ESC 2024 Schlagerpinglan: I dag, lördagen den 4:e maj, är det dags för de Big 5-länderna och värdlandet Sverige att genomföra sina andra repetitionspass på scenen i Malmö inför Eurovision Song Contest 2024.

Schemat för dagen, då final-länderna får tillgång till scenen i tjugo minuter var, ser ni här nedan. (Hela repetitionschemat hittar ni hos eurovisionworld.com.) Som vanligt så kompletteras schemat under dagen med länkar till repen (både små videoklipp av hur det kommer att se ut i TV-sändningen och foton).

Den officiella Eurovision-sidan arrangerar endast sin Live Blog för de första repetitions-tillfällena i år men lite info och länkar finns dock hos reddit.com. Mycket nöje. 😀

Se klipp från de tidigare repdagarna här:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7

Repetition - dag 8
Repetitionsschema Dag 8 (Grafik lånat från Wiwibloggs on X)

Repetitionsschema 4:e maj 2024, Final – Repetition 2:

storbritannien Storbritannien“Dizzy“, Olly Alexander
13:10 – 13:30: Repetition 1
1:a live-repet i Malmö1:a repet i bilder
2:a live-repet i Malmö2:a repet i bilder
Tyskland Tyskland“Always on the Run“, Isaak
13:35 – 13:55: Repetition 1
1:a live-repet i Malmö1:a repet i bilder
2:a live-repet i Malmö2:a repet i bilder
Sverige 1. Sverige“Unforgettable“, Marcus & Martinus
14:00 – 14:20: Repetition 1
1:a live-repet i Malmö1:a repet i bilder
2:a live-repet i Malmö2:a repet i bilder
Frankrike Frankrike“Mon Amour“, Slimane
14:25 – 14:45: Repetition 1
1:a live-repet i Malmö1:a repet i bilder
2:a live-repet i Malmö2:a repet i bilder
Spanien Spanien“Zorra“, Nebulossa
14:50 – 15:10: Repetition 1
1:a live-repet i Malmö1:a repet i bilder
2:a live-repet i Malmö2:a repet i bilder
Italien Italien“La noia“, Angelina Mango
15:15 – 15:35: Repetition 1
1:a live-repet i Malmö1:a repet i bilder
2:a live-repet i Malmö2:a repet i bilder
(Källor: bl.a. eurovision.tv – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Uppdaterat: Se “Rehearsals Roundup (Part 4)“-klippet för smakprov på final-ländernas andra repetition.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2024: Dag 8”

 1. Adri

  Storbritannien, Spanien och Italien har hittills sett riktigt lovande ut! Italien och UK kommer nog gå bra – men Spanien har jag ju tippat komma sist. Men jag ber till allt att de kan undkomma det 🙂

  Kom ihåg att Tyskland existerar, Europa.

 2. Micke

  Gjort om lite i semifinalerna.

  Dessa 10 vill jag ha vidare från semi 1:

  Azerbajdzjan, Irland, Kroatien, Luxemburg, Moldavien, Polen, Portugal, Serbien, Slovenien och Ukraina

  Viktiga att bli av med:

  (Australien, Cypern, Finland och Litauen)

  ——————————————–

  Dessa 10 vill jag ha vidare från semi 2:

  Armenien, Belgien, Estland, Grekland, Israel, Lettland, Nederländerna, San Marino, Tjeckien och Österrike

  Viktiga att bli av med:

  (Malta)

  ——————————————–

  Finalklara bidragen:

  Skönt att de är i final:

  Frankrike och Italien

  Borde uteslutas från final:

  (Spanien, Storbritannien och Sverige)

 3. Johanna

  Jag har också tippat Spanien sist. Tror Tyskland kommer gå bättre än fansen tror, svårt att tippa exakt var men typ 15-20 kanske?

  Italien och Uk i topp 10 tror jag. Frankrike11-13 typ. Sverige 9-15.

 4. Denis

  Ingen av dom gör dåligt ifrån sig och ingen kommer hamna särskilt dåligt.

