Greklands ESC-bidrag 2008

2008-02-28 (torsdag)

Schlagerpinglan: Tre låtar tävlade i Greklands nationella final i går om vem som ska få representera landet i Eurovision Song Contest 2008. Vann gjorde Kalomoira med “My secret combination“. Klicka på länkarna här nedan för att se de tre uppträdandena i showen.

Kostas Martakis hade piffat upp sin “Always and forever” för att den bättre skulle passa Eurovisions-publiken. Trots ett mycket snyggt nummer (som påminde lite om fjolårets vitryska show), kvällens bästa låt och en sångare med förtrollande vackra ögon så räckte det inte. Detta var betydligt bättre än många andra länders ESC-bidrag i år, men p.g.a. en inte alltför säker sånginsats så var detta ändå inte en självklar vinnare.

A chance to love” med Chrispa var min personliga favorit innan finalen. Detta mycket p.g.a. att det var den enda låten med grekisk vers samt lite intressantare tongångar. Trots en klanderfri show så kändes det dock som att det var något som fattades i jämförelse med de andra bidragen.

My secret combination” med Kalomoira är en lättsmält, glad låt som i all sin enkelhet är väldigt lätt att ta till sig. Trots att själva låten inte är lika bra som “Always and forever” så gör sångerskan att “My secret combination” blir den sammanlagda, värdiga vinnaren. Ett bra val.

Länk till Greklands ESC-bidrag 2008:
“My secret combination”, Kalomoira, YouTube

Schlagerpinglan: Mycket imponerande urval av låtar. Som jag tidigare har skrivit så hade det inte spelat så stor roll vilken låt de hade valt, de höll hög klass alla tre. Grekland borde därför inte få några problem att ta sig till finalen, trots att de inte tävlar i samma semifinal som Cypern. 🙂

(Övriga ESC-bidrag, artister och aktuella uttagningsdatum här.)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Greklands ESC-bidrag 2008”

 1. EUROVISION

  Grekland valde helt rätt låt, den enda av de tre låtarna som var någorlunda catchy.

  Fast jag kollade mest på deras NF för att se Azerbajdzjan’s duo uppträda ;J

 2. David

  jag tror människor gillar greklands bidrag varje år för att dom alltid är väldigt bra genomförda. proffsiga helt enkelt…

  tror dock att även om det antagligen går bra för denna låten, kan det blir ett totalt misslyckande också..(missa finalen)

  snygga framföranden kan också betyda “tråkigt” i vissas ögon och hon tävlar i samma kategori av sång som tillexempel Tjeckiens och ukrainas och andorrras med fler..bidrag.. så man vet aldrig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se