The Big Four får rösta

2007-11-14 (onsdag)

Semifinalerna i Eurovision Song Contest kommer att direktsändas på vars en dag: den 20:e resp. 22:e maj. Länderna får lov att sända båda semifinalerna, men de har bara rösträtt i den som de själva deltager i.

Även The Big Four, dvs Frankrike, Spanien, Tyskland och Storbritannien, och värdlandet Serbien kommer att få rösta i en av semifinalerna, trots att de inte deltager. Två av länderna kommer att få rösträtt i den ena semifinalen och de övriga tre får rösta i den andra. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Bra beslut. Om man vill ha kvar intresset (och alla pengarna) från The Big Four-länderna så kan man inte stänga ute dem från semifinalerna.

De senaste tre åren har de fyra ländernas placeringar i ESC varit minst sagt blygsamma. Som bäst lyckades de knipa en 15:e plats 2006 med tyska Texas LightningsNo no never“.

Det ska bli intressant att se vad de hittar på till 2008. Något måste ju förändras. Att skicka bra bidrag, som två av dem faktiskt gjorde i år, hjälpte ju inte nämnvärt.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se