Italien I går kväll fortsatte Sanremofestivalen 2021 med den tredje av fem kvällar där 26 bidrag (i alla fall de som accepterat erbjudandet) bl.a. tävlar om TV-bolaget RAI:s erbjudande om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2021.

Efter gårdagens show, där det framfördes covers på Sanremo-klassisker tillsammans med gästartister, så avslöjades det hur orkestern, som agerade jury denna kväll, rankat bidragen. Här nedan ser ni resultatet vid den tredje kvällen av Sanremo 2021 (några länkar till de 26 artisternas live-framträdanden har däremot ännu inte presenterats av RAI).

(*Då två medarbetare till Irama testats positivt för COVID-19 kunde Irama inte framföra sin cover live utan det visades ett klipp från repetitionerna.)

“Sanremofestivalen 2021” – Orkesterns rankning av Kväll 3-framträdandena:

Sanremo 2021

“Sanremofestivalen 2021” – Kväll 3, 4:e mars:

Orkesterns rankning av de klassiska Sanremo-låtarna
1. Ermal Meta (“Caruso” med Napoli Mandolin Orchestra)
2. Orietta Berti (“Io che amo solo te” med Le Deva)
3. Extraliscio feat Davide Toffolo (Medley “Rosamunda” med Peter Pichler)
4. Willie Peyote (“Giudizi Universali” med Samuele Bersani)
5. Arisa (“Quando” med Michele Bravi)
6. Måneskin (“Amandoti” med Manuel Agnelli)
7. Annalisa (“La musica è finita” med Federico Poggipollini)
8. Max Gazzè (“Del Mondo” med Daniele Silvestri och MMB)
9. La Rappresentante di lista (“Splendido Splendente” med Donatella Rettore)
10. Ghemon – (Medley “L’essere infinito” med Neri per Caso)
11. Lo Stato Sociale – (“Non è per sempre” med Emanuela Fanelli, Francesco Pannofino
och Sanremo-medarbetare)
12. Gaia (“Mi sono innamorato di te” med Lous and The Yakuza)
13. Irama* (“Cirano”)
14. Colapesce Dimartino (“Povera Patria”)
15. Fulminacci (“Penso positivo” med Valerio Lundini och Roy Paci)
16. Malika Ayane (“Insieme a te non ci sto più”)
17. Noemi (“Prima di andare via” med Neffa)
18. Madame (“Prisencolinensinainciusol”)
19. Francesco Renga (“Una ragione di più” med Casadilego)
20. Fasma (“La fine” med Nesli)
21. Francesca Michielin och Fedez (Medley “E allora felicità”)
22. Aiello (“Gianna” med Vegas Jones)
23. Bugo (“Un’avventura” med Pinguini Tattici Nucleari)
24. Gio Evan (“Gli anni“ med The Voice Senior-sångare)
25. Random (“Ragazzo fortunato” med The Kolors)
25. Coma_Cose (“Il mio canto libero” med Alberto Radius och Mamakass)
(Källor och grafik: RAI)

“Sanremofestivalen 2021” – Provisorisk topp-tio efter tre kvällar:

Sanremo 2021

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021“.
Se även: “Inför Sanremo 2021: Kväll 1-4

Australien Den 2:a april bekräftade TV-bolaget SBS att de internvalt sin ESC 2020-artist Montaigne att få representera Australien i Eurovision Song Contest 2021 och precis som utlovat så släpptes tävlingsbidraget “Technicolour” sent på torsdagskvällen den 4:e mars (5:e mars i Australien).

Som det tidigare meddelats så kommer Montaigne att framföra bidraget live för första gången vid 2021 Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras som sänds på SBS On Demand med start kl. 08:00 CET lördagen den 6:e mars.

“Technicolour”, som Montaigne skrivit tillsammans med Dave Hammer, handlar om motstånd och modet som kommer från att kunna vara sårbar, att kunna be om hjälp och att veta att vi i solidaritet och samhörighet är starkare som människor. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Australiens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Technicolour”, Montaigne studioversion
(text & musik: Jessica Cerro, Dave Hammer)

Schlagerpinglan: (Kommentar kommer senare.)

