Danmarks ESC-bidrag 2008

2008-02-02 (lördag)

Schlagerpinglan: Efter en mindre lyckad final så stod det klart att det blev Simon Mathew som kommer att representera Danmark i Eurovision Song Contest 2008 med låten “All night long“.

Ingen överraskning där. Något som dock överraskade mig var den låga kvalitén på showen. Jag trodde att de snålat på deltävlingarna för att kunna slå på stort när det väl blev dags för final, men så var icke fallet.

Som bortskämd svensk så tänker jag: glittrande gala, finklädda programledare på scenen framför en förväntansfull publik. Danskarna är mer inne på “budget-talkshow-bakom-publiken”-stilen med en keyboardkille som sidekick. Hade det inte varit för Adam Duvå Hall (programledaren) så hade jag nog bytt kanal.

Andra tankar under kvällens lopp:

 • Anne-Marie Hassing fixade sången i “Come on over” riktigt hyggligt i kväll. Tyvärr så körde hon och Claus sina egna race på scenen och var inte samspelta alls. Synd på en annars bra låt.
 • Kendra Lou hade nu bytt ut den inte så snygga svartvita klänningen mot en röd. Jag tyckte dock att den gamla passade bättre eftersom den var mer dramatisk. “Until we’re satisfied” borde ändå ha vunnit.
 • Charlie hade även hon gjort ett nedköp. Varför valde hon bort den enkla, tuffa stilen som passade så bra till “Den jeg er”? Allt kan inte lösas med ett skärp, hur stort det än är.
 • Sandee May, som sjöng “Spanish Soul”, hade lämnat mikrofonstativet hemma och trots att hon stod still på samma fläck hela tiden så kändes hon inte lika fastvuxen längre. Klar förbättring.
 • Annars så har nog inte mina åsikter om låtarna ändrats nämnvärt sedan den första och andra semifinalen. T.ex. så tycker jag fortfarande inte speciellt bra om “All night long”, men den svänger i alla fall. Kan gå hur som helst för danskarna i ESC 2008.

  Länk till Danmarks ESC-bidrag 2008:
  “All Night Long”, Simon Mathew, YouTube

  (Övriga ESC-bidrag, artister och aktuella uttagningsdatum här.)

  Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se