  Problemet med Tyskland är inte att låtarna är dåliga, dom sticker bara inte ut. Det är trevliga nice radio låtar men inget folk skyndar sig att rösta på. Samma I år. Bra röst, trevligt sound, feel good vibe men helt meningslöst. Du lyssnar på den och trivs men att rösta?

  Tror dock som sagt att det går bättre än vanligt för Tyskland, mest för att juryn kommer ha den högt.

  Men ingen av direkt finalisterna bör skämmas i år

 5. Mikaela

  UK
  Hatten av. De har tagit en ganska tam låt och gjort nåt som ser extremt spännande ut. Någon på internet skrev att det ser ut som badrummet från SAW, klockrent.

  Tyskland
  Ett statiskt och uppgivet uppträdande. Pyrot känns nästan lite ironiskt.

  Sverige
  Ser väl ungefär(/exakt?) ut som i Mello? Vilket är snyggt, men jag har tröttnat på den kliniska känslan.

  Frankrike
  Sjunger bra. Däremot står jag inte ut med hans teatraliska sätt. Detta är årets Mengoni för mig och jag ogillar det mer för varje gång.

  Spanien
  Härligt att alla inblandade är mer påklädda idag, för jag gillar inte badkläder heller på män. Hon ser lite stel ut, men på det stora hela ser det slick ut.

  Italien
  100% bättre kläder! Gillar också att dansarna snarast får utgöra bakgrundsrekvisita här, vilket skapar en känsla att hon trots allt är ensam på scenen.

 6. Mikaela

  Och jag tror verkligen inte Tyskland hamnar nånstans ovan botten 3.

 7. Micke

  Jag är ingen vän av Tysklands hela uppenbarelse i år men tro mig. Efter att ha sett Sveriges, Storbritanniens och Spaniens tragiska uppenbarelser blir det faktiskt riktigt skönt i själen att få uppleva Tysklands avskalade nummer. Det känns som att man befrias från en traumatisk själadödande upplevelse.

  Det bästa från nya repen var att det kändes som att Italien återuppväcktes från något som nästan skrämde skiten ur mig. Nu satt det igen och bidrag och artist är åter topp 3 för mig. Ett av tre med viss vinstchans av de tolv bidrag jag gillar.

  Frankrike står stadigt. Ett bra bidrag men det varken utvecklas uppåt eller nedåt. Stabilt som få men tyvärr inget jag tror röstarna tar till sig i större dos.

  Spanien klarar jag bara inte att se. Precis samma känsla över hela uppenbarelsen som landet även hade 2022. Skillnaden är väl att i år är låten mer uthärdlig.

  Sverige är så fruktansvärt dåligt att det nästan utmanar Tyskland 2023 om epitetet tidernas sämsta ESC-låt. Dutt-dutt-dutt-dutt-dutt-dutt på er alla.

  Storbritannien har jag haft svårt för från början men i repet föll den totalt.

  Nej ett mycket svagt år för big five + vinnaren från i fjol.

 8. Johanna

  @Micke Du och jag är ovanligt osynkade i år alltså. Tycker att samtliga Big Five har bra låtar. Ingen kommer göra bort sig och minst 2 kommer hamna topp 10.

  Håller iaf med dig om att Tyskland 2023 var inge bra!

 9. Adri

  Okej nu har jag sett tv-klippen också och här är topp 6 + lite kommentarer. Men jag är mer Team Johanna än Team Micke gällande kvaliteten. Den är hög!

  1. Italien
  • Nämen. Klass för sig. Hon är ung måhända men hon sätter de flesta artister på plats med sin självklarhet på scen. Älskar att hon fått en tron och dansare. Energin. Hitpotential. Inte missnöjd om denna vinner! Den växer t.o.m. Gillar den mer nu än innan. Och då har jag alltid gillat den.

  2. Storbritannien
  • Åh vilket jävla framträdande. Det här ser riktigt bra ut. Och låter verkligen kanon. Pet shop boys-influens hörs och uppskattas av mig. Som sagt, min pappa är så jävla stort PSB-fan att jag växt upp till dem och jag hör dem här. Det visuella är kanon också!

