ESC 2024 Schlagerpinglan: Här följer del 17 av de (något förkortade) 37 bidrags-presentationer som jag gör inför Eurovision Song Contest 2024, innehållande länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget med mera.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Malmö. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor (efter att de presenterats).

Armenien i Eurovision Song Contest:

Armenien
Land: Armenien deltagit 15 gånger (+2020)
vunnit 0 gånger
TV-bolag: AMPTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2006 André kom 8:a av 37 med “Without Your Love

Armeniens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):

2023: Future Lover“, Brunette (Internval) 14:e i finalen
2022: Snap“, Rosa Linn (Internval) 20:e i finalen
2021: – – – – – –
2020: Chains On You“, Athena Manoukian (Depi Evratesil) inställd tävling
2019: Walking Out“, Srbuk (Internval) 16:e i semi 2
2018: Qami“, Sevak Khanagyan (Depi Evratesil) 15:e i semi 1
2017: Fly with me“, Artsvik (Depi Evratesil + Internval) 18:e i finalen
2016: LoveWave“, Iveta Mukuchyan (Internval) 7:a i finalen
2015: Face The Shadow“, Genealogy (Internval) 16:e i finalen
2014: Not Alone“, Aram MP3 (Internval) 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians (Internvalda artister +
nationell final
)
18:e i finalen
2012: – – – – – –
2011: Boom Boom“, Emmy (Internvald artist +
nationell final
)
12:a i semi 1
Se även:Armeniens samtliga ESC-bidrag

Armenien i Eurovision Song Contest 2024:


Armeniens ESC 2024-bidrag: “Jako”, LADANIVA

Mer om bidraget & artisterna:

Bidrag: Jako officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: live i Madrid
Låtskrivare: Louis Thomas (t&m), Zhaklin Baghdasaryan (t&m), Audrey Leclercq (m)
Semifinal: startnummer 8 i Semifinal 2 (9:e maj)
Uttagning: Internvalläs mer här
Artister: LADANIVA (Jaklin Baghdasaryan och Louis Thomas)
LADANIVA
(Foto lånat från eurovision.tv)
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“10 facts about…”-text (av Wiwibloggs)
Sociala medier:
se eurovision.tv
Reaktioner:
ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)

Odds:

Odds för att vinna
2024-04-27 (strax före repen): plats 17 av de 37 (se nuvarande odds här)
Odds för att gå till final
2024-04-27 (strax före repen): plats 4 av de 16 (se nuvarande odds här)

Åsikter och spekulationer om Armeniens bidrag och chanser i Eurovision 2024:

Schlagerpinglan tycker: Till final ArmenienArmenienArmenienArmenienArmenien Betyg: 3 / 5
Betyg: 5 / 10
Rent teoretiskt så är detta ett näst intill perfekt ESC-bidrag som har allt jag egentligen efterfrågar från ett sådant. Vi har till synes sympatiska artister med utstrålning och röstresurser som ser ut att höra hemma och trivas på scenen och en låt som är både medryckande, lättrallad och har en inhemsk text. Likväl finns det något här som hindrar mig från att gilla den så mycket som jag “borde”. På något sätt så upplever jag låten som alltför enformig och lite väl ettrig för att jag ska kunna njuta av den fullt ut, i alla fall i nuläget, men det är troligtvis inget som inte en passande scenshow skulle kunna rätta till. Oavsett så är “Jako” en klar finalist för mig.
Schlagerpinglan tror: Till final
Även om majoriteten av de röstande inte talar armeniska, och många har svårt att ta till sig låtar på språk de inte förstår, så tror jag att “Jako” kommer att träffa rätt hos tillräckligt många för att en finalplats ska vara given. Musikglädje framfört av talangfulla artister är något som förstås universellt och är på något sätt hela andemeningen med tävlingen. Jag är övertygad om att LADANIVA kommer att bjuda på tre minuters underhållning och få såväl publiken som juryn (när det väl blir dags) att tycka att detta är ett bidrag värt att röstas på (även om jag själv behöver den där sista puffen för att riktigt vara med på tåget).

Fler ESC 2024-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Inför ESC 2024: Armenien – “Jako”, LADANIVA”

 1. Denis

  Men åh, påminner mig om Balkan låtarna jag växte upp med. Trots att Armenien ligger långt ifrån Balkan:)

  Glatt, färgfullt ,roligt men också en bagatell. Och inget fel med det, piggar upp med glada bagatell låtar mitt bland allvarliga ballader och galna låtar som tar sig själva på allvar. Kul, härligt men kanske också lite för mycket av allt

  Gillar att LadaNiva också är medvetna om att dom är bagatell och låtsas inte göra låten större än vad den är. Dom är bara här för att göra oss glada, sjunga och presentera sig.

  5/10. Tror på final . För att där sluta på 20-21 plats

 2. HW

  Armenien – “Jako”

  Ett av årets största glädjepiller 🙂 Jag blir på bra humör av detta. Både artister och låt känns väldigt genuina, och jag gillar att även Armenien skickar en låt med starka etniska influenser. Låten i sig uppfattade jag först som lite för tjatig, men den har växt rejält och nu stör jag mig inte alls på det, utan nu uppskattar jag studioversionen fullt ut och tror live-versionen kan bli minst lika bra (baserat på det jag sett på förfesterna). Jag har inte mycket mer att säga, utan detta är en av mina sju favoriter i år och jag blir starkt besviken om jag inte får med mig detta till final 🙂

  Betyg: 8/10
  Tycker: Final
  Tror: Final

 3. Adri

  Vi lever i en synnerligen mörk tidslinje för tillfället. Det är krig, krig, korruption och polarisering och tyvärr verkar ju andelen demokratier minska. Idealet vore att ESC kunde ske i ett vakuum, men tyvärr kan det inte det (för väldigt många iaf). Därför är vi – eller iaf jag – i stort behov av andningshål 🙂

  Och just därför är det ju så fint att Armenien, ett land som dessutom är väldigt utsatt på vissa av de sätt som jag nämnde ovan, bjuder oss på detta 🙂

  Detta är bara ren och skär musikglädje. Nog för att jag inte kan armeniska, men jag slår vad med alla mina resurser att denna låten är otroligt o-djup. Den är så grund.

