Belgiens andra kvartsfinal

2008-02-01 (fredag)

Schlagerpinglan: Nu på söndag, den 3:e februari, så är det dags för den andra kvartsfinalen av Eurosong, Belgiens uttagning till Eurovision Song Contest. Radio 2 har spelat upp ytterligare fem låtar och nu ska två av dem väljas ut till finalen den 9:e mars. 3:an och 4:an kommer att få tävla om ett av juryns wildcards.

Länkar till ljudspåren av fem kvartsfinalister i Eurosong 2008:
1. Kenza – Breaking all the rules
2. E.F.R. – Your guiding star
3. Ishtar – O julissi na jalini (endast några sekunder)
4. Esther – Game over (endast några sekunder)
5. Tanja Dexters – Addicted to you (endast några sekunder)

Schlagerpinglan: Trots att jag ännu bara hört två hela låtar och tre snuttar så tror jag mig ha en ganska bra uppfattning om vad jag tycker. 🙂 Det är som följer:

Thomas G:sons “Addicted to you” med Tanja Dexters verkar vara en helt OK låt som borde gå vidare utan problem. Kanske en aning för simpel dock. (Läs mer om den på gylleneskor.se)

Game Over” med Esther borde även den gå direkt till semifinalen. Har den sedan en passande vers så är detta definitivt min favorit. Lite tyngre och lite mindre trallig än föregående.

För en gångs skull så finns här t.o.m. en låt som jag verkligen INTE vill ha vidare: “O julissi na jalini” med Ishtar. Det har ALDRIG varit roligt med låtsasspråk, inte ens första gången man hörde det.

Från den första semifinalen så gick svensklåten “Magical Sensation” med Katy Satyn och “What I like about you” med Brahim vidare till finalen. “Shut down the heat machine” med Raeven och “Décadence” med Femme Fatale får slåss om ett wildcard.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Belgiens andra kvartsfinal”

  1. David

    magical sensation till eurovision.

  2. Schlagerpinglan

    David: Instämmer helt. “Magical sensation” var bra när man bara lyssnade på den, men live så växte den enormt.

  3. David

    mm helt otrolit bra faktiskt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se