är 100% hetro…Men vad tusan spelar det för roll? Jag gör ingen skillnad på vare sig sexuell läggning, kön, ras or whatever när det gäller värde och rättighet. Det enda lilla isf är väl att kvinnor är numero uno för mig på alla plan. Men inte heller det har något med värde och rättighet att göra.

  Det där med homofob. Det är märkligt. Det bästa jag vet med röster är kvinnor med mörka, starka röster. Det värsta män med falsett. Jag har aldrig fått höra liknande anklagelse om detta med mörka kvinnoröster 🙂

  Tror du vet att jag har extremt svårt för Carola. Det handlar inte om att jag tycker hon har dålig röst, som många tror, utan att hon har för min del för ljus röst

 26. Adri

  Okej nu måste jag vädra något som absolut NOLL människor här bryr sig om. Moldaviens låt.

  Den i Moldaviens team som bestämde att sista refrängen ska sjungas i opera-röst (hon gjorde det i finalen, och hon gjorde det nu ikväll ser jag)… avskeda honom eller henne PÅ STUDS.

  Jag är all for att det är bra med dynamik och förändring i en låts gång, men att slänga in opera just i den låten… det är nog det minst efterfrågade jag varit med om. Jisses.

  Jag gillar ju t.o.m opera, men det gör en redan ganska monoton och tråkig låt till ÄNNU mer av bakgrundsljud.

 27. Micke

  Adri, blir jädrigt förvånad. Hade för mig att du gillade Moldaviens låt

 28. Denis

  Det är ju exakt samma låt. Hör inte nån större skillnad. Mrn bra är det. Så som dom presenterar det lät det ju som en helt ny låt.
  Gillade låten och gillar den nya versionen, bra låt att avsluta semi med

 29. Adri

  Micke: Det är ändå skönt att veta att du kanske (förmodligen, om jag får bestämma) är kvar oavsett – i det långa loppet 🙂

  För detta kommer kanske låta skumt, men jag ser ändå dig lite som en vän. Visst, jag skulle inte kunna känna igen dig på stan och om vi faktiskt skulle ses kanske det skulle vara riktigt j-kla pissig stämning (tror inte det dock – men you never know), men en digital vän är en vän det med 🙂 Och är det nåt jag vet så är det att när jag går in på denna plattform så vill jag se att det står att “Micke” varit i farten 🙂 Så jag håller alla tummar att… well först och främst att jubel överröstar buande, men i andra hand att du blir kvar (när 2024 smälts 🙂 ).

  (Och om någon – mot all förmodan – känner att Micke blir lite favoriserad så kan jag ju säga att jag uppskattar more or less alla här på bloggen 🙂 Men man kommer inte ifrån att Micke är den som driver flest trådar 🙂 Det är ganska objektivt ju.)

  Sen angående Österrike 2024 så gillar jag den verkligen. Tyvärr så lider den ju av något som är väldigt vanligt just i Eurovison, nämligen att refrängen är låtens svagaste del. Vers och build-up är bäst! 🙂 Det låter ju verkligen som barndom för mig. Alltså typ millenieskifte-musik. Jag är född 1996 så när jag säger barndom menar jag veeeeerkligen barndom, inte ens lågstadiedisco, utan t.o.m innan de dagarna.

  Och jag är svag för nostalgi. Det låter som musik jag hade kunnat höra när jag lånade syrrans CD-freestyle (vad ung jag är, eller hur?) eller från brorsans rum när han satt vid datorn på Lunarstorm.

  Jag gick runt och var ett mulligt och älskvärt barn då, men musiken sätter sig. Det är liksom den ljudbilden jag får upp 🙂 Musiken av det nya milleniet.

  På min ranking är den nånstans 10-13 🙂 Men jag är lite orolig om tjejen, men jag litar på dig när du säger hon klarar det 🙂

 30. Adri

  Micke: I början gjorde jag :)Och jag ogillar den inte nu heller. Dock så har jag nog (tror jag iaf) vidhållit att den är ganska “platt”. Den växer inte under de tre minutrarna utan den är lite av ett rakt streck.

  Så jag fattar att de vill slänga in nåt. Men opera var det minst nödvändiga i detta fall.

  ——————————————-

  Sen angående dina “40 år av tittande”. Ah som sagt, det lät så gammalt. Jag vet ju inget om dig men fick för mig att du slog mig med exakt 20 år, att du är nånstans mellan 46-48 år gammal, och att du var i samma ålder som jag var när du såg din första Eurovision (jag var sex 🙂 ).

