Två semifinaler?

2007-08-01 (onsdag)

Esctoday.com har fått säkra uppgifter om att det redan nästa år ska införas två deltävlingar i Eurovision Song Contest. Det slutgiltiga beslutet tas dock inte förrän den 28:e september när EBU:s referensgrupp för Eurovisionen träffas i Verona.

Enligt de nya reglerna så är det endast vinnaren (Serbien) och de fyra stora (Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Spanien) som direktkvalificerar sig till finalen. Alla andra måste kvala.

Länderna kommer inte att kunna rösta vid båda deltävlingarna, utan endast den där de själva tävlar. Alla får dock rösta i finalen, som består av tio bidrag från varje deltävling, förra årets vinnare och de fyra stora. (Källa: escsweden.com)

Schlagerpinglan: Ojsan! Detta var lite överraskande. Jag såg fram emot att se hur de nordiska länderna skulle klara sig med fördelen att starta i semin, men men… Två semifinaler är inte helt fel det heller.

Skulle förslaget gå igenom så återstår bara kruxet att bestämma vem som ska ställas mot vem i deltävlingarna. Hur det än avgörs så kommer det inte att bli millimeterrättvisa, så det blir väl lotten som kommer att få avgöra.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se