BelgienMustii, som internvalts till att få representera Belgien vid Eurovision Song Contest 2024, framförde sitt tävlingsbidrag “Before the Party’s Overlive vid förfesten i Madrid (“PrePartyES 2024“) i lördags, se nedan.

Mustii framför “Before the Party’s Over” live:

Lyssna på Belgiens bidrag i Eurovision Song Contest 2024:
Bidrag / Artist: “Before the Party’s Over”, Mustii
Länkar: live i Madridofficiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Arianna D’Amato, Charlotte Anne Clark, Mustii, Pierre Dumoulin,
Nina Sampermans, Ben Leclercq
Se även: Mer info om det belgiska internvalet

Schlagerpinglan: Belgiens internval är ett av de som jag haft svårast för att kunna föreställa mig hur det skulle kunna bli bra live. Jag blev därför positivt överraskad när jag såg Mustiis framträdande i lördags. Det var väl inte helt felfritt, och jag utgår från att det blir en helt annan upplevelse i Malmö, men att artisten ändå verkar känna sig bekväm på scenen är ju en stor fördel. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Belgien 2024: Se Mustii framföra “Before the Party’s Over” live”

 1. Adri

  Det här gav mig inte jättebra vibbar. Låtens svagheter lyser när Mustii också måste hålla fokus på scenen.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Våra förväntningar var kanske inte riktigt på samma nivå inledningsvis, därav de olika reaktionerna. 😀

 3. Adri

  Mustii gav mig bra vibes dock! 🙂 Men låtens svagheter dyker upp. Det behöver mer än bara Mustii. Hans karisma och närvaro är inte nog.

 4. Micke

  Nja, han imponerar väl inte direkt. Känns som låten ligger lite före honom om man säger så. Kan givetvis förändras.

 5. Johanna

  Tycker det här imponerar ändå! Bättre än väntat och med bättre ljusshow samt annat ljud kan det bli riktigt snyggt tror jag!

 6. Millan

  Jag håller med dig Johanna. Jag tycker att det här är väldigt bra och han levererar. Men jag är lite tveksam över hur det kommer att funka. Den är lite för mollstämd för att gå hem hos gemene man tror jag. Och den tar lite tid på sig att komma igång. Det gör inte mig något för jag tycker att den bygger upp en stämning som sen får komma fram i slutet och det gillar jag. Men det finns en risk att den uppfattas som lite tråkig. Särskilt i konkurrens med alla skojsiga, lättsamma bidrag i år.

 7. Adri

  Lustigt hur jag och Micke kan ha samma helhetsintryck av detta, men ändå helt motsatt. För vi är båda rätt oimponerade, men där stannar likheterna i reaktion. Jag tycker ju som sagt tvärtom att Mustii levererar högt – men att låtens alla svagheter uppenbarar sig här. Inte att låten överskuggar Mustii.

 8. Mikaela

  Jag gillar hans sånginsats men känner att låten är blek bland mer färgstarka bidrag. För att generalisera grovt säger jag att medan andra länder försöker göra Cha cha försöker han göra Arcade.

  Och låtens klimax, som väl ska vara bästa delen, blir mer ett tjatigt gapande här?

 9. Johanna

  @Mikaela Bra beskrivet! Det förklarar varför jag gillar det för Arcade är den enda vinnaren någonsin som varit min etta det året den tävlat!

 10. Micke

  @Johanna..se där. Då är jag mer positiv än dig då 🙂

  1969 – “De troubadour”, Lenny Kuhr – NEDERLÄNDERNA
  1971 – “Un banc, un arbre,une rue”, Séverine – MONACO
  1990 – “Insieme:1992″, Toto”, Cutugno – ITALIEN
  1997 – “Love shine a light”, Katrina and the waves – STORBRITANNIEN
  2007 – “Molitva”, Marija Šerifović – SERBIEN

  1997 och 2007 ligger högt på min ESC-ranking överhuvudtaget

 11. HW

  Nja… jag är fortfarande rätt oimponerad av detta. Låten är för mig närmare någon av de många midtempo-låtar från 2022 som alla glömt bort än “Arcade”. Jag tycker den är ganska tråkig, i alla fall instrumentalt, och att avslutningen saknar det drama som hade behövts. Okej framträdande och jag tror det kan bli bra i maj, men just nu är det inget speciellt.

 12. Johanna

  @Micke Dock är både 2007 och 1997 lätt bland de bästa vinnarna någonsin. Skulle nog ranka iaf 2007 högre än Arcade på en vinnar-ranking, men den var inte bäst sitt år(min topp 2 2007 är lätt Finland och Ungern)

 13. Micke

  @Johanna, jag har hört allt som varit i ESC som den idiot jag har varit 🙂 Både långt före min tid och till nutid. Självklart kommer jag inte ihåg allt men dessa är jag säker på var rätta vinnare. 1997 var speciellt då det var första och enda gången ESC vanns av någon grupp eller artist som jag gillar även irl.

  Vi fortsätter tydligen att klicka i smak Johanna 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se