  Men ah, jag har ett bra minne och du har kanske skrivit nåt som motbevisar det nån gång. Men jag är ingen expert på dig, så jag tappar inte direkt hakan av att jag hade fel 🙂

 31. HW

  @Adri Jag tycker den moldaviska låten är kanon 🙂 Inte topp-5, men troligen topp-10 för mig. Jag brinner väl inte heller för idén att hon ska sjunga den sista refrängen på sättet hon gör, men jag har inget emot det och jag tycker snarare det ger lite extra krydda och gör den till mindre bakgrundsljud 🙂

  Nu har jag skrivit en massa kommentarer under detta inlägg utan att ens med ett ord nämna vad det egentligen handlar om, Luxemburgs låt. Jag får väl kommentera den då 🙂 Jag hör ju att denna hade kunnat vara bra, men jag tycker refrängen låter onaturlig vilket gör att låten blir hyfsat trist. Mycket mer än så hade jag inte att säga.

 32. Micke

  Oj oj oj oj oj. Finns bara en sak att säga. En låt i år lever i eget Universum. Den är helt överlägsen o blir bara bättre o bättre. Just nu lätt på topp 10 av allt som någonsin varit med i ESC. Jag vänder mig o tittar västerut bockar o tackar vårt grannland Norge. THIS IS REALLY ESC

 33. Micke

  Kom just på en sak jag glömt. Minns inte vem här det var som jag lovade att lyssna på bidraget i MF som var på svenska. Gjorde det men glömde sen bort att svara. Ber om ursäkt till den det var.

  Ok så vad tyckte jag då? Småkul låt som är ett litet glädjepiller. Visst allt är bättre än……… Men den har faktiskt något. Tänk om Sverige hade tävlat på svenska. Europa hade aldrig hämtat sig från chocken 🙂 Betyg (6/10) Mer än godkänd

 34. HW

  @Micke Där ser man, du kan överraska ibland 🙂 Trodde inte alls du skulle gilla Medinas låt, men kul att du gjorde det, hoppades verkligen på den. Dels vore det kul att skicka en svensk låt för en gångs skull, dels tyckte jag faktiskt det var den bästa låten i ett hyfsat blekt finalfält. En riktig glädjespridare, hade kunnat vara en låt till ett fotbolls-VM.

 35. Millan

  Nu är det visserligen mer svenska i Medinas låt än i MoMs bidrag men i ärlighetens namn är det inte jättemycket svensk text i Que Sera heller;-) Jag gillar Medinas låt och hade tyckt att det var ok om den hade vunnit.

 36. Adri

  Micke, hörde du verkligen rätt låt? Medina känns så jävla far off från dig 🙂

  För några veckor sen sa vi att du hade den mest stringenta (eller mest förutsägbara, om man vill vinkl det hårt) smaken här. Eftersom jag sa att jag hade kunnat gissa typ 9 av din topp 10.

  Men även du kan överraska isf 🙂 Kul.

 37. Micke

  Adri o då svarade något om att det chockade mig att du tänkte så. Själv känner jag mig extremt öppen vad gäller musik. Förutom………..

 38. Adri

  Micke: Ja, du verkade inte så nöjd med den kommentaren från mig. Men det jag menade, som jag också tror jag sa då – men säger det nu annars 🙂 – var inte att du hade en smal smak. Jag tror verkligen du är öppen, du känns inte snäv eller intolerant mot musik alls 🙂

  Men likväl så vet man vad du generellt gillar 🙂

 39. Micke

  Tänkte göra ett inhopp i MF. Ni som tar illa upp lämna och ta en fika under tiden 🙂

  Minns som sagt inte vem det var som jag lovade att lyssna på den svenska låten i finalen. Tänkte sen på hur många låtar jag hört från MF. Jag tror det är fem stycken. Tänkte placera in dem i ESC om de hade varit vinnaren.

  Vinnaren: 3337

  Medina: Jaså det är inte Mickemusik säger ni 🙂 Jag gillar glädjepiller om det görs på rätt sätt. Detta är helt ok. Bidraget som vinnare hade fått PLATS 15

  Smash Into Pieces: Deras låt förra året var mil bättre. Det som skiljer är versen som är ganska svag i år. Hade de tävlat med den hade jag haft den som trea. Nu blir det PLATS 13

  Clara Klingenström: Var jag bara tvungen att lyssna på efter det hon hade 2021. Precis som med Smash Into Pieces var detta ett svagare bidrag än det stora hon tidigare hade. Dock ett helt ok bidrag men inte det man hoppades på. Synd för hon har bättre låtar. PLATS 19

  Elisa Lindström: Lyssnade jag på efter att ett kadaver till journalist skitade ned sig på ett sätt som borde stängt av honom från jobbet. För mig en jädrigt go tjej (får man säga så?) Låten då? Hon är bättre än låten. Ändå ett skapligt bidrag. PLATS 21

  Vad finns mer att säga? Ja att Norge är bäst i år. Kan aldrig sägas för många gånger. Outstanding

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se