  3. Spanien
  • Också en växare! Älskar vocal stylen sångerskan valt. Hon är uppenbart inte en stark sångerska. Men den här typen av väsande, low-fi, nästan talande stilen passar synten perfekt och refrängen är så jävla medryckande. Hatade denna i Benidorm, men vill ge uppriktig ursäkt till Nebulossa. Detta är toppen.

  De tre är överlägsna. Nu blir det litet glapp.

  4. Sverige
  • Bra grabbar! Men låten är trist. Och jag förstår inte varför de ens är en duo. De sjunger nästan ingenting tillsammans, samma sak förra året med ”Air”. Sjunger de samtidigt någonting i låten? För annars känns det så onödigt att låten är given till en duo? Tänkt på det. De känns som mer naturliga soloartister, men så råkar de ha tvillingbrorsa och då är detta mer naturligt.

  5. Tyskland
  • Nämen denna låt är tradig.

  6. Frankrike
  • Notera: denna låt förtjänar inte denna sistaplats. Men jag HATAR HATAR HATAR hur Slimane behandlar den live. Skrikrefrängen utan musik när han backar? Alltså jag får sekundärskam. Det verkar väcka känslor för jag vet att det finns folk som håller med mig, men vet att det finns fans av det greppet här på bloggen. Men nej. Det finns inget förlåtande i det. Det är så patetiskt, pretentiöst, omedvetet komiskt och framför allt… låter så dåligt.

  Slimane är årets besvikelse. Peppen när han avslöjades kontra mina svala känslor för låten och passionerade hat mot framträdandet… 🙁 Juryn kommer överskatta honom också. Det är det värsta.

 10. Adri

  Nu när man sett riktiga klipp av alla 37 rep så kommer här tre vardera positiva och negativa överraskningar.

  Vi börjar med positiva:

  1. UKRAINA
  – Not gonna lie. Jag var nöjd med framträdandet så som det var i Vidbir. Men jag vet att många tyckte det var tråkigt och törrt. Detta är så satans vackert nu, både visuellt och ljudligt.

  2. ISRAEL
  – Hmm Eden kan minsann. Jag har ju yttrat oro inför hennes kapacitet. Kul att ha fel om sånt. Tycker fortsatt rösten låter väldigt fixad i studion, men det är väl bara ett choice då. För live lät det mer övertygande. Även om det återstår att se hur tjuter blir.

  3. MALTA
  – Som sagt, denna har bara gått och växt. Helt oinbjudet. Men Sarah är otroligt live ju. Och låtens refräng växer. Sen. Alltså. Tappa inte hakan. Jag vill nog fortsatt inte ha den i final. Eller rättare sagt, jag vill absolut inte det. Men det var heeeelt klart en positiv överraskning sett utifrån mina förväntningar.

  Okej, tre negativa överraskningar tyvärr.

  1. Österrike
  – Utan tvekan STÖRSTA besvikelsen. Enda klippet där jag kände mig aktivt nedstämd efteråt. Och det då till en låt som heter ”We will rave”. Nämen jag är jättebesviken på Kaleen. Hon sjunger inte starkt. Och detta känns konstigt att säga… men typ att hon inte ens dansar så bra heller. Av vad vi sett.

  2. Moldavien
  – Ok å ena sidan; det är bättre än i uttagningen. Klonerna är borta. Vilket jag önskade. Därför blir kanske följande kritik lite av typen ”men hur ska vi ha det egentligen?” men… sablar vad ensam hon ser ut nu. Low-energy så det stänker om det.

  3. Frankrike/Belgien
  – Svår sista punkt. För grejen är att egentligen är inget av det här överraskande. Mustii har underlevererat på varje förfest han varit på, och Slimane har skrikit som en dåre på samtliga förfester också. Så jag var förberedd, men jag hade en svagt lysande förhoppning om att det kanske skulle ordna sig. Men icke.

