Finlands tredje semifinal

2008-02-24 (söndag)

Schlagerpinglan: I fredags höll Finland sin tredje och sista semifinal av Euroviisut 2008, där fyra bidrag tävlade om två platser i finalen den 1:a mars samt två platser i Andra Chansen.

Missä miehet ratsastaa” med Teräsbetoni (51,7% av rösterna) och “Can’t save me” med Cristal Snow (27,4% av rösterna) var de två bidragen som gick vidare till finalen.

 • Missä miehet ratsastaa” med Teräsbetoni är finsk hårdrock utan överraskningar. Det känns som man hört detta förr. Ganska bra efter ett par lyssningar, men inget jag personligen hade röstat på.
 • Can’t save me med Cristal Snow kunde nog ha blivit en riktigt bra synthpoplåt om de arbetat vidare med den. Nu är det lite väl många upprepningar för min smak, men annars är den helt OK.
 • Sinua varten med Jenna är en lättsmält, enkel, trallig låt. Ganska bra, men inget märkvärdigt.
 • Virginia med Vuokko Hovatta är en ballad på finska. Trots flera lyssningar så förblir den en anonym låt som vägrar fastna. Inget bra betyg.
 • Schlagerpinglans slutsats: Jag hittade inte någon riktig superlåt i årets finska startfält, men för tillfället så är det Kari Tapios “Valaise yö“, Movetrons “Cupido“, Cristal Snows “Can’t Save Me” och Mikael Konttinens “Milloin” som jag tycker bäst om. Alla fyra gick glädjande nog direkt till finalen.

  Läs även vad Schlagerpinglan skrev om den första och andra semifinalens bidrag i Finlands uttagning till Eurovision Song Contest.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  3 kommentarer till “Finlands tredje semifinal”

  1. Liljeholmsbron

   Jenna och Vuokko hadde bra låtar

  2. Bimbo Boy

   Cristal Snow är fantastisk. 😀 *kär* Har också bloggat om honom: http://bimbo84.blogspot.com/2008/03/cant-save-me.html

  3. Schlagerpinglan

   Bimbo Boy: Ah, den videon hade jag faktiskt inte sett. Tack.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se