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Australien i ESC 2021” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Moldaviens Eurovision-bidrag 2021

2021-03-05 (fredag)

Moldavien Den 26:e januari bekräftade TV-bolaget TRM att de internvalt sin ESC 2020-artist Natalia Gordienko att få representera Moldavien i Eurovision Song Contest 2021.

På torsdagskvällen den 4:e mars presenterades tävlingsbidraget “SUGAR” vid ett stjärnspäckat live-sänt releaseparty från Moskva under ledning av Philipp Kirkorov. Bland gästerna i Crave Theatre syntes bl.a. Dima Bilan och Ani Lorak.

Bakom låten står Dimitris Kontopoulos, Philipp Kirkorov, Mikhail Gutseriyev och Sharon Vaughn medan den officiella musikvideon, som ni ser här nedan, filmades i Kiev av Katya Tsarik som under 22 timmars filmande hade hjälp av ett team på 50 personer och åtta dansare. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Moldaviens bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“SUGAR”, Natalia Gordienko officiell musikvideo
(text & musik: Dimitris Kontopoulos, Philipp Kirkorov, Mikhail Gutseriyev, Sharon Vaughn)

Schlagerpinglan: Här har vi ytterligare en ESC 2020-artist som jag anser hittat ett betydligt bättre 2021-bidrag, och det är ju alltid roligt när det går åt rätt håll. 🙂

Prison” var aldrig någon direkt personlig favorit här och även om jag inte imponerades så mycket av “SUGAR” vid första genomlyssningen så hade den i alla fall något som fick mig att fortsätta lyssna. Nu, ett flertal lyssningar senare, så ser jag däremot bidraget som en trevlig, lättsmält låt som kanske inte är överdrivet speciell men som har potential att kunna bli ett intressant inslag i den andra semifinalen. 🙂

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2021” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Nederländerna Den 18:e mars 2020 bekräftade TV-bolaget Avrotros att de internvalt sin ESC 2020-artist Jeangu Macrooy att få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2021.

I dag, den 4:e mars, var det premiär för tävlingsbidraget “Birth Of A New Age” som presenterades i speciell live-sändning där Jeangu inte bara framförde bidraget live utan även svarade på en del frågor från fans.

Låten, som sångaren skrivit tillsammans med Perquisite, handlar om början på en ny era och hyllar de som står upp för sig själva. Språket sranan (som talas i Surinam där Jeangu föddes) gör Eurovision-debut då frasen YU NO MAN BROKO MI har en central roll. Meningen är inspirerad av det surinamesiska talesättet “jag är en halv-cent (den minsta myntsorten), du kan inte bryta mig” och står för självrespekt, motstånd och beslutsamhet.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2021 här:

“Birth Of A New Age”, Jeangu Macrooy live-framträdande
(text & musik: Jeangu Macrooy, Perquisite)

Schlagerpinglan: Eftersom jag var ganska splittrad av Jeangus 2020-bidrag “Grow” (tänkvärd låt som dock var lite för dyster för mig) så var det med stor glädje jag konstaterade att “Birth Of A New Age” föll mig betydligt bättre i smaken. 🙂

Precis som “Grow” så har denna nya låt en genomtänkt text men här lyckades även musiken att slå an de rätta strängarna hos mig, redan från första lyssningen. Dessutom så vet vi redan nu att låten kommer att fungera live så det här var, för mig, en riktigt bra presentation. 😀 Grattis till ett bra val Nederländerna, och lycka till vid ert hemma-ESC. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2021” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

ESC2020 Schlagerpinglan: I kväll, torsdagen den 4:e mars, fortsätter
Italien sin Sanremofestival, se kortfattad info nedan:

Torsdagen den 4:e mars – ESC-show

Italien Italien: “Sanremofestivalen″ – Kväll 3:
Tid: kl. 20:30/20:40 – 01:30 CETPlats: Rai 1 och raiplay.it
Förutsättningar: De 26 artisterna framför covers tillsammans med gästartister
Startfält: Se “Inför Sanremo 2021: Kväll 1-4
Extra-info: Se tidigare resultat: “Kväll 1” – “Kväll 2
Resultat: (Presenteras i showen samt under fredagen här på bloggen)

Schlagerpinglan: Personligen så kommer jag nog inte att följa hela den tredje Sanremo-kvällen men jag önskar alla er som (helt eller delvis) tänker se showen en trevlig kväll. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Italien i ESC 2021


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se