Rysslands nya finalister

2008-03-05 (onsdag)

Nu är det bekräftat att inte bara Sergey Lazarev utan även Polina Smolova (“Mum“, Vitryssland 2006) får ställa upp i Rysslands nationella uttagningen till Eurovision Song Contest 2008. Därmed är antalet finalister uppe i 27 stycken.
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Som jag tidigare skrev så var TV-kanalen “Rossia” på väg att bryta sina egna regler genom att tillåta Sergey Lazarev att vara med i den ryska finalen trots att anmälningstiden gått ut.

Detta har de nu glädjande nog gjort och jag önskar därför Sergey Lazarev all lycka till.

Jag känner trots allt lite medlidande med den artist jag vill att Sergey ska besegra, Dima Bilan. Han ska nämligen nyligen ha förlorat rätten till sitt artistnamn. En olycka kommer sällan ensam, som de säger.

Uppdaterad 2008-03-06: Jag har tydligen inte skrivit något om Dima Bilans namnproblem innan så här kommer det i korta drag:

Efter tre års tvistande så har en domstol beslutat att artistnamnet och hela projektet “Dima Bilan” tillhör StarPro agency och att Viktor Belan, som “Dima Bilan” egentligen heter, inte längre har rätt att använda sig av dem.

Viktor Belan slöt ett avtal med en producent 2002, som då blev ägare till namnet Dima Bilan och allt runt omkring. När producenten dog 2005 så blev det hans anhöriga som ärvde rätten till hela Bilan-projektet och de har inga planer på att överlämna de rättigheterna till Viktor Belan och hans nya producent. (Källa: esctoday.com)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Rysslands nya finalister”

 1. Oliver

  Förstår inte riktigt vad du menar med blev av med artistnamn.? För övrigt tycker jag det hela är helkonstigt, bryter egna regler.

 2. David

  ikväll är det dags för tyskarnas schlagerfinal. ska bli intressant att se charlotte perrelli..

  hmm vem vinner: jag tror det blir No Angels.

 3. Schlagerpinglan

  Oliver: Bra att du frågade. Jag hade missat att skriva om Bilans namnproblem. Nu har jag i alla fall uppdaterat inlägget. 🙂 Tack.

 4. Schlagermirja

  Jag hejar på Dima Bilan, hoppas att han får vara med, han hade ju lite problem med sin kontraktskrivare som ville hindra honom från att medverka…

 5. Schlagerpinglan

  Schlagermirja: Jo, jag har läst lite på din blogg och förstått att du gör det. 🙂 Vi får väl hoppas att han får vara med, för det blir nog lite mer spännande då.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se