Irland i delad ledning

2008-04-11 (fredag)

Schlagerpinglan: Sedan jag rapporterade från Europrediction- omröstningen sist så har Irland inte bara gått om Sverige utan även tagit sig upp på en delad förstaplats tillsammans med Ryssland. Sverige tillhör därmed inte längre topp-trion.

Ställningen i Europrediction 2008 den 11:e april:
1. (2.) Ryssland 214 “Believing”, Dima Bilan
1. (4.) Irland 214 “Irlande Douze Pointe”, Dustin the Turkey
3. (1.) Serbien 209 “Oro”, Jelena Tomasevic
4. (3.) Sverige 184 “Hero”, Charlotte Perrelli
5. (5.) Armenien 180 “Qele qele”, Sirusho Harutyunyan
6. (6.) Ukraina 143 “Shady Lady”, Ani Lorak
7. (7.) Island 110 “This is my life”, Euroband
8. (8.) Azerbajdzjan 90 “Day after day”, Elnur Gusseinov
9. (9.) Schweiz 86 “Era stupendo”, Paolo Meneguzzi
10. (åt.) Bulgarien 82 “DJ Take Me Away”, Deep Zone & Bal…
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Man bör förmodligen inte lägga för stor vikt vid alla omröstningar och förståsigpåare, men jag tycker att det är intressant i alla fall. Därför har jag valt ut två som jag följer.

Europrediction 2008: På oikotimes hemsida kan vem som helst rösta på det bidrag man TROR ska vinna, men man kan inte rösta på sitt eget land. Se nuvarande ställning här ovanför. Här är Sverige numera fyra medan Irland och Ryssland leder.

OGAE: I de officiella eurovision-fanklubbarnas omröstning har Sverige däremot en överlägsen ledning medan Ryssland befinner sig runt 11:e-platsen och Irland inte lyckats att få ett enda poäng från de första nio fanklubbarna.

Det är m.a.o. väldigt stor skillnad på hur fansen och surfarna röstar, men om man slår ihop de båda omröstningarna så är det trots allt Sverige som ligger bäst till. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Irland i delad ledning”

 1. David

  mina outsiders favoriter just nu är Israel och Polen. dessa länder skickar riktigt bra ballader som kan skrälla. tycker dessa två låtar tillexempel är bättre än rysslands låt enligt mig…

  tycker personligen att semifinal 1 i nuläget ser svårare ut. där kan mycket hända..

 2. David

  gillar också nederländernas låt..

 3. Schlagerpinglan

  David: Det är intressant att se hur låtarna växer/blir uttjatade efterhand som man lyssnar på dem. Jag har faktiskt börjat att tycka riktigt bra om Rysslands bidrag, men sångaren har jag fortfarande lika svårt för. Nederländernas låt är också bra, men för mig så är min “outsiderfavorit” Slovenien. Israel och Polen hör inte till några av mina favoriter, inte för tillfället i alla fall.

 4. David

  Nä precis, dima tycker jag är lite opersonlig har ingen riktig scennärvaro.

 5. David

  jag ska berätta min teori varför Dima kan missa finalen.

  1.Det finns flera andra mycket starka ballader från israel,polen och norge. Dessa låtar kan ta många poäng ifrån Dima i ländernas olika regioner.

  2.Dima startar näst sist efter honom kommer Greklands starka poplåt. Dima har inte övertygat mig iallafall om att hans röst kan bära en ballad.

  3.Believe är inte i närheten så stark som hans förra eurovision låt,detta kan bli ett minus för Dima. Har många fans men också många som tycker att den är rent utsagt skit.

  4.10 av dom av dom 19 länderna (plus dåTysland och Spanien) är från “väst europa” så då finns det stora möjligheter att “ballad rösterna” går till Israel och Norge istället.

 6. Schlagerpinglan

  David: Det “bästa” med hans låt är att den kräver en hel del lyssningar innan man tycker den är bra. Den genomsnittlige ESC-tittaren lyssnar inte speciellt många gånger på de låtar de inte tycker om från början, så det finns trots allt lite hopp om att den inte ska gå vidare. Förhoppningsvis så får Norge Dimas röster i stället.

  Tror dock att han både går vidare samt placerar sig bland de fyra bästa i finalen, men man vet aldrig…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se