Schweiz i startblocken

2007-07-20 (fredag)

Schweiz är det andra landet som nu formellt börjat söka efter sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2008.

De söker efter en sångare eller ett band, oavsett nationalitet, som har givit ut en CD och kan bevisa att den varit på en nationell lista. Artisterna ska skicka med ett foto, ett DVD-klipp och en lista över TV-uppträdanden samt garantera att de kan vara i Belgrad under ESC-veckan. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Min första reaktion var att det blir tråkigt om alla letar låtar och artister utomlands, i samma damm, att det inte blir någon nationell prägel på låtarna o.s.v.

Det resonemanget håller dock inte. I så fall skulle Sverige endast få ställa upp med dansbandslåtar, Finland med tangolåtar, Spanien med flamencolåtar o.s.v. Hur skoj hade detta varit? Dessutom hade vi inte fått njuta av Spaniens ”I love you mi vida” i årets tävling. För att bara nämna ett exempel.

Förhoppningsvis gör detta internationella fiskande att kvalitén på låtarna höjs och det är ju inte helt fel. Det är bara att hoppas att alla inte satsar på “säkra kort”, vad det nu är för något.

Schweiz har varit med i ESC sedan starten 1956, då de vann. Av deras senaste sex försök så har de lyckats att få in en riktigt bra låt: “Cool vibes“, annars har det varit lite si och så på sistone.

Schweiz ESC-bidrag på 2000-talet:
2000 “La vita cos’è” Jane Bogaert (20:e)
2002 “Dans le jardin de mon âme” Francine Jordi (22:a)
2004 “Celebrate!” Piero Esteriore & the Music Stars (22:a i semin)
2005 “Cool vibes” Vanilla Ninja (8:a)
2006 “If we all give a little” Six4One (17:e)
2007 “Vampires are alive” DJ Bobo (20:e i semin)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se