  Och jag menar alltså det som en komplimang i det här fallet. Det är bara ren, ohämmad, äkta glädje. Det behöver inte vara mer 🙂 Det enda som behövs då är ju också att den faktiska röstresursen finns där, och där känner jag mig övertygad av sångerskan.

  Tack, tack, och åter tack till Armenien för att ni väljer glädjen och gör vad ni kan för att smitta andra med den 🙂

  Jag tror det här självfallet går till final. Hoppas på det också!

  Armenien alltså? Blir man någonsin besviken på dem? 🙂 Definitivt ett toppland i ESC.

 4. Helena

  @Adri Håller med dig om att vi behöver andningshål och att Armeniens bidrag är ett fint sådant!

  Men det finns faktiskt ett budskap i sången också, jag kollade på Adresse Malmö, NRK, och där berättade de att sången handlar om att många flickor får höra när de är små att de ska vara tysta, ödmjuka och inte synas. Så denna sång är en uppmaning till flickor och kvinnor att göra motsatsen, att tjejer inte behöver vara på ett visst sätt och att vi också ska få ta plats.

  Kul med ett bidrag som kombinerar ett bra budskap med glädje i framförandet!

  Jag hoppas också på finalplats.

 5. Micke

  Ska skriva mer om låten senare men en kort grej om det Helena skriver.

  Hej förresten Helena och välkommen tillbaka 🙂

  Jag är helt med dig om att det är en viktig text i Armeniens bidrag…..ASVIKTIG. Men samtidigt blir jag bara så jädra less på mänskligheten när jag tänker på det. Tänk att vi är så jädra körda i skallen vi människor att det överhuvudtaget ska behövas en sån text. Den är viktig men att den överhuvudtaget ska behövas säger det mesta om oss människor. Jordens största patrask.

  Hur kan man ens tänka tanken att flickor och kvinnor inte ska ha samma värde och rättigheter som pojkar och män. För mig är flickor och kvinnor det viktigaste som finns i världen. Med det sagt är det ju ändå så att jag gör ingen skillnad på flickor, kvinnor och pojkar, män när det gäller värde och rättigheter.

  Har nämnt det förut här på bloggen men gör så igen. Älskar vetenskapsmannen Carl Sagans ord när han satt och grunnade över jorden och människan. “Tänk om det fanns liv på andra planeter och de kom och hälsade på oss. Hur skulle vi kunna förklara för dem hur vi behandlar oss själva, djur och jorden överhuvudtaget.”

  Fortfarande en pärla för mig

 6. Helena

  @Micke, kan bara hålla med dig!

 7. Micke

  Som ni nog alla här vet så skiljer sig smaken ibland mellan mig och Adri. Ett väldigt bra exempel på det är Armenien som Adri tycks dyrka. Tro mig…..Det gör inte jag 🙂 Något hände dock 2022 då de plötsligt dök upp med det årets bästa låt. Förra året hade de också kunnat ha stått där med ett bra bidrag men 40 sekunder i mitten av låten massakrerade det övriga som var bra.

  Var därför lite spänd på vad Armenien skulle hitta på i år men det tog bara några sekunder sen var jag övertygad. Ett STORT, STORT tack till Armenien för äkthet som sprutar ut från första sekunden. Ett glädjepiller som ger allt det man hoppas på av ett ESC-bidrag. Så jädra kul att de skickar ett bidrag med mycket starka etniska influenser. DET ÄR ESC. As simple as that.

  Vad som känns än bättre är sångerskan. När jag nu ändå pratar äkthet vad kan då vara bättre än att nämna henne. Helt övertygad om att hon kommer att äga scenen och övertyga mängder med skeptiska lyssnare och tittare. Detta är tveklöst ett av de bidrag jag ser fram mot mest att betrakta live. Höga förväntningar här 🙂

  BETYG (8/10) MER ÄN BRA
  ——————————

  Armeniens bästa ESC-bidrag: “Snap”, Rosa Linn – 2022

 8. Johanna

  Armeniens bästa bidrag genom tiderna är “Jan Jan” och dit når inte dem här upp men med det sagt är ju detta en av årets bästa låtar. Den är glädje rakt igenom och med en kompetent duo som verkar ha roligt på scenen. Hoppas detta glider till final. Min fyra i år!

 9. Engsla

  Tror att det här kan bli riktigt bra live, sångerskan verkar både kompetent och har rikligt med utstrålning. I studioversion tycker jag att låten är lite för tjatig och lång, men jag tror att det mer är en låt som ska höras live, så jag hoppas och tror att jag kommer att gilla den mer då. Iaf en av de bättre låtarna i år 🙂

 10. Mikaela

  Håller med många tidigare. Energisk oxh härlig sångerska, men lite statisk i den energin med få variationer. Låten är för tjatig för att jag ska vilja lyssna hela. 🙂

 11. Adri

  Helena: Well I’ll be damned. Där ser man. Ja, det make:ar ju sense med sångerskans lite Pippi Långstrump:iga energi i musikvideo 🙂

 12. Millan

  Håller med flera övriga här; lite tjatig och enformig i studioversion/att bara lyssna på men har sett något liveframträdande och då kommer den mera till sin rätt. Man blir glad.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se