Dags för den tyska finalen

2008-03-06 (torsdag)

Schlagerpinglan: I kväll är det äntligen dags för Tyskland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2008. Mer om finalen och bidragen hittar ni här.

Valet görs med hjälp av teleröstning där två av de fem bidragen går vidare till en andra omgång. Efter en stjärnspäckad pausunderhållning och ytterligare en teleröstning så ska de kunna kora sin segrare.

Som jag tidigare skrivit så kommer Charlotte Perrelli att vara en av stjärnorna i showen. Enligt escsweden.com ska hon dock utan framgång ha sökt dispens hos SVT att få framföra “Hero“, men får välja “Take me to your heaven” i stället.

Se bilder från Perrellis, Ruslanas och Marija Serifovics repetition här. (Klicka på “weiter” för att gå till nästa bild. Gäller även bildserierna för artisternas repetitioner, se länkar längre ner.)

Informationen om en eventuell sändning över internet har varit väldigt dålig, men efter att ha mailat ndrtv.de så fick jag fram att de kommer att visa en livestream av showen på www.eurovision.de kl. 20:15 i kväll.

Startuppställning och länkar till de tyska finalisterna:
1. “Hinterm Ozean“, Carolin Fortenbacher (bilder från repet här)
2. “La histeria“, Marquess (bilder från repet här)
3. “Forever or never“, Cinema Bizarre (bilder från repet här)
4. “Just one woman“, Tommy Reeve (bilder från repet här)
5. “Disappear“, No Angels (bilder från repet här)

Schlagerpinglan summerar: Jag hoppas verkligen att “Forever or never” med Cinema Bizarre vinner, den är helt klart bäst. Ska jag gissa ett resultat så tror jag dock att det blir No Angels som kommer att representera Tyskland 2008. Pessimist? Njae, snarare realist. Alla mina favoriter åker ju ut som på löpande band. 🙂

Uppdaterat 2008-03-06:
Här är den riktiga startordningen: Marquess, Tommy Reeve, Cinema Bizarre, Carolin Fortenbacher och sist No Angels. Resultatet hittar du här.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Dags för den tyska finalen”

 1. David

  hmm tror faktiskt jag inte håller med dig där., cinemas sång är en väldigt bra rock/pop låt MEN tyvärr är så går dessa låtar oftast inte hem. särsskilt inte i eurovision finalen, där senast förra årets eurovision bevisade att rock sånger inte går hem. Lordi var ett undantag verkar det som.

  och som jag har förstått det är No Angels mega populära i hemlandet. men vem vet..

 2. Schlagerpinglan

  David: Jag tycker ändå att “Disappear” är alldeles för platt och intetsägande. Tror inte ens att de fyra Carola-fläktar de ska använda i kväll kommer att liva upp låten tillräckligt för att jag ska tycka om den.

  Sedan gör ju faktiskt framträdandet väldigt mycket. Visar det sig att Cinema Bizarre låter för hemskt live så blir det nog “Hinterm Ozean” som får agera backup-favorit här. 🙂

 3. sidebyside

  cinema bizarres låtar har väldigt mycket effekter i sina låtar på cd och på video:n och sånna effekter har man inte live så att det låter lite annulunda än på cd:n och videon men det BETYDER inte att de låter “hemska” i melodifestivalen är det ju ändå folket som röstar så det få bli som det blir

 4. Freja

  Vart trycker man och så för att se finalen??

 5. Freja

  Vet du ifall man måste instalera nått för att kunna se den tyska finalen??

 6. Schlagerpinglan

  Freja: Vet inte riktigt hur det fungerar, men fram mot kvällen så kan man förmodligen klicka på rutan uppe till höger på sidan, där det står “Video – Live-Stream”. ( http://www.ndrtv.de/grandprix )

 7. Toby

  Hej! Skitbra sida.. tack för alla nyheter.. music is my life 🙂 Ser fram emot den tyska finalen ikväll, hoppas allt går bra med streamingen bara. Första låten (Hinterm Ozean) är ju grymt bra.. tycker jag 🙂 Ha de gott.. /T

 8. Freja

  ska du se finalen??

 9. Schlagerpinglan

  Freja: Jepp, om det fungerar. *håller tummarna*

 10. Freja

  hur gör man för att se den, jag fattar inte??

 11. Schlagerpinglan

  Freja: Du får testa om någon av länkarna på den tyska sidan fungerar på din dator. WMW-High, WMW-Low, Real-High eller Real-Low som du hittar längst upp till höger på den sidan.

 12. Toby

  va kass vinnarlåt 🙂 nåja, större chans för Sverige att vinna, får se det positivt 🙂

 13. Schlagerpinglan

  Toby: Mmm… Tyskland lär ju inte vinna ESC i år i alla fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se