Tre ESC-kortisar

2008-02-12 (tisdag)

Schlagerpinglan: Mycket händer på schlagerfronten just nu och jag försöker att gallra så gott det går. Här är i alla fall tre händelser som jag tycker är intressanta:

 • Rumänien har haft sin första semifinal. Där gick glädjande nog svenska LaGaylia Frazier vidare till finalen den 23:e februari med sin “Dr Frankenstein“. Den 16:e februari är det dags för den andra semifinalen och då får vi se om även Rednex och Måns Zelmerlöws låt tar sig vidare.
 • Ungerns bidrag till ESC 2008 blev som sagt “Szívverés” med Csézy. Den lät dock en aning annorlunda när hon framförde den i TV än hur den lät på videoklippet. Fortfarande en ballad, men inget pop-komp. Föredrog faktiskt den här avskalade varianten, men den tar sig nog inte till final för det.
 • Moldavien har även de valt ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2008. Det blev Geta Burlacu som kommer att få representera landet med låten “A Century Of Love“, men de bör nog inte hoppas alltför mycket på en finalplats…
 • Länkar till uppträdanden i nationella ESC-uttagningar 2008:
  “Dr Frankenstein”, LaGaylia Frazier, Rumänien, YouTube
  “Szívverés”, Csézy, Ungern, YouTube
  “A Century Of Love”, Geta Burlacu, Moldavien, YouTube

  (Övriga ESC-bidrag, artister och aktuella uttagningsdatum här.)

  Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se