  Nån på bloggen drog en Bowie-parallell till Mustii vilket är bland det mest kränkande jag någonsin hört… mot Bowie alltså.

  Det är svårt. Jag har ju en historia av att gillat båda men nu sitter jag här – gravt otillfredsställd av deras prestationer. Måste jag välja en som vassare blir det väl ändå Frankrike. Så jag antar att sista platsen på denna ”väldigt icke-åtråvärda lista” går till Belgien. Skärpning Mustii.

 11. Millan

  @Adri Det.var jag som drog parallellen till Bowie:-) Som en blandning av Billy Idol och Bowie skrev jag om själva framträdandet och den lilla snutten på 30 sekunder. Sorry om du tycker det är kränkande men vi tycker uppenbarligen helt enkelt olika när det gäller den saken;-)

 12. Micke

  @Adri, mycket har vi haft olika uppfattning och åsikt om genom åren men detta med ditt tvivel över Eden Golans röst är definitivt högt upp över det som förvånar mig. Jag har haft tvivel om mångas röst i årets ESC men Eden har varit en av de fyra jag varit övertygad om sätter det. Nu är det inte så att jag är fantastisk duktig på att känna av sånt utan helt enkelt att jag hört henne förut 🙂

  Sen är jag helt med dig om Ukraina. En låt jag tog till mig direkt i studioversion. Sen kom då deras uttagning där jag tyckte framträdandet var lite torrt. Med tiden har jag tappat lite överhuvudtaget för låten men efter klippet som kom så jädrar så det lyfte igen. Härligt 🙂

  Vi är dock inte på samma våglängd när det gäller Frankrike. Mycket stabilt bidrag. En av mina tolv. Han gör det han ska men den är ju chanslös.

  En sak Adri…..ser vi samma framträdande du och jag när det gäller Storbritannien. Den har hela tiden legat mellan Inte fullt godkänd och Dålig för mig men efter det framträdandet är risken stor att den tar hissen ned till Mer än dålig. Usch

  Sen kom du med årets understatement när det gäller Sverige då du sa “låten är trist.” Finns inte ens en sekund i låten som inte är trist. Lite överdrivet kanske för de två sista sekunderna hör man att låten håller på att tonas bort och då lyfter det kraftigt 🙂

  Vill inte säga för mycket om Spanien för jag har inte sett klippet. Vi var helt överens om det du säger om hatade i Benidorm. Jag mådde direkt illa av bidraget. Men nu säger du plötsligt att du tycker den är toppen. Då börjar man ju undra vad som hänt. Får ju kolla in det sen 🙂

  Italien är min solklara trea i år men jag tyckte definitivt inte om klädesplagget de slängt på Angelina inledningsvis här. Såg fasen så mycket bättre ut nu. KLAR TREA som sagt 🙂

  @Millan jag förstår din tanke på Bowie om Mustii. Men jag kan också förstå Adris tanke om kränkande. Jag tror Mustii själv gärna vill framstå som Bowie men det finns ju bara i hans värld för dit kommer han aldrig att nå. Som jag sagt så många gånger älskar jag musik från alla årtionden. Både från före min tid och från min tid. När det gäller 70-talet och delvis 80-talet ligger Bowie högt för mig. Mustii kan bara nå dit i sina nattliga drömmar och dagdrömmar. Men jag förstår hur du tänker Millan 🙂

 13. Millan

  @Micke Ingen kommer förstås någonsin att bli som Bowie mer än i sina drömmar:-)
  Men att ha honom som förebild kan väl ändå aldrig vara fel:-)

 14. Micke

  @Millan, förebilder är alltid bra att ha så länge det inte är typ som Putin och Trump 🙂 Nej men självklart ska man ha förebilder. Ville bara visa att jag förstod hur ni båda tänkte och kände. Jag och mitt band hade en hel spelning för två år sedan där vi ägnade två tredjedelar helt åt Bowie. Så visst det var en kille med klass 🙂 Sen tror inte jag ett ögonblick på att Adri sa det där med någon slags ilska. Det hoppas och tror jag inte du heller trodde. Känns som man känner den snubben lite för bra för det nu 🙂

