Malta m.fl. ger sig inte

2007-06-21 (torsdag)

Det har cirkulerat många rykten om olika länder som man inte tror ska ställa upp i ESC 2008. Nu verkar de flesta ha visat sig vara falska.

 • Det populäraste ryktet: att Malta inte skulle ställa upp visar sig nu inte stämma. Malta har nämligen bekräftat att de kommer att vara representerade i Serbien nästa år.
 • Även Estland, som misslyckats att kvalificera sig till finalen varenda år sedan semifinalen infördes, kommer också att ställa upp.
 • Att Montenegro skulle dra sig ur stämmer inte heller.
 • Det är däremot fortfarande osäkert om Tjeckien vill vara med ett år till. I år tävlade de för första gången och trots att de skickade ett av landets bästa band så kom de ändå sist med bara en poäng.
 • (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

  Schlagerpinglan: Att inte Malta drar sig ur är verkligen goda nyheter. Deras bidrag 2004: “On again…off again” med Julie & Ludwig tillhör en av mina favoriter. Den hamnar iallafall helt klart på min topp-50-lista.

  Med risk för att låta negativ så måste jag erkänna att jag faktiskt inte kan dra mig till minnes att Estland skickat ett enda hyfsat bidrag till ESC. Jag kan ha fel, men tror det inte.

  Montenegro och Tjeckien tillhör de nya länderna som jag inte har någon sentimental koppling till och hade inte brytt mig nämnvärt om de hoppat av.

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  Kommentarer är avstängda.


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se