Christer Björkmans favoriter

2008-04-30 (onsdag)

svt.se kan man läsa hur Christer Björkman betygsatt alla de 43 bidragen till Eurovision Song Contest 2008. Nedan ser ni de länder han belönat med fem poäng, med herr Björkmans tillhörande motiveringar. Resten av listan hittar ni här.

 • Irland: “Det här bidraget ger ordet kalkon en helt ny dimension, men precis som Ukraina förra året så kommer det här att bli rätt omskrivet och omtalat. Vilket kommer hjälpa till, så det här blir nog en av toppkandidaterna i år. Tyvärr. Betyg ett eller fem, beroende på vad man tycker om skämtlåtar.”
 • Rumänien: “Ett italienskt drama med stora känslor i en mycket mycket begåvad duett. Bra artister, bra röster och en mycket bra låt. Livsfarlig!”
 • Schweiz: “Ännu en snygg popballad som byter tempo, lite som Celine Dion gjorde 1988. Även denna ballad är på italienska. Snygg kille som sjunger jättebra. Är också en av vinnarkandidaterna.”
 • Sverige: “Årets enda Eurovisionvinnare i startfältet. Det räcker långt.”
 • Ukraina: “Tävlingens andra silverfodral och den här gången i J-Lo tappning. Sensuellt, hett och riktigt riktigt bra. Absolut topp fem.”
 • Schlagerpinglan: Christer Björkman brukar nog ha ganska bra koll på sådana här saker men här har han nog missbedömt Ryssland. Dima BilansBelieve” ger han endast två poäng, kallar den för årets stora besvikelse men tror ändå att den hamnar “ganska högt upp”. Personligen blir jag väldigt förvånad om den hamnar utanför prispallen. Vi får väl se.

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  6 kommentarer till “Christer Björkmans favoriter”

  1. David

   tror att ryssland kan bli årets Kate Ryan

  2. Schlagerpinglan

   David: Hellre Dima än Charlotte. 🙂

  3. Axl

   Meen… Jag blir galen på honom… Han säger såhär om Finlands låt: Monsterrock igen och den här gången på finska. Nej inte en gång till.

   Sen när blev ett finskt metalband helt plötsligt monsterrock? Och vad har han och säga om att sjunga på sitt eget hemspråk när han själv vann melodifestivalen med sin låt I morgon är en annan dag.

   Jag har ingen aning, men jag tror han har lyssnat på låten en gång och efter 30sekunder sagt : Jaha det är Rock igen från Finland , gud vad tråkigt….

   Snälla Christer Björkman, Allt i Eurovision måste inte vara tråkig pop som man glömmer bort efter några dagar eftersom den lät som alla andra.

   SUCK för att du inte kan respektera att man röstar fram olika låtstilar till Eurovision SONG contest, INTE schlagerfestivalen. Vad sägs om att glömma det påhittade ordet schlager för en gångs skull och istället lyssna på låten som den är.

  4. Schlagerpinglan

   Axl: Jag trodde att Christer Björkman var genuint intresserad av ESC, men det verkar som att han bara lyssnat lite snabbt på vissa låtar innan han lämnat sitt omdöme. Lite tråkigt faktiskt.

   Vad gäller Finlands bidrag så tycker jag personligen att låten är bra och att det är ett stort plus att de sjunger på finska.

  5. ???

   SVESIGE ÄR DEN SEMSTA OCH ARMENIEN ÄR DEN BÄSTTT

  6. anders

   christer lägg ner nu du har valt alla låtar sedan du tog över har det bara gått åt fanders låt nu några andra komma fram dom måste inte känna dig
   du kan säkert göra något annat tack se bara hur dåligt du kommer själv i tävlingen det säger allt låt nu någon annan komma fram

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se