Serbiens ESC-bidrag 2008

2008-03-11 (tisdag)

Det blev Jelena Tomasevic som vann Serbiens uttagning till Eurovision Song Contest 2008. Med balladen “Oro” så lyckades hon att få maxpoäng från både juryn och telefonrösterna.

Låtens kompositör, Zeljko Joksimovic, stod även bakom “Lejla” (Bosnien 2006, 3:a med Hari Mata Hari) och “Lane moje” (Serbien och Montenegro 2004, sjöng själv och kom 2:a). Han är dessutom en av årets ESC-programledare.
(Källa: esctoday.com, esc.info.se)

Schlagerpinglan: “Oro” är en aning för släpig för min smak och saknar det där lilla extra. Det är ingen “Lane moje”, men betydligt bättre än många andra av årets ballader.

“Oro” kan i alla fall se fram emot en bra placering i finalen den 24:e maj, dit fjolårsvinnaren Serbien redan är kvalificerad.

Länk till Serbiens ESC-bidrag 2008:
“Oro”, Jelena Tomasevic, YouTube

(Övriga ESC-bidrag, artister och aktuella uttagningsdatum här.)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Serbiens ESC-bidrag 2008”

 1. David

  hej schlagerpinglan. för att tala om nåt helt annat. Jag börjar få “vibbar” av att Hero är väldigt populär bland folk ute i europa också.. på flera olika eurovisiion forum tycker folk att om Hero vinner MF så kommer det vara deras favorit låt.

  charlotte kan med lite tur faktiskt vinna hela eurovision igen. men sen vet man ju hur öststaterna och viss avstländer röstar. men vi får hoppas på det bästa.

 2. hoho

  David……hur röstar vi i scandinavien då… snälla…öststaterna…alltid fel på öst…titta i spegel’n ibland.

 3. Schlagerpinglan

  David: Med Charlotte har vi i alla fall en chans att vinna. Skickar vi en ballad så kan vi som bäst komma tvåa efter Serbien.

 4. David

  hoho där har du fel.. sverige är blnd dom länder som faktiskt röstar mest olika när dom ger ut sina 12 poäng. tillexempel röstar sverige ofta på andra länder än våra närmaste grannar.

 5. Maja

  Alla länder röstar på sina grannländer David, men på andra länder också. Vissa länder har fler grannländer än Skandinavien bara. I slutändan brukar den som vinner få röster från samtliga länder. I vilket fall som helst så befinner jag mig i Serbien just nu och jag såg deras nationella tävling på tv. Oro är inte alls en lika stark ballad som Lane moje var men den blir bättre och bättre för varje lyssning, IMO. Jag hoppas att Perrelli, Amy Diamond eller BWO vinner den svenska tävlingen. Jag tror inte vi kommer ha så stor chans i Europa om vi skickar en ballad.

 6. Vanja

  Nu får ni ge er.
  SERBIEB KOMMER VINNA MED ”ORO”!
  så klaga inte !

 7. Gina

  Jag håller faktiskt med. Dessutom har öst- och västländerna olika musiksmak när det gäller schalgers…. Sverige har typ stannat i 80-70- talet, känns det som. Eller, har jag fel? Serbiens “Oro” är visserligen inte så där stark som 2004 “Lane moje”, men den skickar fortfarande ut emotionella vibbar som får en att rysa till. Hennes sångröst är ju ett stort fett plus t o m! Men, Serbien har ju alltid bäst låtar 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se