Ännu fler hjältar

2008-01-10 (torsdag)

Schlagerpinglan: Det är inte bara Charlotte Perrelli som tror att det ska vara en hjälte i år, det står klart sedan flera länder presenterat vilka låtar som ställer upp i de nationella uttagningarna till Eurovision Song Contest 2008. Här är några länder:

Polen har presenterat sina 10 finallåtar som tävlar den 23:e februari, varav en heter “Super Heroes” och framförs av vår egen Sandra Oxenryd. (Dessutom tävlar den svenska duon Men Meadow med Thomas G:sons låt “Viva la musica”.)

Malta har presenterat sina 17 låtar som ska tävla den 26:e januari, varav en heter “Superhero” och framförs av Klinsmann Coleiro.

Tyskland har presenterat sina 5 låtar till finalen den 6:e mars, men här verkar inte finnas vare sig hjältar eller svenskar. Låten “Forever Or Never” med Cinema Bizarre har dock funnits på YouTube sedan oktober förra året, om det nu är samma låt.*

Det återstår att se om det blir några hjältar i Serbien, jag väntar med att uttala mig tills jag hört dem. Tyska “Forever or never” bör lätt kunna ta sig dit i alla fall, chansen att någon av de övriga fyra låtarna ska vara bättre är inte så stor.

*Uppdatering: Det verkar dock som att Tyskland enbart gått ut med vilka fem artister som ska tävla, inte vilka låtar. Oikotimes.com:s uppgifter om låttitlarna stämmer nog inte. “Forever or never” är en gammal låt och bör inte kunna kvalificera sig till ESC. Synd.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Ännu fler hjältar”

  1. David

    kul med sandra i polen;)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se