Fuskade Albaniens jury?

2007-12-20 (torsdag)

Det albanska TV-bolaget RTSH undersöker om det förekom några konstigheter när två av jurymedlemmarna röstade vid “Festivali I Kenges“, Albaniens uttagning till Eurovision Song Contest. Deras röster skilde sig så mycket från de andra tre att slutresultatet påverkades.

Olta Boka fick 67 poäng med sin “Zemren e lame peng“, F. Kralani & D. Disha fick 57 poäng med “Jeta kerkon dashuri” och Juliana Pasha fick 54 poäng med “Nje qiell te ri”.
(Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: För tävlingens och Albaniens skull så kan man ju verkligen hoppas att det inte fuskades. Dels för att hela fuskröstningsdebatten är tröttande, dels för att det är synd att byta ut den bästa låten.

Trean, “Nje qiell te ri“, är en ballad som inte kommer upp i samma klass som ettan “Zemren e lame peng”. Tvåan, “Jeta kerkon dashuri“, är däremot en up-tempo-låt med en viss bismak. Sångerskorna, framförandet och låten skär sig nämligen lite väl mycket för att man ska kunna ignorera det.

Skulle de två tjejerna få representera Albanien istället för Olta Boka så kan man ju bara hoppas att de slopar sina pinsamma luftgitarrer, eller i alla fall lär sig att spela på dem med inlevelse.

Länk till 1:an i Albaniens Festivali I Kenges:
“Zemrën lamë peng”, Olta Boka, YouTube

Länk till 2:an i Albaniens Festivali I Kenges:
“Jeta kerkon dashuri”, F. Kralani & D. Disha, YouTube

Länk till 3:an i Albaniens Festivali I Kenges:
“Nje qiell te ri”, Juliana Pasha, YouTube

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Fuskade Albaniens jury?”

  1. David

    hmm tror faktiskt att tvåan skulle gå bättre i eurovision and den som vann för det kommer krylla av ballader och antagligen kommer inte albanien att lyckas ta sig till finalen med den låten som vann. men man vet aldrig ettan kan mycket väl diskas elle rnåt liknande..

  2. Schlagerpinglan

    David: Jag tror också att det kommer att vimla av ballader och att Olta Boka därför får svårt att ta sig till final, men… En bra ballad borde trots allt placera sig bättre än en dålig up-tempo-låt, så jag tror på ettan ändå.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se