Litauen efterlyser litauer

2007-11-18 (söndag)

Delegationschefen för Litauen meddelar att chansen att det blir en utlänning som kommer att representera landet i Serbien nästa år är väldigt stor. Det är iallafall fler utländska än inhemska bidrag till den nationella uttagningen 2008 och tidsgränsen går ut den 10:e december. (Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag tror inte att Litauens största problem är varifrån bidragen kommer. De har testat utländska och inhemska låtskrivare/artister men resultatet har blivit ungefär detsamma.

Ser man till resultatlistan så har Litauen, med undantag av LT United:s “We are the winners” som kom 6:a 2006, enbart skickat iväg dåliga låtar till Eurovision Song Contest. Kanske dags att förändra uttagningsrutinerna?

(Jag tyckte egentligen inte om “We are the winners”, men efter att min 5-åriga son, som älskade låten, tvingat mig att lyssna på den omänskligt många gånger, så började jag faktiskt tycka att den var riktigt bra.)

Personligen är jag dock inte helt förtjust i att man i en landskamp lånar spelare och material från konkurrerade länder. Det klingar lite falskt. Men, men… Man får väl snällt acceptera att det är så det är och att det är lika för alla… men jag gillar det inte.

Litauens bidrag till ESC:
1994 “Sweethearts lullaby” Ovidijus Vysniauskas (25:e)
1999 “Strazdas” Aisté (20:e)
2001 “U got style” Skamp (13:e)
2002 “Happy you” Aivaras (23:e)
2004 “What happened to your love” Linas & Simona (16:e i semin)
2005 “Little by little” Laura & The Lovers (25:e i semin)
2006 “We are the winners” LT United (6:e)
2007 “Love or Leave” The4Fun (21:e)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se