Italien i ESC

2007-07-18 (onsdag)

Schlagerpinglan: Istället för San Marino-petitionen så skulle jag gärna se att någon jobbade för att få tillbaka Italien till tävlingen.

Personligen har jag endast sett de italienska bidragen på TV från 1983 och framåt. Den korta tiden till trots så har jag hunnit uppleva flera riktigt bra låtar från dem. Två av dem, se länkar nedan, är t.o.m. så utomordentligt nackhårsresande bra att de tillhör de absoult bästa ESC-låtarna genom tiderna .

Två andra italienska låtar som jag tycker speciellt bra om är 1983-års “Per Lucia” med Riccardo Fogli och “Magic oh magic” med Al Bano & Romina Power 1985. Den sistnämnda hade varit ännu bättre om de inte sjungit så falskt.

Länkar till uppträdandet i Eurovision Song Contest:
Umberto Tozzi & Raf “Gente di mare“, 1987 (3:a), YouTube
Toto Cutugno “Insieme: 1992“, 1990 (1:a), YouTube

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se