 15. Millan

  @Micke Jag förstår både dig och Adri:-) Jag tar inte illa upp. Kände bara att jag måste stå upp för vad jag tycker:-) Sen är det väl i ärlighetens namn så att det är mer Billy Idol än Bowie över Mustii;-)

 16. Adri

  Micke:Jag tror – tyvärr – inte Frankrike är chanslös. Hos tittarna måhända men låten är sånt jurybete. Alltså jag blir rasande varje gång Slimane går ifrån micken och skriker. Nämen det är för dumt och störigt.

  Rätta mig om jag har fel, men du verkar ha svårt för avklädda människor i allmänhet – och avklädda män i synnerhet. Tänker på kommentarer som genom åren kommit om tex Rumänien 2022, Spanien 2022 och t.o.m Nederländernas musikvideo 2019.

  Så med det i åtanke förvånar ju inte direkt dina ord/åsikter om Spanien eller Storbritannien. Sen även i studioversion är det långt från din kopp, och så är det ju avklätt live och jag känner ju hur avvaktande du blir av det.

  Jag är väldigt långt ifrån det själv. Mina vänner kallar mig ”världens minst pryda kille”. Men människor funkar olika. Jag kan ha fel, men som sagt min feeling är att du helt enkelt inte uppskattar när människor du inte har relation med (eller till iaf) är avklädda.

 17. Micke

  @Adri, nej jag har inte svårt för avklädda människor. Definitivt inte. Jag har dock svårt för när inte låten är prio nummer ett. Typ avklädda människor, robotdansare eller vad som helst annat. Väldigt ofta för att dölja brister i låtarna. Jag är 100% hetro Adri så självklart har jag lättare för avklädda kvinnor än avklädda män 🙂 Men jag gör ingen som helst skillnad på sånt när det gäller detta. Titta tillbaka på mina gamla kommentarer så ser du det. Exempelvis Spanien 2022 och 2024. Så du har fel i detta min vän 🙂 Jag kan knappt ens stava till ordet pryd. Hatar dock när sånt ska ta fokus från det som är prio ett

 18. Micke

  Ett patetiskt exempel på det var ju Tjeckiens bidrag. Nu tror jag dock de har rättat till det och även hennes röst. Om de gjort det har Tjeckien ett mycket starkt bidrag

 19. Micke

  Ganska dött här nu så jag lägger ut en till av de finalklara som jag inte kommer att få se. Så får jag mer tid till de jag får se. Framförallt att skriva under Pinglans INFÖR 🙂

  TYSKLAND

  Under nästan alla år som jag har varit i bubblan så har jag fått höra liknelser om Tyskland med Storbritannien och Irland…..att de skiter i ESC och att det aldrig finns något bra i deras uttagningar. Håller med om att de underpresterar men jag brukar trots allt nästan alltid hitta något jag gillar. Däremot väljer de nästan alltid fel i mitt synsätt.

  I år föll jag för två bidrag. Ett som jag tog till mig direkt och ett som jag klickade med efter ett bra tag. Många här på bloggen hade “Naiv” som favvis men där var inte jag. Som trea…absolut.

  Så hur ser jag då på vinnarbidraget? Det var ju absolut inte min vinnare men det har ändå växt allt mer. Killen har något så ovanligt i ESC som en bra röst. Versen är ett starkare kort än refrängen. Den bygger upp en förväntning på något lite mer än run run run……Den är inte dålig men det hade behövts något starkare.

  Känns ändå ok att Tyskland ändå väljer något helt ok. Visst jag hade två jättefavvisar men hur ofta spelar det någon roll?

  BETYG TYSKLANDS BIDRAG: – (5/10) GODKÄND

  Min personliga vinnare
  “Undream You” – Leona
  “Tears like Rain” – Bodine Monet

  Min personliga jumbo
  “Katze” – GALANT

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se