Azerbajdzjan överraskar igen

2007-07-10 (tisdag)

När AzTV nekades aktivt medlemsskap i EBU så trodde man att allt hopp för Azerbajdzjans medverkan i ESC 2008 var ute. Men nu har ett annat av landets TV-bolag, Azerbaijan Public Television, blivit aktiv medlem istället. Enligt ESCkaz.com har bolaget som mål att ställa upp i ESC, och nu när de har uppfyllt det viktigaste kravet så är de på god väg.

Förutom Azerbajdzjan så har även Slovakien och San Marino visat sitt intresse av att vara med 2008. Det är dock inte säkert att fler länder tillåts vara med eftersom om inget land drar sig ur skulle vi vara uppe i 45 länder. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Lite förvånad är jag att Slovakien inte nödvändigtvis får lov att ställa upp. Jag trodde att om man en gång varit med så är man med. ESC-regelverket är tydligen inte min starka sida.

Min inställning till att ta in fler länder står dock fast: så länge formatet är detsamma så är gränsen för antalet länder som kan vara med 40 st. Ska det vara fler så får man ordna någon form av deltävlingar.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se